Ο Τσίπρας: Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας τονίζει την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια. Επισημαίνονται η λογοδοσία, η δικαιοσύνη και η στήριξη της μεσαίας τάξης. Αμφισβητείται η εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη.

Ο Τσίπρας: Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη>

Περιεχόμενα

  1. Τσίπρας: Έκκληση για διακυβέρνηση χωρίς μνημόνια
  2. Τσίπρας: Έκκληση για διακυβέρνηση χωρίς μνημόνια
  3. Το μονοπάτι της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης
  4. Διακυβέρνηση χωρίς μνημόνια
  5. Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισδοχής

Τσίπρας: Έκκληση για διακυβέρνηση χωρίς μνημόνια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μια δυνατή ομιλία στο Σύνταγμα, τονίζοντας τη σημασία της διακυβέρνησης χωρίς μνημόνια.

Έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την υπόθεση των υποκλοπών, εκφράζοντας τη δέσμευση της προοδευτικής κυβέρνησης να ρίξει φως στο θέμα και να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι θα υποστούν τις συνέπειες. Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε το Συμβόλαιο Αλλαγής, τονίζοντας τη δεσμευτικότητά του και την ηθική υποχρέωση στήριξης της μεσαίας τάξης, η οποία έχει επιβαρυνθεί και εξαπατηθεί.

Υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει αμείλικτα τη δικαιοσύνη, χωρίς να πτοηθεί από εμπόδια, και κάλεσε τους πολίτες να αμφισβητήσουν την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για το μέλλον της χώρας.

Πηγή:

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση: ΕΡΤ, ΑΠΕ.

Τσίπρας: Έκκληση για διακυβέρνηση χωρίς μνημόνια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφώνησε μια δυνατή ομιλία στο Σύνταγμα, τονίζοντας την ανάγκη μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα θέσει προ των ευθυνών τους τους υπεύθυνους για τις υποκλοπές και θα ρίξει φως στο θέμα.

Υπογράμμισε τη σημασία του «Συμβολαίου Αλλαγής» και τη δέσμευση να τηρηθούν οι αρχές του χωρίς παρεκκλίσεις. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ηθική υποχρέωση να στηριχθεί η μεσαία τάξη, που επιβαρύνθηκε άδικα την εποχή των μνημονίων. Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα για την επιδίωξη της δικαιοσύνης, ακόμη και μπροστά σε εμπόδια.

Το μονοπάτι της δικαιοσύνης και της εμπιστοσύνης

Απευθυνόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης της κυβέρνησης και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για τις ζωές και το μέλλον του λαού.

Κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν αν θα είναι συνένοχοι στο να εμπιστευτούν τη χώρα τους σε μια τέτοια ηγεσία. Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τις βασικές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κατώτατου μισθού και της βελτίωσης των συντάξεων, υπογραμμίζοντας το όραμα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Διακυβέρνηση χωρίς μνημόνια

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει, αλλά η πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια.

Τόνισε την προσήλωση στο προοδευτικό πρόγραμμα και τη σημασία της δικαιοσύνης παρά την αντιμετώπιση αντιδράσεων και συμφερόντων. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τις προκλήσεις στο δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά διαβεβαίωσε για την αταλάντευτη αποφασιστικότητα να τον ακολουθήσει για το καλό της χώρας.

Ο Τσίπρας: Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη

Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισδοχής

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε τα σχέδια για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από φέτος, τονίζοντας την προοδευτική ατζέντα για την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ο Τσίπρας: Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ.

Ο Τσίπρας: Πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη
To top