Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται τη βοήθεια: Σύγκρουση φορτηγού πλοίου ανοικτά της Χίου

Έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον καθώς οι Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται βοήθεια μετά από σύγκρουση φορτηγού πλοίου κοντά στη Χίο. Σε επιφυλακή η ελληνική ακτοφυλακή. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται τη βοήθεια: Σύγκρουση φορτηγού πλοίου ανοικτά της Χίου>

Περιεχόμενα

  1. Χίος: Σύγκρουση φορτηγού πλοίου – Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται βοήθεια
  2. Έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον
  3. Προσπάθειες βοήθειας
  4. Κανένα πρόβλημα με το δεύτερο πλοίο
  5. Δήλωση της τουρκικής πλευράς

Σπάσιμο: Χίου προκαλεί έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον, καθώς οι Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται βοήθεια. Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με ρυμουλκά σε ετοιμότητα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και το δεύτερο πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του χωρίς ζημιές. Πηγή: ΕΛ: [Πηγή].

Χίος: Χίος: Σύγκρουση φορτηγού πλοίου – Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται βοήθεια.

Χίος: Σύγκρουση φορτηγού πλοίου – Τούρκοι ναυτικοί αρνούνται βοήθεια

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τη σύγκρουση, στην οποία ενεπλάκησαν τα φορτηγά πλοία με σημαία Βανουάτου και Σιγκαπούρης, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των 32 μελών του πληρώματος.

Έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον.

Έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, προκαλώντας διπλωματικό ενδιαφέρον. Η Τουρκία ζήτησε παρέμβαση λόγω της παρουσίας Τούρκων ναυτικών σε ένα από τα πλοία.

Προσπάθειες βοήθειας.

Προσπάθειες βοήθειας

Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έχει κινητοποιήσει τα πλωτά και εναέρια μέσα του, ενώ ρυμουλκά βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν το φορτηγό πλοίο «ANT» που αντιμετωπίζει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το πλήρωμα του πλοίου, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος βύθισης. Ο καπετάνιος, σε επικοινωνία με την αρμόδια λιμενική αρχή, δήλωσε ότι το πλοίο θα μπορέσει να φτάσει στο πλησιέστερο λιμάνι της Τουρκίας με δική του δύναμη.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή συνοδεύει το σκάφος μέχρι να εξέλθει από την περιοχή έρευνας και διάσωσης υπό ελληνική δικαιοδοσία.

Κανένα πρόβλημα με το δεύτερο πλοίο.

Κανένα πρόβλημα με το δεύτερο πλοίο

Το δεύτερο πλοίο, που φέρει τη σημαία της Σιγκαπούρης και είναι επανδρωμένο με Φιλιππινέζους και Ρουμάνους ναυτικούς, δεν έχει υποστεί ζημιές και αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι του χωρίς διακοπή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και τα δύο πλοία ήταν άδεια από φορτίο κατά τη στιγμή του ατυχήματος και δεν σημειώθηκε ρύπανση των υδάτων.

Δήλωση της τουρκικής πλευράς.

Δήλωση της τουρκικής πλευράς

Η τουρκική πλευρά εξέδωσε ένα μόνο μήνυμα στο Twitter μαζί με έναν χάρτη που απεικονίζει την τοποθεσία του περιστατικού.

Πηγή: [Πηγή].

To top