Τίτλος

Μετα-περιγραφή: Εξερευνήστε την ανησυχητική σχέση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων που υποστηρίζεται από συγκλονιστικά ερευνητικά δεδομένα.
Έκδοση HTML:

Τίτλος>

Περιεχόμενα

 1. Όποιος βασανίζει ζώα είναι πιθανό να βασανίζει και ανθρώπους
 2. Σύνδεση μεταξύ κακοποίησης ζώων και βίαιων εγκλημάτων
 3. Σκόπιμα βασανιστήρια και κακοποίηση ζώων (IATC)
 4. Είδη σκόπιμου βασανισμού και κακοποίησης ζώων (IATC)

Τίτλος: Η ανησυχητική σχέση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της βίας κατά των ανθρώπων Εισαγωγή: Δείτε την ανησυχητική σχέση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της βίας κατά συντρόφων, παιδιών και ηλικιωμένων, όπως υποστηρίζεται από συγκλονιστικά ερευνητικά δεδομένα. Έκδοση HTML:

Δείτε την ανησυχητική σχέση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της βίας κατά των συντρόφων, των παιδιών και των ηλικιωμένων, όπως υποστηρίζεται από συγκλονιστικά ερευνητικά δεδομένα.

Όποιος βασανίζει ζώα είναι πιθανό να βασανίζει και ανθρώπους

Όποιος κακοποιεί και βασανίζει ζώα μπορεί επίσης να βασανίζει συντρόφους, παιδιά και ηλικιωμένους. Αυτό αποδεικνύεται από ανησυχητικά ερευνητικά δεδομένα.

Προσπαθώ εδώ και ώρες να διαχειριστώ την έξαρση της βίας στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες με θύματα ζώα. Ομολογώ ότι δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Όπως αδυνατώ να δω σχετικές φωτογραφίες, γιατί η ψυχή μου πονάει και η ανθρώπινη φύση μου δοκιμάζεται.

Σύνδεση μεταξύ κακοποίησης ζώων και βίαιων εγκλημάτων

Αν κατά τύχη σκέφτεστε «εδώ βασανίζονται παιδιά», θα ήθελα να σας διακόψω για να σας πω ότι κατά τη γνώμη μου όσοι είναι ικανοί να βασανίσουν μια ψυχή (όσα πόδια κι αν έχει, σε όποιο είδος κι αν ανήκει) μπορούν σίγουρα να βασανίσουν όλες τις ψυχές.

Τίτλος

Αισθάνομαι οίκτο για όσους αναγκάζονται να ζουν στο περιβάλλον τέτοιων ανθρώπων, πολύ περισσότερο αν έχουν γίνει κτήνη σαν τα πρόσωπά τους, πράγμα που είναι πολύ πιθανό.

Τίτλος

Ψάχνοντας για έρευνα σχετικά με όσους κακοποιούν ζώα, έπεσα πάνω σε συγκλονιστικά στοιχεία.

Τίτλος
 • Μια έρευνα του 2021 κατέστησε σαφή και τεκμηρίωσε τη σχέση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και των βίαιων εγκλημάτων κατά των ανθρώπων – συμπεριλαμβανομένων των στενών συντρόφων, των παιδιών και των ηλικιωμένων.
 • Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2022, ανέφερε ότι 1 στα 5 σκόπιμα περιστατικά κακοποίησης ζώων που καταγγέλλονται στην αστυνομία περιλαμβάνουν και άλλο ποινικό αδίκημα.
 • Σύμφωνα με την Humane Society, το 71% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο θύτης είχε ως στόχο και τα κατοικίδια ζώα.
 • Σε οικογένειες ύποπτες για κακοποίηση παιδιών, διαπιστώθηκε ότι η κακοποίηση κατοικίδιων ζώων είχε συμβεί στο 88% των περιπτώσεων όπου υπήρχε και σωματική κακοποίηση των παιδιών.

Σκόπιμα βασανιστήρια και κακοποίηση ζώων (IATC)

Στην αναζήτησή μου για σχετικές πληροφορίες, έπεσα πάνω στο φαινόμενο Intentional Animal Torture and Cruelty (IATC), το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται ως σκόπιμος βασανισμός και σκληρότητα κατά των ζώων.

Τίτλος

Παρεμπιπτόντως, το FBI προσέθεσε το 2016 την κακοποίηση ζώων στο σύστημα αναφοράς που χρησιμοποιείται σε όλες τις ΗΠΑ για τις έρευνες ανθρωποκτονιών. Η συλλογή δεδομένων καλύπτει τέσσερις κατηγορίες.

Τίτλος
 • Απλή αμέλεια
 • Σκόπιμη κακοποίηση και βασανιστήρια
 • Οργανωμένη κακοποίηση (όπως οι κυνομαχίες και οι κοκορομαχίες)
 • Σεξουαλική κακοποίηση ζώων

Είδη σκόπιμου βασανισμού και κακοποίησης ζώων (IATC)

Η επιστήμη έχει βρει πολλούς τύπους IATC. Στη λίστα είναι οι άνθρωποι που την ασκούν.

To top