Ξεπερνώντας την κατάθλιψη: Αγκαλιάζοντας την αγάπη και την υποστήριξη για την ψυχική υγεία

Δείτε το ειλικρινές ταξίδι του συγγραφέα August Cortot, καθώς μοιράζεται την εμπειρία του με την επαναλαμβανόμενη κατάθλιψη. Ενταχθείτε στο κίνημα συμπόνιας και υποστήριξης όσων αισθάνονται ανάξιοι, προσφέροντας αγκαλιές, συζητήσεις και σύνδεση.

Ξεπερνώντας την κατάθλιψη: Αγκαλιάζοντας την αγάπη και την υποστήριξη για την ψυχική υγεία>

Περιεχόμενα

  1. Cortot: Spread Love and Support
  2. Ένας διαφανής προβληματισμός για την κατάθλιψη

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ανοίγεται με γενναιότητα για την επαναλαμβανόμενη μάχη του με την κατάθλιψη, ρίχνοντας φως στο θέμα ταμπού της ψυχικής υγείας.

Ελάτε μαζί του να διαδώσουμε αγάπη και υποστήριξη σε όσους αισθάνονται ανάξιοι, προτρέποντάς μας να συνδεθούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Ας σπάσουμε τη σιωπή και ας προσφέρουμε μια παρηγορητική αγκαλιά, μια ειλικρινή συζήτηση ή έναν κοινό καφέ.

Cortot: Spread Love and Support

«Δώστε μια αγκαλιά σε όποιον νομίζει ότι δεν αξίζει την αγάπη».

«Τηλεφωνήστε, ή δώστε μια αγκαλιά, ή πιείτε έναν καφέ με κάποιον που υποφέρει όπως εγώ, ή που νομίζει ότι δεν του αξίζει η αγάπη και η συντροφικότητα».

Ο συγγραφέας August Cortot, ο οποίος μιλάει με θάρρος για την ψυχική υγεία, αποκαλύπτει ότι αυτή τη στιγμή παλεύει με την κατάθλιψη για πέμπτη φορά.

Στην πρόσφατη ανάρτησή του, ο Cortot μιλάει ανοιχτά για τους αγώνες του και έχει ως στόχο να εμπνεύσει άλλους που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, ενώ καλεί σε δράση.

«Τηλεφωνήστε, ή αγκαλιάστε, ή πιείτε έναν καφέ με κάποιον που υποφέρει όπως εγώ, ή που πιστεύει ότι δεν του αξίζει η αγάπη και η συντροφικότητα», εκφράζει με πάθος ο Cortot.

Ένας διαφανής προβληματισμός για την κατάθλιψη

«Πριν από λίγο καιρό, ενώ διάβαζα ένα σκοτεινό θρίλερ, έπιασα τον εαυτό μου να γελάει. Όχι με το βιβλίο, το οποίο ήταν αρκετά κωμικό, αλλά με την επιμονή της ζωής να αποδεικνύει ότι η θέση μου είναι στο χαμηλότερο των χαμηλών.

Καθώς αρχίζει ο νέος μήνας, βρίσκω τον εαυτό μου να παλεύει με τη νέα κατάθλιψη για άλλη μια φορά. Αυτό σηματοδοτεί την πέμπτη συνεχόμενη φορά, ένα ρεκόρ που δεν είχα ποτέ σκοπό να κάνω.

Ίσως κάποια μέρα λάβω κάποιο βραβείο, μια πλακέτα ή ακόμη και εκπτωτικά κουπόνια για αυτό το επίτευγμα.

Αυτή τη φορά, η κατάθλιψη έχει οργανική προέλευση – υπερκόπωση. Ναι, ακόμη και οι συγγραφείς και οι μεταφραστές μπορούν να πέσουν θύματά της.

Φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο ευγενική από τα προηγούμενα επεισόδια, περισσότερο σαν κομμάτια παρά σαν θρυμματισμένα κομμάτια. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να καταφέρνει να αφαιρεί κάθε ίχνος χαράς από τις μακρόχρονες μέρες μου, ειδικά σε αυτόν τον ατελείωτο μήνα Ιούνιο.

Ωστόσο, όπως ένας γενναίος ιππότης ή μια ανθεκτική κατσαρίδα, θα επιμείνω. Μέσα στο σκοτάδι, βρίσκω χιούμορ στην αταλάντευτη παρουσία της ασθένειας – σαν ένας ανεπιθύμητος σύντροφος που επιστρέφει για άλλη μια φορά, αψηφώντας κάθε λογική.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη στοργή και τις ευχές σας. Αντί για γραπτά μηνύματα, σας ενθαρρύνω να τηλεφωνήσετε ή να επικοινωνήσετε προσωπικά. Σας εύχομαι ένα απολαυστικό καλοκαίρι, γεμάτο ηλιοφάνεια και απουσία σκιών στην παραλία».

To top