Οι καρκινοπαθείς προκαλούν τον Σπύρο Πνευματικό: Οι δηλώσεις που μοιάζουν με δηλώσεις οικονομολόγου προκαλούν ανησυχίες

Οι καρκινοπαθείς καταγγέλλουν την οικονομοτεχνική προσέγγιση του Σπύρου Πνευματικού στην υγειονομική περίθαλψη, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με τις οικονομικά αποδοτικές πρακτικές και την ανεπαρκή θεραπεία για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Οι καρκινοπαθείς προκαλούν τον Σπύρο Πνευματικό: Οι δηλώσεις που μοιάζουν με δηλώσεις οικονομολόγου προκαλούν ανησυχίες>

Περιεχόμενα

  1. Καρκινοπαθείς κατά του Σπύρου Πνευματικού: Μίλησε σαν οικονομολόγος και όχι σαν γιατρός
  2. Δήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς καταγγέλλουν τον Σπύρο Πνευματικό ότι δίνει προτεραιότητα στα οικονομικά έναντι της ιατρικής εμπειρογνωμοσύνης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου αντιτίθεται σθεναρά στη στάση του για τον τερματισμό της θεραπευτικής φαρμακευτικής αρωγής για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου. Οι απόψεις του υπονομεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναδεικνύουν ελαττωματικές ιατρικές πρακτικές που βλάπτουν το σύστημα υγείας. Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση.

Καρκινοπαθείς κατά του Σπύρου Πνευματικού: Μίλησε σαν οικονομολόγος και όχι σαν γιατρός.

Καρκινοπαθείς κατά του Σπύρου Πνευματικού: Μίλησε σαν οικονομολόγος και όχι σαν γιατρός

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού σχετικά με τους καρκινοπαθείς, αν και βγήκε από την προεκλογική μάχη νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου αντέδρασε έντονα με ανακοίνωση κατά του Σπύρου Πνευματικού, μετά τις δηλώσεις του σχετικά με τη διακοπή της παροχής θεραπευτικής φαρμακευτικής αρωγής σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

«Επέλεξε τον κ. Sp.

Πνευματικό, σαν να ήταν οικονομολόγος και όχι γιατρός, για να κάνει αναφορά σε πρακτικές κόστους-αποτελεσματικότητας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή την Πέμπτη 8 Ιουνίου», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΛΟΚ.

«Μάλιστα, για να δώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος και τεκμηρίωση στο σκεπτικό του, πήρε ως σημείο αναφοράς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, όπου οι ανασφάλιστοι και οι φτωχοί δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται μόνο με οικονομικά κριτήρια.

Ένα σύστημα που έχει απορριφθεί από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν συνάδει με τις αξίες και την ηθική τους», λένε οι καρκινοπαθείς και συνεχίζουν.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Πνευματικός ήθελε να πει άλλα πράγματα και κατέληξε να πει άλλα πράγματα, όπως ισχυρίστηκε εκ των υστέρων. Η δήλωσή του υποδηλώνει ένα σχετικό υπόβαθρο σκέψης που δεν μπορεί να κρυφτεί.

Υποδηλώνει ότι απόψεις όπως αυτή δεν απέχουν πολύ από το να γίνουν επικίνδυνες και να οδηγήσουν το αγαθό της δημόσιας υγείας σε σκοτεινά μονοπάτια, στα οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως προϊόντα και όχι ως άτομα με συνείδηση, συναισθήματα, ανάγκες και αξιοπρέπεια.

Επιπλέον, αναφέρονται άμεσα στην άποψη ότι επί του παρόντος, εφαρμόζονται ακατάλληλες ιατρικές πρακτικές στην ογκολογία, οι οποίες τελικά βλάπτουν το σύστημα υγείας», υποστηρίζει η ΕΛΛΟΚ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση.

Δήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου.

Δήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

«Την ώρα που όλη η Ευρώπη σχεδιάζει την επόμενη μέρα για την αποτελεσματική και ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου μέσω του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου,.

Σε μια εποχή που συζητάμε για τη βελτίωση της περίθαλψης των καρκινοπαθών με προγράμματα θεραπείας στο σπίτι, τα οποία θέτουν την ποιότητα ζωής στο προσκήνιο,.

Σε μια εποχή που αναζητούμε τρόπους βελτίωσης της πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών σε νέες καινοτόμες θεραπείες και εξατομικευμένη ιατρική, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα και να αυξηθεί η επιβίωση,.

Τη στιγμή που νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται ή βρίσκονται υπό προετοιμασία, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου,.

Σε μια εποχή που πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρηγορητικής Φροντίδας» και την ανάπτυξη δομών παρηγορητικής φροντίδας για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης μέχρι το τέλος,.

Ο κ. Sp. Πνευματικός, σαν να ήταν οικονομολόγος και όχι γιατρός, για να αναφερθεί σε οικονομικά αποδοτικές πρακτικές, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Μάλιστα, για να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο κύρος και τεκμηρίωση στο σκεπτικό του, χρησιμοποίησε ως σημείο αναφοράς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, όπου οι ανασφάλιστοι και οι φτωχοί δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία, όπου η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται μόνο με οικονομικά κριτήρια. Ένα σύστημα που έχει απορριφθεί από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν συνάδει με τις αξίες και την ηθική τους.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Πνευματικός ήθελε να πει άλλα πράγματα και κατέληξε να πει άλλα πράγματα, όπως ισχυρίστηκε εκ των υστέρων. Η δήλωσή του υποδηλώνει ένα σχετικό υπόβαθρο.

To top