Ο Μπακογιάννης αρνείται τον εκβιασμό: Συζήτηση για τη μειονοτική πολιτική και την πολιτική ηθική της Θράκης

Η Ντόρα Μπακογιάννη στέκεται ακλόνητη, διαψεύδοντας τις κατηγορίες για εκβιασμό στη Θράκη, ενώ οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται υπό έλεγχο. Εκτυλίσσεται μια έντονη αντιπαράθεση για τη μειονοτική πολιτική, τη συνταγματικότητα και την πολιτική ηθική.

Ο Μπακογιάννης αρνείται τον εκβιασμό: Συζήτηση για τη μειονοτική πολιτική και την πολιτική ηθική της Θράκης>

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραμένει σταθερή, αρνούμενη κάθε εκβιασμό ή ανάγκη συγγνώμης σχετικά με τα σχόλιά της για τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Τονίζει τη μακρόχρονη σχέση της με την περιοχή και διαβεβαιώνει ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να αποδειχθεί μέσω της κάλπης. Εν τω μεταξύ, οι κατηγορίες φουντώνουν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορείται για υπονόμευση της μειονοτικής πολιτικής δεκαετιών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επικρίνει τον δημόσιο χαρακτήρα της δήλωσης Μπακογιάννη, αμφισβητώντας τη συνταγματικότητά της και τα ηθικά πρότυπα που παραβιάζει. Η συζήτηση εγείρει προβληματισμούς σχετικά με την πολιτική εξάρτηση από τις ψήφους των πολιτών και την ανάγκη απολογίας για ενδεχόμενο δημόσιο εξευτελισμό.

Μπακογιάννη για τους μουσουλμάνους της Θράκης: «Δεν έκανα κανέναν εκβιασμό – καμία συγγνώμη».

Μπακογιάννη για τους μουσουλμάνους της Θράκης: «Δεν έκανα κανέναν εκβιασμό – καμία συγγνώμη»

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε αμετανόητη για όσα είπε στη μειονότητα της Θράκης γιατί στη Ροδόπη ο κόσμος ψήφισε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε ακούσει κανέναν εκβιασμό μπροστά σε 15 κανάλια; Έχω μια μακρόχρονη σχέση με την περιοχή που ανεβοκατεβαίνει τα βουνά της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Τους είπα ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με τη ΝΔ πρέπει να αποδειχθεί στην κάλπη», είπε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ακυρώνει 30 χρόνια μειονοτικής πολιτικής στη Θράκη με τις τελευταίες επιλογές του».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «πρωτοφανή δημόσιο ωμό εκβιασμό μπροστά στις κάμερες, ακριβώς για να μεταφερθεί το μήνυμα σε όλη τη μειονότητα (…)_ αυτός ήταν ο λόγος της δήλωσης στις κάμερες».

Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι η δήλωση αυτή της Δ. Μπακογιάννη απέχει πολύ από το Σύνταγμα- παραβιάζει τον πολιτικό-νομικό πολιτισμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Και αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν το 2023 να υπάρχει ένα κόμμα που θα εξαρτάται από το τι θα κάνει στους πολίτες ανάλογα με το αν θα το ψηφίσουν ή όχι;.

«Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη για τον δημόσιο εξευτελισμό των Ελλήνων πολιτών;» κατέληξε, απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη.

To top