Νέα τραπεζογραμμάτια δραχμής: Αποκαλύφθηκαν σχέδια για πιθανή επιστροφή νομίσματος

Δείτε τα σχέδια των νέων τραπεζογραμματίων δραχμής της Ελλάδας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιστροφή στο παλιό νόμισμα. Εισαγωγές από τον Ambrose Evans-Pritchard.

Νέα τραπεζογραμμάτια δραχμής: Αποκαλύφθηκαν σχέδια για πιθανή επιστροφή νομίσματος>

Περιεχόμενα

  1. Σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της δραχμής
  2. Η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός
  3. Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε τα σχέδια των νέων τραπεζογραμματίων δραχμής της Ελλάδας σε περίπτωση επιστροφής στο παλιό νόμισμα.

Με αξιοσημείωτες προσωπικότητες όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης και ο Οδυσσέας Ελύτης, τα χαρτονομίσματα αυτά αντικατοπτρίζουν την απεμπλοκή της Ελλάδας από την παγίδα του πληθωρισμού χρέους. Μάθετε περισσότερα από τις ιδέες του Ambrose Evans-Pritchard σχετικά με την κατάσταση της διαμάχης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ευαίσθητη κατάσταση.

Για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας – Αυτά θα ήταν τα νέα χαρτονομίσματα αν επιστρέφαμε αύριο στη δραχμή.

Σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της δραχμής

Τα σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της δραχμής ανακάλυψε ο Ambrose Evans-Pritchard, αρθρογράφος της βρετανικής Telegraph. Όλα αυτά σε περίπτωση που επιστρέψουμε στο παλιό νόμισμα μετά το δημοψήφισμα του 2015.

«Τα σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της Ελλάδας είναι έτοιμα. Στο χαρτονόμισμα των 50 δραχμών απεικονίζεται ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο μαρξιστής φιλόσοφος και ορκισμένος εχθρός των ιδιωτικοποιήσεων.

Στο χαρτονόμισμα των 200 δραχμών θα είναι ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης – μια φωνή του ελληνισμού που κοιτάζει προς τη Δύση.

Τα χαρτονομίσματα φτάνουν μέχρι τις 10.000 δραχμές, μια σοφή προφύλαξη για την περίπτωση που υπάρξει ένα υπερπληθωριστικό σοκ, καθώς η Ελλάδα ξεφεύγει γρήγορα από την παγίδα πληθωρισμού του χρέους», γράφει ο Evans-Pritchard στην αρχή του άρθρου και συνεχίζει λέγοντας ότι «ερασιτεχνικά σκίτσα κυκλοφορούν στους ελληνικούς καλλιτεχνικούς κύκλους», αλλά είναι μόνο «μισό αστείο».

Η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, σε μια προσπάθεια να αναλύσει την κατάσταση της διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της εκείνη την εποχή, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια «εύθραυστη εκεχειρία» με τους πιστωτές της Ευρωζώνης.

«Λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να διαρκέσει, με την κλιμάκωση των προθεσμιών να φτάνει σε χαοτικό σημείο τον Ιούνιο».

Νέα τραπεζογραμμάτια δραχμής: Αποκαλύφθηκαν σχέδια για πιθανή επιστροφή νομίσματος

«Κάθε πλευρά συμφώνησε στην εξαπάτηση με τον ίδιο κυνισμό, γνωρίζοντας ότι η ενδιάμεση συμφωνία αποφεύγει την πραγματική φύση της ελληνικής κρίσης και δεν μπορεί να γεφυρώσει το τεράστιο πολιτικό χάσμα», είπε, τονίζοντας ότι «κέρδισαν χρόνο, αλλά όχι πολύ».

Νέα τραπεζογραμμάτια δραχμής: Αποκαλύφθηκαν σχέδια για πιθανή επιστροφή νομίσματος

Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον Pritchard, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει εντολή να διεκδικήσει πολλά πράγματα, αλλά και να μην εγκαταλείψει το ευρώ, «δύο στόχοι που είναι αρκετά δύσκολο να συμβιβαστούν».

Νέα τραπεζογραμμάτια δραχμής: Αποκαλύφθηκαν σχέδια για πιθανή επιστροφή νομίσματος

«Όταν έρθει η στιγμή της επιλογής, φοβάμαι ότι ο Τσίπρας θα εγκαταλείψει το πρόγραμμά μας για να μην φύγουμε από το ευρώ», δήλωσε στον αρθρογράφο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας να μην κρυφακούγεται, όπως σημείωσε.

Νέα τραπεζογραμμάτια δραχμής: Αποκαλύφθηκαν σχέδια για πιθανή επιστροφή νομίσματος
To top