Συνελήφθη εξέχων αστυνομικός: Παράνομη διακίνηση μεταναστών

Επιφανής συνδικαλιστής αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών
Για διευκόλυνση παράνομης εξόδου μεταναστών συνελήφθη ο 46χρονος Μανώλης Φραντζεσκάκης, γνωστός συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθη εξέχων αστυνομικός: Παράνομη διακίνηση μεταναστών>

Περιεχόμενα

  1. Σύλληψη συνδικαλιστή αστυνομικού για παράνομη διακίνηση
  2. Επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Σύλληψη γνωστού συνδικαλιστή αστυνομικού για παράνομη διακίνηση μεταναστών Ένας 46χρονος αστυνομικός, ο Μανώλης Φραντζεσκάκης, γνωστός συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη μετά από καταγγελία για εμπλοκή του σε παράνομη διακίνηση μεταναστών. Υπηρετώντας στο αεροδρόμιο και κατέχοντας προηγουμένως θέση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η σύλληψή του έρχεται μετά από χρόνια φημών σχετικά με τη δράση του.

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη και δήλωσε ότι ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας. Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ενοχοποιητικά στοιχεία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αξιωματικού και των συνεργατών του.

Συνελήφθη γνωστός συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Σύλληψη συνδικαλιστή αστυνομικού για παράνομη διακίνηση

Ένας 46χρονος αστυνομικός, γνωστός συνδικαλιστής του Σώματος, συνελήφθη την Πέμπτη, μετά από καταγγελία, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο αστυνομικός, Μανώλης Φραντζεσκάκης, που υπηρετούσε στο αεροδρόμιο, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στους συναδέλφους του, καθώς για χρόνια ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Αναφέρεται ότι είχε επίσης απομακρυνθεί από τη θέση του στο αεροδρόμιο πριν από μερικά χρόνια για υπηρεσιακούς λόγους. Πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι υπήρχαν φήμες για παράνομη δραστηριότητα, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής.

Επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Σώματος Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνέλαβε χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την έξοδο παράνομων αλλοδαπών από τη χώρα.

Της διερεύνησης της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών τεχνικών ανάκρισης.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας.

Πράγματι, προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός, ένα μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό σχετικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των αλλοδαπών που επρόκειτο να διακινηθούν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προέβη σε ενέργειες τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (1 Ιουνίου 2023) για τη διευκόλυνση της αεροπορικής εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων δύο αλλοδαπών (ενός ενήλικα, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ενός ανηλίκου που τον συνόδευε), πράξη η οποία ωστόσο απετράπη πριν την επιβίβαση, από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

  • 2 πλαστά διαβατήρια
  • 84 νικητήρια κουπόνια συνολικής αξίας 73.047 ευρώ
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • έναν φορητό υπολογιστή
  • 2 κάρτες επιβίβασης
  • ένα βιβλίο καταθέσεων
  • χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά
  • καταστατικό εταιρείας που εδρεύει στο εξωτερικό και δραστηριοποιείται στον τομέα των εμπορικών-χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και τριών άλλων προσώπων αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της δωροδοκίας και της δωροληψίας υπαλλήλου, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

To top