Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας: Προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα | Archelon Conservation

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας και ανακαλύψτε τον εξαιρετικό δεσμό μεταξύ μιας 140χρονης χελώνας και του 5 ημερών γιου της. Συμμετέχετε στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση θαλάσσιων χελωνών «Καρέτα-Καρέτα» στην Ελλάδα.

Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας: Προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα | Archelon Conservation>

Περιεχόμενα

  1. Αυτή είναι η Γη – Η μαμά 140 ετών και ο γιος πέντε ημερών
  2. Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Γίνετε μάρτυρες του συγκινητικού δεσμού μεταξύ μιας 140χρονης χελώνας και του 5 ημερών γιου της.

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας στις 23 Μαΐου και συμμετέχετε στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία των απειλούμενων θαλάσσιων χελωνών «Καρέτα-Καρέτα» στην Ελλάδα. Δείτε το αξιοσημείωτο έργο διατήρησης της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αρχέλων», καθώς προσπαθεί να μελετήσει και να διαφυλάξει αυτά τα υπέροχα πλάσματα στις κρίσιμες παραλίες ωοτοκίας.

Επισκεφθείτε το «νοσοκομείο» θαλάσσιων χελωνών τους στη Γλυφάδα, που προσφέρει προγράμματα θεραπείας και επανένταξης. Αγκαλιάστε το θαύμα της φύσης και στηρίξτε τη διατήρηση των θαλάσσιων χελωνών.

Αυτή είναι η Γη – Η μαμά 140 ετών και ο γιος πέντε ημερών

Η 140χρονη μαμά χελώνα κουβαλάει περήφανα τον 5 ημερών γιο της στο κεφάλι της, παρουσιάζοντας μια μαγευτική στιγμή που κατέγραψε η Earth Pics στο Twitter.

Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας είναι ένας ετήσιος εορτασμός που πραγματοποιείται στις 23 Μαΐου. Ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, η εκδήλωση αυτή έχει συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή, καθώς οι χελώνες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις θαλάσσιες χελώνες «Καρέτα-Καρέτα», καθώς η χώρα μας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη Μεσόγειο, ο οποίος απειλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η μη κυβερνητική οργάνωση «Αρχέλων» έχει αφιερωθεί στη διατήρηση των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα.

Με εθελοντές από όλο τον κόσμο, πραγματοποιούν προγράμματα σε ζωτικής σημασίας παραλίες ωοτοκίας χελωνών, όπως η Ζάκυνθος, η Πελοπόννησος και η Κρήτη, με στόχο τη μελέτη και την προστασία αυτών των υπέροχων πλασμάτων.

Από το 1994, το «Αρχέλων» λειτουργεί ένα «νοσοκομείο» θαλάσσιων χελωνών στη Γλυφάδα (3η Μαρίνα Γλυφάδας, πίσω από τη στάση του τραμ «Παλιό Δημαρχείο»), παρέχοντας θεραπεία και επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον για τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες.

Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας: Προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα | Archelon Conservation

Το κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ., εκτός από τον Αύγουστο.

Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας: Προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα | Archelon Conservation
To top