Ο Γολγοθάς της Μαρίας Κίτσου: Αυτοάνοσο νόσημα, απώλεια αισθήσεων και προσωπικό δράμα

Ο Γολγοθάς της Μαρίας Κίτσου: Κίτσου: Αυτοάνοσο νόσημα, απώλεια γεύσης και όσφρησης. Ένα ειλικρινές ταξίδι προσωπικού δράματος, αγώνων για την υγεία και ανθεκτικότητας.

Ο Γολγοθάς της Μαρίας Κίτσου: Αυτοάνοσο νόσημα, απώλεια αισθήσεων και προσωπικό δράμα>

Περιεχόμενα

  1. «Δεν έχω ούτε γεύση ούτε οσμή»: Κίτσου με την αυτοάνοση νόσο.
  2. Βρίσκοντας το κέντρο της και εξερευνώντας την Ισπανία
  3. Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης μετά το COVID-19
  4. Ο έρωτας και η εργασία στη ζωή της Μαρίας Κίτσου
  5. Ένα ταξίδι θεραπείας και σύνδεσης με τη μητέρα της

Μαρία Κίτσου: Μαρία Κούσιου: Ένα ταξίδι αυτοάνοσης νόσου και προσωπικού δράματος με την απώλεια της γεύσης και της όσφρησης Η Μαρία Κίτσου, η γνωστή ηθοποιός, ανοίγεται για τη μάχη της με ένα αυτοάνοσο νόσημα, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της γεύσης και της όσφρησης. Σε μια ειλικρινή συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega, μοιράζεται τις εμπειρίες της με τα ψυχοσωματικά προβλήματα, τις προκλήσεις υγείας της μητέρας της και τη μεταμορφωτική δύναμη της αυτοφροντίδας.

Παρά τις αναποδιές που αντιμετωπίζει, η Μαρία βρίσκει παρηγοριά στην αυτογνωσία, την αγάπη και την προστασία της ευεξίας της. Η ιστορία της ρίχνει φως στις βαθιές επιπτώσεις των αγώνων για την υγεία και στην ανθεκτικότητα που προκύπτει από την αντιμετώπιση των προσωπικών δαιμόνων.

«Δεν έχω ούτε γεύση ούτε οσμή»: Κίτσου με την αυτοάνοση νόσο.

«Δεν έχω ούτε γεύση ούτε οσμή»: Κίτσου με την αυτοάνοση νόσο.

Η Μαρία Κίτσου, γνωστή ηθοποιός, εμφανίστηκε πρόσφατα στην πρωινή εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!» και μίλησε με ειλικρίνεια για τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια του χρόνου της μακριά από την κάμερα.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Άρη Καβατζίκη, μίλησε για τις ψυχοσωματικές της προκλήσεις, τις προσωπικές της σχέσεις και τον αγώνα υγείας της μητέρας της.

Βρίσκοντας το κέντρο της και εξερευνώντας την Ισπανία.

Βρίσκοντας το κέντρο της και εξερευνώντας την Ισπανία

Κατά τη διάρκεια της απουσίας της, η Μαρία Κίτσου μοιράστηκε πώς επανασυνδέθηκε με τον εαυτό της και ξεκίνησε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. «Συντονίστηκα και βρήκα το κέντρο μου, διάβασα και ταξίδεψα.

Επισκέφθηκα την Ισπανία, μια χώρα που ενσαρκώνει το πάθος, την επιθυμία και τον θάνατο. Είναι ένας τόπος που ξεχειλίζει από ωμά ένστικτα», αποκάλυψε. Για να αποτοξινωθεί από τα μέσα ενημέρωσης, απέφυγε συνειδητά να παρακολουθεί τηλεόραση, εστιάζοντας αντ’ αυτού στην ψυχική αποφόρτιση και στην άσκηση αυτοφροντίδας.

Δουλεύοντας ακούραστα από την αυγή μέχρι τα μεσάνυχτα, αφιέρωσε τις υπόλοιπες ώρες στο διάβασμα και αποκτούσε μόνο λίγες ώρες ύπνου κάθε μέρα.

Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης μετά το COVID-19.

Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης μετά το COVID-19

Συζητώντας για την υγεία της, η Μαρία Κίτσου αποκάλυψε ότι προσβλήθηκε από COVID-19 δύο φορές και, ακόμη και μετά την ανάρρωσή της από το δεύτερο επεισόδιο τον Ιούλιο, έχασε εντελώς την αίσθηση της όσφρησης.

«Δεν μπορώ να γευτώ το φαγητό μου, δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμα των λουλουδιών. Αν το σπίτι μου έπιανε φωτιά, θα αντιλαμβανόμουν μόνο τον καπνό, αλλά δεν θα μπορούσα να ανιχνεύσω τη μυρωδιά.

Το τηλέφωνό μου θα χτυπούσε για δουλειές, αλλά θα απαντούσα από περιέργεια παρά από την ικανότητα να αντιληφθώ τον ήχο», μοιράστηκε με μια αίσθηση απογοήτευσης.

Ο έρωτας και η εργασία στη ζωή της Μαρίας Κίτσου.

Ο έρωτας και η εργασία στη ζωή της Μαρίας Κίτσου

Ο έρωτας κατέχει σημαντική θέση στη ζωή της Μαρίας, παράλληλα με την καριέρα της. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή ανάμεσα στην αγάπη και τη δουλειά, αναλογίστηκε: «Η αγάπη ήταν πάντα αναζωογονητική, με έβγαζε από τις πιο σκοτεινές στιγμές.

Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρη αν θα θυσίαζα μια δουλειά στην οποία πιστεύω και την οποία αγαπώ για χάρη της αγάπης». Αναλογιζόμενη την προσωπική της ζωή, αναγνώρισε τη σημασία της προστασίας του εαυτού της και του καθορισμού ορίων.

Μαθαίνοντας από τις εμπειρίες του παρελθόντος, πήρε συνειδητή απόφαση να μην εξαντλεί τον εαυτό της και να δίνει προτεραιότητα στην ευημερία της.

Ένα ταξίδι θεραπείας και σύνδεσης με τη μητέρα της.

Ένα ταξίδι θεραπείας και σύνδεσης με τη μητέρα της

Μοιραζόμενη τις εμπειρίες της από την ψυχοθεραπεία, η Μαρία εξήγησε ότι αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει λόγω χρονικών περιορισμών και αυτοεγκατάλειψης.

Ωστόσο, βρήκε παρηγοριά στο να κάνει ουσιαστικές συζητήσεις με τη μητέρα της και να αντιμετωπίζει επώδυνες αλήθειες. Πέρυσι, η Μαρία παραλίγο να χάσει τη μητέρα της, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, και αυτό την επηρέασε βαθιά.

Επιδίωξε ακούραστα την ευημερία της μητέρας της, αλλά το άγχος και το στρες επιβάρυναν τη δική της υγεία, που εκδηλώθηκε ως ψωρίαση. Μέσω ειδικών ενέσεων και της αντιμετώπισης της ψυχοσωματικής φύσης της πάθησής της, κατάφερε να ανακουφιστεί από τα συμπτώματά της.

To top