Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, ο ρόλος της Τουρκίας: Ο Κυριάκος Βελόπουλος ασχολείται με το ναυάγιο της Πύλου & τη Θράκη

Ο Κυριάκος Βελόπουλος συζητά για το ναυάγιο της Πύλου και τη Θράκη, επισημαίνοντας την απώλεια του νοήματος των λέξεων και υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να μιμηθεί τα αποτρεπτικά μέτρα του Ισραήλ. Τονίζει τον ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό ζήτημα και ζητά την επιβολή κυρώσεων.

Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, ο ρόλος της Τουρκίας: Ο Κυριάκος Βελόπουλος ασχολείται με το ναυάγιο της Πύλου & τη Θράκη>

Περιεχόμενα

  1. Βελόπουλος για το ναυάγιο στην Πύλο: «Είναι ένα πένθος, δεν είναι εθνικό»
  2. Η τραγωδία στην Πύλο και η αντίδραση της κυβέρνησης
  3. Η στάση της Ελληνικής Λύσης
  4. Πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία
  5. Μετασχηματισμός της προσέγγισης της Ελλάδας
  6. Η διαμάχη για τους μειονοτικούς υποψηφίους στη Θράκη

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, συζητά για το ναυάγιο της Πύλου και τη Θράκη στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο». Επικρίνει τον χαρακτηρισμό της τραγωδίας ως «εθνικό πένθος» και τονίζει την ανάγκη για σαφήνεια.

Ο Βελόπουλος καλεί την Ελλάδα να μιμηθεί το Ισραήλ στην αποτροπή ανεπιθύμητων διελεύσεων και αναφέρεται στο ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό ζήτημα. Τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία και του κλεισίματος ανύπαρκτων προξενείων στη Θράκη. Δείτε τις απόψεις του για τις λέξεις που χάνουν το νόημά τους και την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών στην ελληνική επικράτεια.

Βελόπουλος για το ναυάγιο στην Πύλο: «Είναι ένα πένθος, δεν είναι εθνικό»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ασχολήθηκε με το ναυάγιο στην Πύλο και το θέμα της Θράκης κατά την εμφάνισή του στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο».

Η τραγωδία στην Πύλο και η αντίδραση της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην τραγωδία της Πύλου, εξέφρασε την άποψή του. Τόνισε ότι οι λέξεις σε αυτή τη χώρα έχουν χάσει το νόημά τους.

Το πρώτο λάθος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο χαρακτηρισμός «εθνικό πένθος». Πίστευε ότι θα έπρεπε να θεωρείται πένθος, αλλά όχι εθνικό. Αμφισβήτησε την πραγματοποίηση εκδηλώσεων όπως ένας τελικός μπάσκετ και οι Πανελλήνιες εξετάσεις κατά τη διάρκεια ενός υποτιθέμενου εθνικού πένθους.

Επιπλέον, τόνισε ότι η τραγωδία έλαβε χώρα εκτός της ελληνικής κυριαρχίας, εκτός των 12 ναυτικών μιλίων. Υποστήριξε ότι αν πραγματικά επρόκειτο για εθνικό πένθος, δεν θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε τη σημασία του να μην εξαπατάται ο κόσμος και υπέδειξε ότι το εθνικό πένθος μπορεί να χρησίμευε ως αντιπερισπασμός από τη διεξαγωγή μιας αναγκαίας συζήτησης.

Η στάση της Ελληνικής Λύσης

Ο Βελόπουλος δήλωσε ότι η «Ελληνική Λύση» δεν θα θέσει κανέναν αξιωματούχο προ των ευθυνών του. Εξήγησε ότι η στάση τους βασίζεται στο γεγονός ότι οι αξιωματούχοι αυτοί στάλθηκαν από πολιτικούς προϊσταμένους.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φιλοδοξεί να γίνει σαν το Ισραήλ, όσον αφορά τη θέληση και την ικανότητα αποτροπής. Ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε γιατί δεν συζητείται ο ρόλος της Τουρκίας στο θέμα, με όλους αντί να τσακώνονται και να κατηγορούν ο ένας τον άλλον.

Επέκρινε όσους ασχολούνται με τη φιλανθρωπία, αλλά τόνισε ότι η πραγματική φιλανθρωπία προϋποθέτει προσωπική συμμετοχή και όχι απλώς τη χρήση των χρημάτων των άλλων. Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη δράσης της κυβέρνησης στο θέμα.

Πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε «έμπορο ψυχών». Επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν έλαβαν σημαντικά μέτρα κατά της χώρας που επιτρέπει την εισροή μεταναστών.

Προέτρεψε την Ελλάδα να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, η οποία, όπως υποστήριξε, εργαλειοποιεί το προσφυγικό ζήτημα προς όφελός της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι ηθικά και φυσικά υπεύθυνη για το δουλεμπόριο.

Μετασχηματισμός της προσέγγισης της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι θα γίνει αστακός, ο Βελόπουλος τόνισε τα εκτεταμένα τείχη του Ισραήλ και πώς αποτρέπουν τις ανεπιθύμητες διελεύσεις.

Επεσήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία είναι ένα σημαντικό σημείο εισόδου και αναφέρθηκε στη συνεχή εισροή ανθρώπων από αυτή την κατεύθυνση.

Πρότεινε δύο τρόπους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος: τη διακοπή των επιδομάτων και των παροχών που προσελκύουν τους μετανάστες και την αποτροπή της εκροής συναλλάγματος, ώστε να αποθαρρύνεται η αποστολή χρημάτων πίσω στις χώρες καταγωγής τους. Τόνισε την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η εισροή και η εισδοχή μεταναστών.

Η διαμάχη για τους μειονοτικούς υποψηφίους στη Θράκη

Όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους της μειονότητας στη Θράκη, ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών στα θέματα της Θράκης.

Υποστήριξε ότι η Θράκη είναι εντός της ελληνικής επικράτειας και επέκρινε την πρακτική του υπουργείου Εξωτερικών να προεδρεύει σε θέματα της Θράκης. Τόνισε ότι όλα τα κόμματα χρησιμοποιούν υποψηφίους που επηρεάζονται έμμεσα ή άμεσα από τα προξενεία, άρα το πρόβλημα βρίσκεται στα ίδια τα προξενεία.

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε να κλείσουν όλα τα μικρά, ανύπαρκτα προξενεία στην Τουρκία και να παραμείνει μόνο το ένα στην Κωνσταντινούπολη, αφού δεν υπάρχει σημαντικός ελληνικός πληθυσμός αλλού. Ζήτησε την απομάκρυνση του προξενείου από τη Θράκη.

To top