Ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός μιλάει για το #metoo, τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν»

Ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός μιλάει για το #metoo, τον Γιώργο Κιμούλη και τον Πέτρο Φιλιππίδη σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν». Ο Σαραφιανός σχολιάζει το κίνημα #metoo, δηλώνοντας ότι ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε για εκδίκηση.

Ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός μιλάει για το #metoo, τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν»>

Περιεχόμενα

  1. «Ισχυρογνώμων, αλαζόνας, αχυράνθρωπος»: Ο «Τάσος» του «Σάσμου» κατακεραυνώνει τον Φιλιππίδη μετά τα όσα είδε
  2. Ο Σπύρος Σαραφιανός σχολιάζει τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Κιμούλη
  3. Μιλώντας για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη
  4. Τι είπε επίσης ο ηθοποιός για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός μοιράστηκε τις σκέψεις του για το #metoo στον χώρο του θεάτρου, τον Γιώργο Κιμούλη και τον Πέτρο Φιλιππίδη σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ο Σαραφιανός πιστεύει ότι ενώ το #metoo έχει υπάρξει θετικό σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αποτελέσει και μια ευκαιρία για εκδίκηση. Μίλησε επίσης για τις κατηγορίες εναντίον του Κιμούλη και πιστεύει ότι έχουν γίνει κάποιες υπερβολές.

Όσον αφορά τον Φιλιππίδη, ο κ. Σαραφιανός τον χαρακτηρίζει δύσκολο άνθρωπο και δηλώνει ότι η κοινωνική ποινή που του έχει επιβληθεί μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

«Ισχυρογνώμων, αλαζόνας, αχυράνθρωπος»: Ο «Τάσος» του «Σάσμου» κατακεραυνώνει τον Φιλιππίδη μετά τα όσα είδε.

«Ισχυρογνώμων, αλαζόνας, αχυράνθρωπος»: Ο «Τάσος» του «Σάσμου» κατακεραυνώνει τον Φιλιππίδη μετά τα όσα είδε

Ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μίλησε για το #metoo στο θέατρο, τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη.

«Το όλο θέμα βγήκε ως ένας πολύ δύσκολος συνεργάτης στο έργο του», σημείωσε.

Ο γνωστός ηθοποιός συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά του Alpha «Σασμός».

Ο Σπύρος Σαραφιανός σχολιάζει τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Κιμούλη.

Ο Σπύρος Σαραφιανός σχολιάζει τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Κιμούλη

Στην ερώτηση αν το #metoo ήταν μια ευκαιρία για κάθαρση στον χώρο του θεάτρου, ο Σπύρος Σαραφιανός απαντά: «Το #metoo ήταν σαφώς κάτι θετικό, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μια ευκαιρία να εκδικηθούμε κάποια πράγματα.

Νομίζω ότι η περίπτωση του Γιώργου Κιμούλη είναι μία από αυτές. Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε κακές συμπεριφορές είναι καταδικαστέο και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Αλλά εξαιτίας ενός ξεσπάσματος -που στο θέατρο, ευτυχώς ή δυστυχώς, συμβαίνει συχνά- δεν πρέπει να προσπαθούμε να καταστρέψουμε την καριέρα και τη ζωή κάποιου άλλου. Από εκεί και πέρα, σαφώς το #metoo θα παίξει ρόλο και η στάση όλων μας θα πρέπει να είναι τέτοια που να είναι κατάλληλη και να μην προσβάλλει τους ανθρώπους».

Μιλώντας για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη.

Μιλώντας για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη

Ο Σαραφιανός πιστεύει ότι υπήρξαν υπερβολές. «Η τρίχα έγινε τρίχα. Για τις σεξουαλικές σχέσεις ως μέσο επιβολής της εξουσίας είμαι κάθετος και πρέπει να παταχθούν. Είτε λέγονται βιασμός, είτε παρενόχληση, είτε όπως αλλιώς λέγονται.

Εκείνη τη στιγμή πρέπει να κοπεί το κεφάλι αυτού που τολμάει να το κάνει. Από τώρα και στο εξής το #metoo πρέπει να γίνει ο λόγος για να μην περιμένουμε δέκα χρόνια για να καταγγείλουμε κάποιον. Ας το καταγγείλουμε εκείνη τη στιγμή και ας μη φοβόμαστε κανέναν.

Από εκεί και πέρα, όλοι μας, μην προσποιούμαστε, ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας, ίσως υπό πίεση, μπορεί να μας σπάσουν τα νεύρα, να γίνουμε άδικοι και να προσβάλλουμε τον άλλον. Αλλά μετά δίνουμε αμοιβαίες εξηγήσεις, ζητάμε συγγνώμη και περνάει ο καιρός και αυτά τα πράγματα ξεθωριάζουν και τελειώνουν εκεί».

Τι είπε επίσης ο ηθοποιός για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τι είπε επίσης ο ηθοποιός για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Σε άλλο σημείο μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δήλωσε ότι αν και δεν είχε συνεργαστεί μαζί του, τον γνώριζε σε επίπεδο συναδέλφων: «Γνώριζα τον Πέτρο Φιλιππίδη σε επίπεδο συναδέλφου. Δεν είχαμε συνεργαστεί ποτέ.

Θεωρούσα τον Πέτρο δύσκολο άνθρωπο, αλαζόνα και σε μεγάλο βαθμό αχυράνθρωπο. Το όλο πράγμα έβγαινε στη δουλειά του ως ένας πολύ δύσκολος συνεργάτης κ.λπ. Αυτά άκουσα, αυτά ήξερα. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω και δεν μπορώ να πάρω θέση».

Ερωτηθείς αν το θέατρο έχει τελειώσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ίδιος εκτιμά: «Δεν ξέρω για την περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Γιατί ένα μέρος της είναι η δικαιοσύνη ως θεσμός που επιβάλλει την ποινή ανάλογα με το αδίκημα, αλλά το χειρότερο όλων είναι η κοινωνική κατακραυγή. Και η ποινή που επιβάλλεται κοινωνικά ούτε παραγράφεται ούτε αντιμετωπίζεται. Συχνά σκέφτομαι αν ήμουν στη θέση του Φιλιππίδη πώς θα ήταν να μην μπορώ να πάω ούτε στο περίπτερο.

Η κοινωνική ποινή έχει επιβληθεί και είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν ξέρω αν μπορεί ποτέ να μετριαστεί. Λοιπόν δεν μιλάω για τον Λιγνάδη εντάξει. Είναι τόσο….

To top