«Μετά τις εκλογές, η ΝΔ θα γίνει δεύτερο κόμμα: Τσίπρας στη Λαμία» – Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την κρίσιμη μάχη και καλεί σε αλλαγή

Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται αλλαγή για την Ελλάδα στις επερχόμενες εκλογές: «Τέρμα πια στην κατασυκοφάντηση, την αδιαφορία και την αδικία. Φτάνει πια». Μάθετε γιατί πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και θα φέρει ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους, τους νέους και το μέλλον της χώρας.

«Μετά τις εκλογές, η ΝΔ θα γίνει δεύτερο κόμμα: Τσίπρας στη Λαμία» – Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την κρίσιμη μάχη και καλεί σε αλλαγή>

Περιεχόμενα

  1. Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται αλλαγή μετά τις εκλογές
  2. Η κρίσιμη μάχη για τις εκλογές της 21ης Μαΐου
  3. Κόστος για τα Ταμεία, όχι για τους πολίτες
  4. Υποτίμηση της δημόσιας υγείας
  5. Ειδική αναφορά στους νέους
  6. Ψήφος διαμαρτυρίας ή αλλαγής;

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ελληνικού πολιτικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ PS, απευθύνθηκε σε πολίτες στη Λαμία ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τόνισε ότι η επιλογή είναι μεταξύ μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας ή της συνέχισης της βύθισης στις ανισότητες και τις αδικίες. Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία, τη σημερινή κυβέρνηση, για τις αποτυχίες της σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση και την κατηγόρησε για απαξίωση της δημόσιας υγείας.

Κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν και να σκεφτούν ποια ψήφος θα ανατρέψει το σύστημα και το κατεστημένο, δηλώνοντας ότι μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο κατεστημένο.

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται αλλαγή μετά τις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ PS, είναι βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές και υπόσχεται μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας.

Μιλώντας στη Λαμία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το δίλημμα για τους ψηφοφόρους είναι ξεκάθαρο: «αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε;». Ο ίδιος άσκησε κριτική στις πολιτικές και τα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των χειρισμών της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, της φτώχειας και της παιδείας.

Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο κατεστημένο και υποσχέθηκε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και όχι μια χώρα παρία της Ευρώπης.

Η κρίσιμη μάχη για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμες, διότι θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα.

Υποστήριξε ότι το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και όποιος έρθει πρώτος θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι η μάχη είναι μεταξύ της αλλαγής και της σημερινής κυβέρνησης και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν αν θέλουν να πανηγυρίζουν τα καρτέλ, τα μεγάλα συμφέροντα και οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι ή ο λαός να βγει στους δρόμους για να γιορτάσει τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας.

Κόστος για τα Ταμεία, όχι για τους πολίτες

Ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα έχει κόστος για τις 15 μεγάλες εισηγμένες εταιρείες που έβγαλαν από 1 δισ. η καθεμία και για τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά όχι για το λαό.

Υποστήριξε ότι το κόστος της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης είναι ανυπολόγιστο και επεσήμανε θέματα όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και η φτώχεια.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κόστος, αλλά σημείωσε ότι το κόμμα γνωρίζει πολύ καλύτερα τι σημαίνει δημοσιονομική σταθερότητα, γιατί έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία την έβαλε η σημερινή κυβέρνηση, τα οποία την οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2009 και το 2015.

Υποτίμηση της δημόσιας υγείας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη δημόσια υγεία και έφερε ως παράδειγμα το δημόσιο νοσοκομείο της Λαμίας.

Είπε ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι να εγκαταλείπει και να απαξιώνει τα δημόσια ιδρύματα για να ταΐσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με βάση το δικό του πρόγραμμα και ότι δεν θα υπάρχει Σόιμπλε ή Ντάισελμπλουμ για να φωνάζουν «stop Schaeuble» ή «Yerun gerun».

Υποσχέθηκε ότι θα αφήσει πίσω του μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και όχι μια χώρα παρία της Ευρώπης.

Ειδική αναφορά στους νέους

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και επέκρινε τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης για την εκπαίδευση, τις συνθήκες εργασίας και τη στέγαση.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στοχοποίησε τους νέους στην πανδημία, έβαλε εμπόδια στην εκπαίδευση με την Ελάχιστη Βάση Πρόσβασης στα πανεπιστήμια και στέρησε από τους συνταξιούχους 7 δισ. από την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τα αναδρομικά που δεν δόθηκαν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης έχουν ως αποτέλεσμα απλήρωτες υπερωρίες, μείωση του εισοδήματος και έναν αγροτικό κόσμο σε υπαρξιακό δίλημμα.

Ψήφος διαμαρτυρίας ή αλλαγής;

Ο Τσίπρας κάλεσε τους νέους να σκεφτούν ποια θα ήταν η ψήφος που θα αναστάτωνε «το σύστημα και το κατεστημένο». Υποστήριξε ότι μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε αυτό το κατεστημένο.

Κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι διαβρώνει το κράτος δικαίου και είπε ότι το εκτελεστικό κράτος έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο που φοβίζει τους πολίτες. Τσίπρας.

To top