Ο Μάκης Βορίδης τάσσεται υπέρ του υπό όρους χημικού ευνουχισμού για τους βιαστές παιδιών στην Ελλάδα

Ο Μάκης Βορίδης τάσσεται υπέρ του χημικού ευνουχισμού υπό όρους για τους βιαστές παιδιών στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα για τη στάση του σχετικά με την επιβολή ποινών και την ποινική συνδιαλλαγή σε αυτή τη συζήτηση στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Μάκης Βορίδης τάσσεται υπέρ του υπό όρους χημικού ευνουχισμού για τους βιαστές παιδιών στην Ελλάδα>

Περιεχόμενα

  1. Μάκης Βορίδης: Ζητά χημικό ευνουχισμό των βιαστών παιδιών στην Ελλάδα
  2. Αποφυλάκιση υπό όρους και καταδίκη
  3. Ισόβια κάθειρξη και αδυσώπητοι παραβάτες

Ο Μάκης Βορίδης τάσσεται υπέρ του χημικού ευνουχισμού υπό όρους ως μέτρο κατά των βιαστών παιδιών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Βορίδης τόνισε την ανάγκη για ποινές πραγματικής ζωής για τους βιαστές παιδιών και συζήτησε τη χρήση του χημικού ευνουχισμού ως μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής. Σημείωσε την εφαρμογή του σε άλλες χώρες και πρότεινε ότι οι δράστες που συναινούν σε αυτό το μέτρο θα μπορούσαν να αποφυλακίζονται υπό όρους.

Η στάση του Βορίδη εγείρει σημαντικούς προβληματισμούς σχετικά με τη μεταρρύθμιση, τις ποινές και τον ρόλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Μάκης Βορίδης: Ζητά χημικό ευνουχισμό των βιαστών παιδιών στην Ελλάδα

Ο Μάκης Βορίδης τάσσεται υπέρ του χημικού ευνουχισμού υπό όρους ως μέτρο κατά των βιαστών παιδιών στην Ελλάδα. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Βορίδης αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός 12χρονου κοριτσιού που βιάστηκε και εκδιδόταν στον Κολωνό.

Τόνισε τη φύση της παιδοφιλίας ως ένα διεστραμμένο πάθος που σπάνια μεταρρυθμίζεται. Ο Βορίδης πρότεινε ποινές ισόβιας κάθειρξης για τους βιαστές παιδιών και συζήτησε την πιθανή χρήση του χημικού ευνουχισμού ως μέσο ποινικής συνδιαλλαγής.

Τόνισε την εφαρμογή του σε άλλες χώρες, όπου οι δράστες μπορούν να συναινέσουν στη διαδικασία για να εξασφαλίσουν πρόωρη αποφυλάκιση. Ο Βορίδης εξέφρασε την προθυμία του να εξετάσει την εισαγωγή ενός τέτοιου θεσμού στην Ελλάδα.

Αποφυλάκιση υπό όρους και καταδίκη

Ο Βορίδης αναγνώρισε την ανάγκη να αξιολογούνται ορισμένες υποθέσεις ξεχωριστά, ιδίως εκείνες που αφορούν ειδεχθή εγκλήματα ή αμετανόητους εγκληματίες.

Πρότεινε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εκτίεται ολόκληρη η ποινή που επιβάλλει το δικαστήριο χωρίς παροχές. Ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του στην αποφυλάκιση υπό όρους, τόνισε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η επικινδυνότητα του δράστη και η δυνατότητα αναμόρφωσης.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης αξιολογεί αυτούς τους παράγοντες για να καθορίσει την επιλεξιμότητα για απόλυση με όρους. Υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης ότι επιβάλλονται οι κατάλληλες ποινές για αδικήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Ισόβια κάθειρξη και αδυσώπητοι παραβάτες

Ο Βορίδης εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τις ισόβιες ποινές, δηλώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει πραγματικά να σημαίνουν ισόβια κάθειρξη.

Έφερε το παράδειγμα ενός αμετανόητου τρομοκράτη που ευθύνεται για πολλαπλούς θανάτους, υποστηρίζοντας ότι τέτοια άτομα θα πρέπει να περάσουν ολόκληρη τη ζωή τους στη φυλακή.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο υιοθέτησης της άποψής του σχετικά με τη μετατροπή της ισόβιας κάθειρξης σε πραγματικά ισόβια, ο κ. Βορίδης πίστευε ότι καθώς η κοινωνία απαιτεί την ορθή καταδίκη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει. Προέβλεψε ότι οι συνεχιζόμενες δημόσιες συζητήσεις θα επηρεάσουν τις πολιτικές εκτιμήσεις.

To top