Ρούλα Πισπιρίγκου:«Εγω εσένα δεν θα σε χάσω» Η ανατριχιαστική κατάθεση

Διαβάστε την ανατριχιαστική μαρτυρία ενός γιατρού που ηγήθηκε της προσπάθειας ανάνηψης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ενός παιδιού που υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ρούλα Πισπιρίγκου:«Εγω εσένα δεν θα σε χάσω» Η ανατριχιαστική κατάθεση>

Περιεχόμενα

  1. Απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης της Τζωρτζίνας
  2. Ερωτήσεις σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της ανάνηψης
  3. Η συναισθηματική επιβάρυνση των γιατρών

Διαβάστε την ανατριχιαστική μαρτυρία ενός γιατρού που ηγήθηκε της προσπάθειας ανάνηψης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ενός παιδιού που υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Η μαρτυρία του γιατρού προκάλεσε την έξαρση των συναισθημάτων στο δικαστήριο, όπου η Ρούλα Πισπιρίγου δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της και ανθρωποκτονία με χρήση κεταμίνης.

Η κατάθεση ενός γιατρού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στις 30 Μαρτίου σχετικά με την ανάνηψη της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ήταν συγκινητική και ανατριχιαστική.

Η κατάθεση δόθηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγου, της αναισθησιολόγου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών Ιωάννη Χασαπόπουλου. Η Πισπιρίγου κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της και ανθρωποκτονία με χρήση κεταμίνης.

Απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης της Τζωρτζίνας

Ο γιατρός που ηγήθηκε της προσπάθειας ανάνηψης, ο κ. Χασαπόπουλος, περιέγραψε τις κρίσιμες στιγμές όταν έφτασε στο νοσοκομείο και ανέλαβε τις προσπάθειες ανάνηψης.

Η Τζωρτζίνα δεν είχε σφυγμό ή αναπνοή και οι συνάδελφοι της είχαν ήδη ξεκινήσει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και θωρακικές συμπιέσεις. Ο κ. Χασαπόπουλος έκανε αμέσως διασωλήνωση και ζήτησε απινιδωτή. Συνέχισαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δίνοντας δόσεις αδρεναλίνης και κάνοντας απινιδώσεις.

Το άγχος και το στρες της στιγμής ήταν συντριπτικά και ο Χασαπόπουλος προσπαθούσε απεγνωσμένα να σώσει το παιδί.

Στα τρία τέταρτα της διαδρομής, ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν όταν είδαν μια ένδειξη στην οθόνη. Ο καρδιακός ρυθμός της Τζωρτζίνα είχε αποκατασταθεί και η αναπνοή της ήταν φυσιολογική.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι ξεπεράστηκαν από συγκίνηση, συμπεριλαμβανομένου του Χασαπόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ερωτήσεις σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της ανάνηψης

Το δικαστήριο υπέβαλε στον Χασαπόπουλο αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα και τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Η εισαγγελία ρώτησε αν το παιδί είχε κάποια πρόδρομα συμπτώματα πριν από την καρδιακή ανακοπή, στην οποία ο Χασαπόπουλος απάντησε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για ένα τέτοιο αιφνίδιο περιστατικό. Το παιδί είχε εμφανή σημάδια σπασμών και η οικογένεια είχε χάσει δύο παιδιά.

Το δικαστήριο ρώτησε επίσης για την κεταμίνη, η οποία βρισκόταν στη βαλίτσα του Χασαπόπουλου.

Είπε ότι δεν τη χορήγησε στην Τζωρτζίνα γιατί ήταν ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταστολή και όχι για ένα παιδί που ήταν ουσιαστικά νεκρό για περίπου 50 λεπτά.

Η συναισθηματική επιβάρυνση των γιατρών

Ο Χασαπόπουλος περιέγραψε το συναισθηματικό τίμημα που είχαν οι προσπάθειες ανάνηψης για τον ίδιο και τους συναδέλφους του. Είναι δύσκολο για έναν γιατρό να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιδί.

Έκανε τεράστια προσπάθεια, κάνοντας επανειλημμένα συμπιέσεις, αδρεναλίνη και αμπούλες, λέγοντας «μη φεύγεις, μη φεύγεις, δεν πρόκειται να πεθάνεις, όχι και εσύ».

Η μαρτυρία του Χασαπόπουλου έκανε το ακροατήριο και την Πισπιρίγου να ανατριχιάσουν από συγκίνηση. Η δίκη συνεχίζεται.

To top