Τραγωδία με καρδιακή προσβολή: Μετατέθηκε φύλακας ασφαλείας στο Ασκληπιείο της Βούλας λόγω μη διαθεσιμότητας αιμοδυναμικού εργαστηρίου

Ένας φύλακας ασφαλείας στην Ελλάδα απεβίωσε από καρδιακή προσβολή λόγω μη διαθέσιμου αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Η τραγωδία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Τραγωδία με καρδιακή προσβολή: Μετατέθηκε φύλακας ασφαλείας στο Ασκληπιείο της Βούλας λόγω μη διαθεσιμότητας αιμοδυναμικού εργαστηρίου>

Περιεχόμενα

  1. Ασκληπιείο της Βούλας: Θρήνος για τον 53χρονο φύλακα
  2. Έκθεση των κατοίκων
  3. Πολιτικές υποστελέχωσης και μείωσης προσωπικού

Ένας 53χρονος φρουρός ασφαλείας στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας στην Ελλάδα υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας και απεβίωσε λόγω μη διαθεσιμότητας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του νοσοκομείου.

Η τραγωδία αυτή αναδεικνύει τη σημασία της ύπαρξης ενός πλήρως λειτουργικού και στελεχωμένου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Ασκληπιείο της Βούλας: Θρήνος για τον 53χρονο φύλακα

Ένας 53χρονος φύλακας του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου.

Δυστυχώς, ο άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Τζάνειο με ασθενοφόρο, καθώς το αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου δεν εφημέρευε εκείνη την ώρα.

«Το εκτεταμένο έμφραγμα αντιμετωπίστηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας. Αν και υπάρχει αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο, αυτό δεν εφημέρευε.

Σε μια περιοχή όπως τα νότια προάστια με 1 εκατομμύριο κατοίκους, η λειτουργία αυτού του εργαστηρίου θα έπρεπε να είναι 24ωρη», δήλωσε αρχικά στο enikos.gr η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας Δέσποινα Τοσονίδου.

Έκθεση των κατοίκων

«Οι κάτοικοι είναι εκτεθειμένοι, καθώς δεν υπάρχει δημόσιο αιμοδυναμικό εργαστήριο που να λειτουργεί σε απόσταση μικρότερη των 8 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο», πρόσθεσε η Δέσποινα Τοσονίδου.

Η κ. Τσονίδου τόνισε ότι οι καρδιολόγοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν τον άτυχο άνδρα στη ζωή. Ωστόσο, το αιμοδυναμικό εργαστήριο πρέπει να λειτουργήσει ώστε ο ασθενής να περάσει στα χέρια των επεμβατικών καρδιολόγων.

Δεν τίθεται θέμα άρνησης ή αμέλειας εκ μέρους των γιατρών. Ένας αναισθησιολόγος μάλιστα συνόδευσε τον 53χρονο στο Τζάνειο.

Πολιτικές υποστελέχωσης και μείωσης προσωπικού

«Είναι θέμα υποστελέχωσης- δυστυχώς, οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο λεκανοπέδιο δεν είναι ανεπτυγμένες. Με τον πιο δραματικό τρόπο αναδείχθηκαν οι παθογένειες του συστήματος δημόσιας υγείας.

Είναι αδιανόητο η γενική εφημερία να λειτουργεί μόνο 8 ημέρες το μήνα στα νοσοκομεία της χώρας. Ο θάνατος του 53χρονου αναδεικνύει τις δραματικές συνέπειες των πολιτικών υποστελέχωσης και συρρίκνωσης του ΕΣΥ», δήλωσε η κ. Τσονίδου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε τα παραπάνω στο enikos.gr και τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχει αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο και να μην λειτουργεί».

Ο κ. Γιαννάκος σχολίασε την απόφαση του άτυχου άνδρα να μεταφερθεί στο Τζάνειο, αναφέροντας ότι «δυστυχώς ήταν μονόδρομος. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος κατά τη μεταφορά του ασθενούς στο Τζάνειο. Είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης προσωπικού».

To top