Προετοιμαστείτε για καύσωνα: Οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται στους 42 βαθμούς!

Ετοιμαστείτε για την καυτή ζέστη! Ένας μεγάλος καύσωνας πλησιάζει, με θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Μείνετε δροσεροί και ενημερωθείτε για το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού.

Προετοιμαστείτε για καύσωνα: Οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται στους 42 βαθμούς!>

Περιεχόμενα

  1. Θα δούμε 42άρια: «Σπάστε» τα θερμόμετρα
  2. Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας είναι προ των πυλών

Ετοιμαστείτε για καυτές θερμοκρασίες! Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας πρόκειται να πλήξει τη χώρα μας, με το θερμόμετρο να εκτοξεύεται στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, από τις 15 Ιουλίου και μετά, η Ελλάδα θα γνωρίσει καλοκαιρινό καύσωνα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 38 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για ακραίες τιμές, η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, που τροφοδοτείται από θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική, αυξάνει την πιθανότητα να επηρεαστεί η Ελλάδα.

Καθώς η παγκόσμια κλιματική κρίση διαφαίνεται, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την άφιξη του Ελ Νίνιο. Μείνετε προετοιμασμένοι και παραμείνετε δροσεροί!.

Θα δούμε 42άρια: «Σπάστε» τα θερμόμετρα

Μεγάλος καύσωνας πρόκειται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να εκτινάσσεται στους 42 βαθμούς Κελσίου, όπως προβλέπει η ΕΜΥ.

Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας είναι προ των πυλών

Από τις 15 Ιουλίου, το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού αναμένεται να σαρώσει τη χώρα, φέρνοντας θερμοκρασίες μεταξύ 38 και 42 βαθμών Κελσίου.

Από τις 12 Ιουλίου και μετά, θα υπάρξει σταδιακή αλλά σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα κινηθούν προς την Ελλάδα.

Αν και αυτό θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα το πρώτο κύμα καύσωνα της εποχής, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται να φτάσει σε ακραίες τιμές. Αντίθετα, θα πρόκειται για ένα τυπικό κύμα καύσωνα που παρατηρείται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Προετοιμαστείτε για τον καύσωνα: Οι θερμοκρασίες εκτοξεύονται στους 42 βαθμούς!

Η παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί απειλή για τον πλανήτη, και με το επικείμενο φαινόμενο Ελ Νίνιο, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

To top