Ο «Θερμικός Θόλος» χτυπά την Ελλάδα: Φλογερό κύμα καύσωνα με 40°C προβλέπεται

Ετοιμαστείτε για ένα καυτό κύμα καύσωνα, καθώς ένας «θερμικός θόλος» εγκαθίσταται πάνω από την Ελλάδα, φέρνοντας θερμοκρασίες 40°C και άνω. Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποιεί για 10ήμερο καύσωνα και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο «Θερμικός Θόλος» χτυπά την Ελλάδα: Φλογερό κύμα καύσωνα με 40°C προβλέπεται>

Περιεχόμενα

  1. Κελσίου: «Θερμικός θόλος» πάνω από την Ελλάδα
  2. «Θερμικός θόλος» πάνω από την Ελλάδα: Έρχεται «πύρινο» κύμα καύσωνα με 40 βαθμούς Κελσίου
  3. Ρεκόρ θερμοκρασιών
  4. Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έντονη ζέστη
  5. Παρατεταμένος καύσωνας
  6. Έντονη ζέστη στον ορίζοντα
  7. Οι πιο καυτές περιοχές σήμερα
  8. Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο

Κελσίου: «Θερμικός θόλος» πάνω από την Ελλάδα

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποιεί για καύσωνα διάρκειας 10 ημερών με θερμοκρασίες 40 βαθμών και άνω στα ηπειρωτικά.

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει φτάσει τους 17,23 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας τον Ιούνιο του 2023 τον θερμότερο μήνα από το 1979. Η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, προετοιμάζεται για το πιο έντονο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, ενώ τμήματα της Ιβηρικής αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο πρώτος καύσωνας θα πλήξει την Ελλάδα από τις 12 έως τις 13 Ιουλίου και μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 22 Ιουλίου. Στις πιο θερμές περιοχές σήμερα περιλαμβάνονται η Αργολίδα, η Φωκίδα, το Ηράκλειο, η Πέλλα και η Αττική.

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο προβλέπει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές το Σάββατο και αίθριο καιρό την Κυριακή.

«Θερμικός θόλος» πάνω από την Ελλάδα: Έρχεται «πύρινο» κύμα καύσωνα με 40 βαθμούς Κελσίου

Κύμα καύσωνα πρόκειται να πλήξει την Ελλάδα, με θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου και άνω να αναμένονται στην ηπειρωτική χώρα για τις επόμενες 10 ημέρες.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο ζεστή τις επόμενες εβδομάδες.

Ρεκόρ θερμοκρασιών

Ο Ιούνιος του 2023 ανακηρύχθηκε ο θερμότερος μήνας από το 1979, με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία να φτάνει τους 17,23 βαθμούς Κελσίου.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για έντονη ζέστη

Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν επερχόμενο καύσωνα. Ο «θερμικός θόλος» πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα αναμένεται να φέρει τον πιο έντονο καύσωνα του καλοκαιριού του 2023 μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, σε τμήματα της Ιβηρικής αναμένεται να σημειωθούν θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40°C.

Παρατεταμένος καύσωνας

Ο μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος αποκαλύπτει ότι ο πρώτος καύσωνας θα πλήξει την Ελλάδα από τις 12 έως τις 13 Ιουλίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 22 Ιουλίου.

Η ακριβής διάρκειά του δεν μπορεί να προβλεφθεί ακόμη, αλλά αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Έντονη ζέστη στον ορίζοντα

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαιώνει τον έντονο καύσωνα που πλησιάζει, δηλώνοντας ότι θα μετατραπεί σε κανονικό καύσωνα από την Τετάρτη.

Οι πιο καυτές περιοχές σήμερα

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι περιοχές με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα ήταν η Αργολίδα (38,7°C), η Φωκίδα (36,8°C), το Ηράκλειο (36,7°C), η Πέλλα (36,6°C) και η Αττική (36,5°C).

Ο «Θερμικός Θόλος» χτυπά την Ελλάδα: Φλογερό κύμα καύσωνα με 40°C προβλέπεται

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τις ακόλουθες καιρικές συνθήκες για το Σαββατοκύριακο.

To top