Πολιτική στάση και LGBTQ+ δικαιώματα: Ο Μάκης Βορίδης διαφωνεί με τον Μητσοτάκη για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Ο Μάκης Βορίδης διαφωνεί ανοιχτά με τον Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, προκαλώντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αντικρουόμενη στάση εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των LGBTQ+ και την ισορροπία μεταξύ πολιτικής τακτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πολιτική στάση και LGBTQ+ δικαιώματα: Ο Μάκης Βορίδης διαφωνεί με τον Μητσοτάκη για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου>

Περιεχόμενα

  1. Ο Μάκης Βορίδης διαφωνεί ανοιχτά με τον Μητσοτάκη για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων
  2. Μάκης Βορίδης: Ανοιχτή διαφωνία με τον Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφυλοφίλων
  3. Συνέντευξη Βορίδη και διαφορετική άποψη
  4. Δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-PS
  5. Υπεράσπιση της ισότητας

Ο Μάκης Βορίδης διαφωνεί ανοιχτά με τον Μητσοτάκη για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επικρίνει τη συγκρουσιακή στάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Μάκης Βορίδης αμφισβητεί την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Δίνοντας έμφαση στη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει την έλλειψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη.

Το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου αντιπαραβάλλει περαιτέρω τη διεθνή φιλελεύθερη εικόνα του Μητσοτάκη με τον κατευνασμό του Βορίδη στο υπερσυντηρητικό ακροατήριο.

Μάκης Βορίδης: Ανοιχτή διαφωνία με τον Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφυλοφίλων

Το σοσιαλιστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επικρίνει τη διπλή στάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Μάκης Βορίδης τάσσεται ανοιχτά κατά της εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να διακυβεύονται για λόγους πολιτικής τακτικής και ισορροπιών. Το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι εξυπηρετεί υπερσυντηρητικά ακροατήρια, παρά τη φιλελεύθερη εικόνα του στο εξωτερικό.

Συνέντευξη Βορίδη και διαφορετική άποψη

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega, ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης εκφράζει τη διαφωνία του με τη στάση του Μητσοτάκη, επικαλούμενος τη δική του προηγούμενη αρνητική ψήφο στο θέμα.

Ο κ. Βορίδης διευκρινίζει ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι πολιτικό και όχι θρησκευτικό ζήτημα, ενώ αναφέρει την αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

Δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-PS

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζει την αρχική εξαγγελία Μητσοτάκη για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά επισημαίνει την αναντιστοιχία με τη θέση Βορίδη.

Επικρίνουν τη Νέα Δημοκρατία για την αντιφατική της στάση, που παρουσιάζει τον Μητσοτάκη ως προοδευτικό ηγέτη διεθνώς, ενώ στο εσωτερικό της χώρας προσκυνά το συντηρητικό ακροατήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-PS διαβεβαιώνει τη δέσμευσή του να προωθήσει τη νομοθεσία για την ισότητα στο γάμο και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, στέκεται στο πλευρό της LGBTQ+ κοινότητας στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα.

Υπεράσπιση της ισότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παραμένει αμετακίνητος στην πρότασή του για μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για την ισότητα στο γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοποίηση για όλα τα άτομα.

Δεσμεύονται να συνεχίσουν τις καθημερινές τους προσπάθειες σε συνεργασία με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για να μετατρέψουν αυτό το αναγκαίο και θεμελιώδες βήμα σε απτή πραγματικότητα.

To top