Ο Νίκος Παππάς προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη σε δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε τα τελευταία αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τις επερχόμενες εκλογές στον δήμο Αθηναίων, που δείχνουν προβάδισμα 4% για τον Νίκο Παππά έναντι του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Μάθετε για τους παράγοντες που συμβάλλουν στο προβάδισμα του Παππά, όπως η δυσαρέσκεια με το έργο και τις επιλογές του σημερινού δημάρχου.

Ο Νίκος Παππάς προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη σε δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων>

Περιεχόμενα

  1. Δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Νίκος Παππάς προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα
  2. Ισχυρή αντιπολίτευση στην Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων
  3. Άλλοι υποψήφιοι και οι εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής

Μια νέα δημοσκόπηση για τον δήμο Αθηναίων δείχνει προβάδισμα 4% για τον Νίκο Παππά έναντι του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Ο Παππάς, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού.

Το προβάδισμα μπορεί να αποδοθεί στην αντιδημοτικότητα του νυν δημάρχου και τη δυσαρέσκεια για το έργο του, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η aftodioikisi.gr. Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικότητας του Παππά μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας του 2019.

Επιπλέον, η αξιολόγηση των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Νίκος Παππάς προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της aftodioikisi.gr, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, προηγείται με 4% του νυν δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Η δημοσκόπηση αυτή, που διεξήχθη από τις 4 έως τις 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων, είναι η πρώτη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού. Η έρευνα έδειξε ότι το 20% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας του 2019 και το 44% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον Παππά, ενώ μόνο το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν τον Μπακογιάννη.

Ο κύριος λόγος για το προβάδισμα αυτό είναι το ισχυρό ρεύμα των Αθηναίων πολιτών κατά του νυν δημάρχου και των επιλογών του.

Ισχυρή αντιπολίτευση στην Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει έντονη αντίθεση στην Μπακογιάννη μεταξύ των ψηφοφόρων του δήμου Αθηναίων, με το 54% αυτών να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το έργο του σημερινού δημάρχου. Επιπλέον, το 17% των ψηφοφόρων τον αντιπαθεί.

Η δημοσκόπηση του Ιανουαρίου έδειξε παρόμοια αποτελέσματα, με το 67% των ερωτηθέντων να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το έργο της Μπακογιάννη.

Άλλοι υποψήφιοι και οι εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής

Η δημοσκόπηση αξιολόγησε επίσης τους υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής και διαπίστωσε ότι ο νυν περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ισοβαθμεί με τον δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη με 28% θετικά ποσοστά.

Ωστόσο, ο κ. Πατούλης έχει υψηλό ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων (55%), ενώ ο κ. Ιωακειμίδης έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα. Ο κ. Σγουρός έχει το υψηλότερο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων με 18% και ακολουθεί ο κ. Πρωτούλης με 9%.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρος είχε χαμηλό ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στο 3%, χαμηλότερο από την αξιολόγηση του κ. Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

To top