Σοκαριστική ασφυξία και ταυτόχρονοι θάνατοι: Παγιδευμένο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού

Παγιδευμένοι σε ένα χαμένο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού, η ζοφερή πραγματικότητα ξεδιπλώνεται: ασφυξία, ταυτόχρονοι θάνατοι. Δείτε τις στοιχειωτικές λεπτομέρειες.

Σοκαριστική ασφυξία και ταυτόχρονοι θάνατοι: Παγιδευμένο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού>

Περιεχόμενα

  1. Η ζοφερή μοίρα του παγιδευμένου υποβρυχίου
  2. Ένας τρομακτικός ασφυκτικός θάνατος
  3. Οι επιπτώσεις της στέρησης οξυγόνου
  4. Μια βασανιστική μοίρα μάρτυρας

«Παγιδευμένοι σε ένα χαμένο υποβρύχιο, αποκαλύπτεται η οδυνηρή μοίρα πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε μια περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Καθώς το οξυγόνο λιγοστεύει, η ασφυξία γίνεται αναπόφευκτη, αναγκάζοντάς τους να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον να χάνεται σε μια βασανιστική και ταυτόχρονη δοκιμασία. Ο ιατροδικαστής Γκρέγκορι Λίο εξηγεί τη ζοφερή πραγματικότητα ενός θανάτου χωρίς οξυγόνο σε ένα κλειστό περιβάλλον. Οι τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται καθώς η συνείδηση χάνεται, χωρίς να αφήνει σημάδια βίας, αλλά μια αγωνιώδη μοίρα που παρακολουθούν όλοι.

Δείτε τις στοιχειωτικές λεπτομέρειες αυτής της ασφυκτικής τραγωδίας».

«Ο ένας θα βλέπει τον άλλον να πεθαίνει»: συγκλονίζει ο Γκρέγκορι Λέο για το χαμένο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η ζοφερή μοίρα του παγιδευμένου υποβρυχίου

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε εγκλωβισμένοι στο τουριστικό υποβρύχιο, το οποίο έκανε περιηγήσεις στα συντρίμμια του Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό και χάθηκε την Κυριακή (18/6).

Όσο περνούν τα δευτερόλεπτα, το οξυγόνο, που ήταν διαθέσιμο για 96 ώρες, για τους επιβαίνοντες μειώνεται, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται, ενώ η θερμοκρασία πέφτει.

Ένας τρομακτικός ασφυκτικός θάνατος

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι επιβάτες του άτυχου υποβρυχίου, όλοι τους θα καταλήξουν να πνιγούν.

Ο θάνατός τους θα είναι βασανιστικός και όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Newsbeast, «ο ένας θα βλέπει τον άλλον να πεθαίνει».

«Σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε ασφυκτικό θάνατο, δηλαδή θάνατο από έλλειψη οξυγόνου. Οι διαφορές σε σχέση με άλλους θανάτους από ασφυξία είναι ότι εδώ δεν ενεργεί προφανώς ένας άνθρωπος, αλλά το ίδιο το περιβάλλον στο οποίο μειώνεται το οξυγόνο.

Εμείς οι ιατροδικαστές μπορούμε να το προσδιορίσουμε αυτό γιατί συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις βλέπουμε σχεδόν ταυτόχρονους θανάτους και φυσικά μπορούμε να προσδιορίσουμε τις συνθήκες στο δωμάτιο. Πρόκειται για μια τυπική περίπτωση κλειστού χώρου με μια συγκεκριμένη ποσότητα οξυγόνου που προφανώς όταν υπερβαίνουν τις λειτουργίες των μηχανημάτων αυτόματα θα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου», εξηγεί ο Gregory Leon.

«Όλοι οι άνθρωποι ταυτόχρονα θα υποφέρουν από έλλειψη οξυγόνου και στη συνέχεια ένας προς έναν θα χάσουν τις αισθήσεις τους».

Οι επιπτώσεις της στέρησης οξυγόνου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστικής, στα πρώτα λεπτά όλα τα άτομα θα υποφέρουν ταυτόχρονα από έλλειψη οξυγόνου και στη συνέχεια ένα προς ένα θα χάνουν τις αισθήσεις τους, διότι το πιο ευαίσθητο όργανο του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος.

«Ιατροδικαστικά τώρα θα βλέπουμε ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν σημάδια βίας, προφανώς δεν θα έχουν άλλα χαρακτηριστικά εκτός από εκείνα ενός ασφυκτικού θανάτου, δηλαδή τους αντιμετωπίζουμε είτε σε ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι πνεύμονες. Μπορεί να έχουμε και κάποιες εξωτερικές διαστολές, όπως ασφυκτικές κηλίδες, κυάνωση των βλεφάρων κ.λπ.», προσθέτει ο Γρηγόρης Λέων.

«Οι θάνατοι θα είναι σχεδόν ταυτόχρονοι».

Μια βασανιστική μοίρα μάρτυρας

Τονίζοντας ότι πρόκειται για βασανιστικό θάνατο, ο ιατροδικαστής Γκρέγκορι Λεόν λέει ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για ταυτόχρονες διαδικασίες θανάτου ανθρώπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Δηλαδή, ανάλογα με το αν υπάρχουν παθολογίες σε κάποιους ανθρώπους ή κάποια άλλα υποκείμενα προβλήματα, ένας θάνατος μπορεί να επέλθει λίγο πριν ή λίγο μετά.

Αλλά γενικά, οι θάνατοι θα είναι σχεδόν ταυτόχρονοι, δηλαδή το ένα άτομο θα δει το άλλο να υποφέρει και θα καταλήξει να πεθάνει μπροστά του.

«Ακόμα και οι πιο υγιείς, οι πιο ανθεκτικοί, θα μπορούσαμε να πούμε σε εισαγωγικά, σε αυτή την έλλειψη που βλέπουν οι άλλοι θα είναι σαν να βλέπουν το τέλος να έρχεται γι’ αυτούς», καταλήγει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

To top