7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για μια υγιή καρδιά – Προειδοποιεί κορυφαίος καρδιολόγος του Χάρβαρντ

Δείτε τις 6+1 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. Ο κορυφαίος καρδιολόγος του Χάρβαρντ Dr. Deepak Bhatt προειδοποιεί ενάντια σε αυτές τις τροφές, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως το λάδι καρύδας, το κόκκινο κρέας, η υπερβολική πρωτεΐνη, τα ενεργειακά ποτά, το αλκοόλ, το γρήγορο φαγητό και το επιδόρπιο.

7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για μια υγιή καρδιά – Προειδοποιεί κορυφαίος καρδιολόγος του Χάρβαρντ>

Περιεχόμενα

  1. Ο κορυφαίος καρδιολόγος του Χάρβαρντ προειδοποιεί: 6+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να παραμείνετε υγιείς
  2. Λάδι καρύδας
  3. Υπερβολική πρωτεΐνη
  4. Ενεργειακά ποτά
  5. Κόκκινο κρέας
  6. Αλκοόλ
  7. Γρήγορο φαγητό
  8. Επιδόρπιο

Μια υγιής καρδιά είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και η αποφυγή ορισμένων τροφίμων μπορεί να συμβάλει στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Ο Dr.

Deepak Bhatt, κορυφαίος καρδιολόγος από το Χάρβαρντ, μοιράζεται τις γνώσεις του σχετικά με τις 6+1 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται για να παραμείνετε υγιείς. Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν το λάδι καρύδας, την υπερβολική πρωτεΐνη, τα ενεργειακά ποτά, το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ, το γρήγορο φαγητό και το επιδόρπιο. Ο Dr.

Bhatt εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτές οι τροφές είναι επιβλαβείς και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν στην καρδιά.

Ο κορυφαίος καρδιολόγος του Χάρβαρντ προειδοποιεί: 6+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να παραμείνετε υγιείς

Τα καρδιακά προβλήματα είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος παγκοσμίως και σχεδόν 700.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω καρδιακών παθήσεων. Ο Dr.

Deepak Bhatt, κορυφαίος καρδιολόγος στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, έχει εντοπίσει τις 7 χειρότερες τροφές που πρέπει να αποφεύγουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς τους.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από το λαρδί, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας σε αθηροσκλήρωση. Ο γιατρός συνέστησε την κατανάλωση ελαίου καρύδας σε περιορισμένες ποσότητες.

Υπερβολική πρωτεΐνη

Ο καρδιολόγος εξηγεί ότι η κατανάλωση υπερβολικής πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σημαντική βλάβη στα νεφρά. Μια δίαιτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες επιβαρύνει επίσης επιπλέον τα νεφρά, οδηγώντας σε σημαντικά προβλήματα υγείας.

Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά είναι καλύτερο να αποφεύγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, η οποία μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση ή να προκαλέσει αρρυθμία.

Τα ποτά αυτά περιέχουν συστατικά που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας είναι η χειρότερη τροφή για την καρδιαγγειακή υγεία και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα, το μπέικον και το σαλάμι, έχουν υψηλές ποσότητες θερμίδων, κορεσμένων λιπαρών και αλατιού.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και μέχρι ένα ποτό την ημέρα, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων καρδιακού ρυθμού ή αρρυθμίας. Το αλκοόλ είναι ουσιαστικά κενές θερμίδες χωρίς διατροφική αξία.

Γρήγορο φαγητό

Το γρήγορο φαγητό είναι κακό για την καρδιά και μπορεί να αχρηστεύσει τη λειτουργία των φαρμάκων για ορισμένους ανθρώπους που τα παίρνουν τακτικά για τη θεραπεία άλλων παθήσεων.

Τα περισσότερα fast food περιέχουν πολύ αλάτι και ζάχαρη που μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση και παχυσαρκία.

Επιδόρπιο

Η προστιθέμενη ζάχαρη είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται, ειδικά τα απλά σάκχαρα που είναι διαδεδομένα σε τρόφιμα όπως τα κέικ, τα μπισκότα και το ψωμί.

Αυτού του είδους οι απλοί υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας, που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

To top