Σοκαριστική παρεξήγηση: Θεσσαλονικιός μπερδεύει την ασφάλεια με κλέφτες

Απίστευτο περιστατικό: Θεσσαλονίκης μπερδεύει την ασφάλεια με τους κλέφτες, οδηγώντας σε μια σοκαριστική παρεξήγηση. Μάθετε τώρα τις λεπτομέρειες.

Σοκαριστική παρεξήγηση: Θεσσαλονικιός μπερδεύει την ασφάλεια με κλέφτες>

Περιεχόμενα

  1. Ένα απίστευτο περιστατικό
  2. Μια παρερμηνεία
  3. Ένας απολογισμός μάρτυρα
  4. Καταδίωξη με αυτοκίνητο
  5. Μια απειλητική συνάντηση
  6. Η σύλληψη και η απολογία

Απίθανος Θεσσαλονικιός πέρασε την ασφάλεια για κλέφτες και κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα απίστευτο περιστατικό στη Χαλκηδόνα. Μάθετε τις λεπτομέρειες αυτής της παρεξήγησης και τις συνέπειές της.

Απίθανος Θεσσαλονικιός, πέρασε την ασφάλεια για κλέφτες και κάλεσε την αστυνομία να τον σώσει.

Ένα απίστευτο περιστατικό

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου 2020 στην περιοχή της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια μεγάλη παρεξήγηση που εκτυλίχθηκε μεταξύ ενός πολίτη και της αστυνομίας.

Μια παρερμηνεία

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ένας 52χρονος οδηγός, ο οποίος είχε καταναλώσει αλκοόλ, εντόπισε ένα συμβατικό όχημα που ανήκε στο Τμήμα Ασφαλείας να είναι σταθμευμένο έξω από μια επιχείρηση που διατηρούσε ένας φίλος του.

Πιστεύοντας λανθασμένα ότι οι δύο αστυνομικοί με πολιτικά ήταν κλέφτες, σταμάτησε το αυτοκίνητό του δίπλα τους. Ωστόσο, όταν τον πλησίασαν για να ταυτοποιηθούν και να διενεργήσουν έλεγχο, πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Ένας απολογισμός μάρτυρα

Ένας υπάλληλος ασφαλείας που ήταν μάρτυρας του περιστατικού κατέθεσε: «Νομίζαμε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και ότι ήρθε επειδή χτύπησε ο συναγερμός για να μας δώσει πρόσβαση στο εσωτερικό για επιθεώρηση».

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι όταν πλησίασαν τον κατηγορούμενο, εκείνος προσπάθησε να τους χτυπήσει με το όχημά του και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Καταδίωξη με αυτοκίνητο

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την παρεξήγηση του οδηγού και ξεκίνησαν καταδίωξη. Ενεργοποίησαν έναν φάρο στο όχημά τους και φώναξαν «αστυνομία» για να δηλώσουν την ταυτότητά τους.

Παρά τις προσπάθειές τους, ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει και εξαφανίστηκε σε ένα στενό.

Μια απειλητική συνάντηση

Λίγο καιρό αργότερα, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην εταιρεία. Καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, εκείνος οδήγησε επιθετικά προς το μέρος τους, προσπαθώντας να τους πατήσει.

Η σύλληψη και η απολογία

Ο 52χρονος οδηγός συνελήφθη τελικά κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μετά από σήμα αστυνομικού. Διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο οδηγός εξήγησε ότι πέρασε τους αστυνομικούς για κλέφτες που σκόπευαν να ληστέψουν την επιχείρηση του φίλου του. Έδειξε μάλιστα τις κλήσεις που έκανε στο αστυνομικό τμήμα από το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ζητώντας βοήθεια.

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς και τόνισε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση. Υποστήριξε ότι δεν θα έθετε σκόπιμα σε κίνδυνο τη ζωή τους και πίστευε ότι οι ενέργειές του ήταν απαραίτητες για να αποτρέψει μια κλοπή.

Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε από την πιο σοβαρή κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για εξύβριση και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Είμαι ηλίθιος για να με κυνηγάει η αστυνομία και να καλέσω την… αστυνομία;» διερωτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Εξέφρασε τη δυσπιστία του για το ενδεχόμενο να φυλακιστεί για μια παρεξήγηση και επανέλαβε ότι πραγματικά πίστευε ότι οι αστυνομικοί ήταν κλέφτες που προσπαθούσαν να διαρρήξουν την επιχείρηση του φίλου του.

Ο κατηγορούμενος κατέληξε: «Δεν ήξερα ότι ήταν αστυνομικοί- έκανα ελιγμούς για να τους τρομάξω επειδή νόμιζα ότι ήταν κλέφτες. Γι’ αυτό κάλεσα την αστυνομία. Ούτε κατά διάνοια δεν κινδύνευε η ζωή τους.

Τι κάνω εγώ που αφιερώνω χρόνο σε ένα αυτοκίνητο και πατάω ανθρώπους στο δρόμο; Νομίζετε ότι είμαι τόσο ηλίθιος ώστε να με κυνηγάει η αστυνομία και να καλέσω την αστυνομία; Θα καταδικαστώ επειδή προσπάθησα να αποτρέψω μια κλοπή; Υπήρχαν δύο αξύριστοι τύποι που φορούσαν καπέλα και μπουφάν. Ποιος κάθεται εκεί τέτοια ώρα της ημέρας;».

To top