Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τον Νίκο Παππά ως υποψήφιο στην Αθήνα, αποκαλύπτονται ονόματα για άλλους 5 μεγάλους δήμους

Ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων- το κόμμα ονομάζει υποψηφίους για άλλους 5 μεγάλους δήμους. Ο Τσίπρας εξαπολύει σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζει την ανάγκη προοδευτικών αλλαγών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τον Νίκο Παππά ως υποψήφιο στην Αθήνα, αποκαλύπτονται ονόματα για άλλους 5 μεγάλους δήμους>

Περιεχόμενα

 1. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιοι για άλλους πέντε μεγάλους δήμους
 2. Ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
 3. Η τραγωδία των Τεμπών
 4. Το διπλό καθήκον
 5. Οι συνεργασίες
 6. Οργάνωση για τη μάχη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Παππάς, πρώην μπασκετμπολίστας, θα είναι ο υποψήφιός του για τον Δήμο Αθηναίων. Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αποκάλυψε επίσης τα ονόματα των υποψηφίων για άλλους πέντε μεγάλους δήμους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τόνισε την ανάγκη για αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση. Κάλεσε το κόμμα να οργανωθεί για τη μάχη και να θέσει τον εαυτό του σε θέση να κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιοι για άλλους πέντε μεγάλους δήμους

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τη δημαρχία της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε επίσης τα ονόματα των υποψηφίων για άλλους πέντε μεγάλους δήμους.

 • Στον Πειραιά: Γιώργος Γαβρίλης, ένας δοκιμασμένος αγωνιστής της αριστεράς και της τοπικής αυτοδιοίκησης
 • Στην Πάτρα: Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου
 • Στο Περιστέρι: Παχατουρίδης, ένας από τους πιο επιτυχημένους τοπικούς πολιτικούς
 • Στη Λάρισα: Απόστολος Καλογιάννης, ένας εξίσου επιτυχημένος δήμαρχος
 • Στο Αγρίνιο: Δημήτρης Τραπεζιώτης, έγκριτος και έμπειρος δικηγόρος

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα δεσμεύεται να προωθήσει νικηφόρα ψηφοδέλτια και ευρείες προοδευτικές συνεργασίες, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες σε κάθε περίπτωση.

Ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σκληρά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για «τραμπουκισμό» και περιγράφοντας την πραγματικότητα που βίωσε η ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησής του. Καυτηρίασε, μεταξύ άλλων, τη διάλυση του ΕΣΥ και τις επιπτώσεις της πανδημίας, την κατάχρηση του κράτους δικαίου και τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων.

Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι το διάχυτο συναίσθημα στην ελληνική κοινωνία είναι η επιθυμία για πολιτική αλλαγή.

Η τραγωδία των Τεμπών

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, η οποία άλλαξε τα δεδομένα και την εικόνα. Επέκρινε το «λεγόμενο επιτελικό κράτος» και τους «εκσυγχρονιστές» για την αναποτελεσματικότητα και τις αναχρονιστικές τους απόψεις.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να γίνουν επιτέλους πράξη πολιτικές και προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Το διπλό καθήκον

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα έχει διπλό καθήκον: να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του και να πείσει τους ψηφοφόρους ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά και να πετύχει μια σαφή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι αυτή η νίκη είναι απαραίτητη για μια κυβέρνηση μακράς διάρκειας με πρωτοφανή λαϊκή στήριξη και είναι ο μόνος δρόμος για πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Οι συνεργασίες

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τις πιθανές δυσκολίες των συνεργασιών, αλλά τόνισε ότι η εντολή θα δοθεί από το λαό. Υποστήριξε ότι η απόφαση για την επιδίωξη της αλλαγής πρέπει να ληφθεί και να αναληφθεί δράση με την ψήφο του λαού.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απέναντί του μόνο τον κ. Μητσοτάκη αλλά και «την ολιγαρχία, τη διαφθορά, τα μεγάλα συμφέροντα και την κρατική πυραμίδα που είναι συνυφασμένη με αυτά».

Οργάνωση για τη μάχη

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί το κόμμα για τις επερχόμενες εκλογές και να μην αφήσει τίποτα στην τύχη.

Προέτρεψε το κόμμα να βγει από τα γραφεία και το ντουλάπι των προγραμματικών δηλώσεων και να βρει πού είναι δεμένος ο καρπός της αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης: στην κοινωνία. Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές και το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

To top