2023 Βάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύφθηκαν | Άνοδος και πτώση ανά τομέα

Δείτε τις βάσεις του 2023: πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν, μαζί με τις πρώτες εκτιμήσεις. Το Πανελλήνιο Πανεπιστήμιο τις ανακοινώνει νωρίτερα από ποτέ.

2023 Βάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύφθηκαν | Άνοδος και πτώση ανά τομέα>

Περιεχόμενα

  1. 2023 Βάσεις: Ανακοινώσεις
  2. 2023 Βάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις
  3. 2023 Βάσεις του Πανελληνίου Πανεπιστημίου
  4. Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων EPAL
  5. Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023
  6. Πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2023
  7. Αποδέσμευση και κοινοποίηση αποτελεσμάτων
  8. Υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου 2023
  9. Αναμενόμενη μετακίνηση βάσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο
  10. 2023: Χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

2023 Βάσεις: Ανακοινώσεις

Δείτε τις αναμενόμενες κινήσεις των βάσεων του 2023 σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Μάθετε πού ανεβαίνουν και πού πέφτουν, μαζί με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Το Πανελλήνιο Πανεπιστήμιο θα ανακοινώσει τις βάσεις του 2023 νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι υποψήφιοι έχουν ακόμα τρεις ημέρες για να ολοκληρώσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τα εξειδικευμένα μαθήματα να ξεκινούν στις 17 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και στη συνέχεια οι βάσεις στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Εξερευνήστε τις αναμενόμενες αλλαγές στις βαθμολογίες και τη διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου. Ετοιμαστείτε για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τέλη Ιουλίου.

2023 Βάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σε ποιους τομείς ανεβαίνουν και πού πέφτουν;.

2023 Βάσεις του Πανελληνίου Πανεπιστημίου

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ανακοινωθούν οι βάσεις του 2023 του Πανελληνίου Πανεπιστημίου. Δείτε πού πέφτουν και πού ανεβαίνουν, μαζί με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων EPAL

Οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ έχουν τρεις ημέρες για να ολοκληρώσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα παρακάτω μαθήματα ειδικότητας: Ηλεκτρικά Μηχανήματα, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικά Μηχανήματα. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο ημέρες εξετάσεων στις 15 και 16 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις για τα εξειδικευμένα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 17 Ιουνίου, ξεκινώντας με τα Αγγλικά.

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 ανακοινώνονται νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα έτη. Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προς το τέλος του μήνα.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουλίου ή το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2023

Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν πώς θα διαφέρουν οι βαθμολογίες του 2023 ανά επιστημονικό πεδίο, ανάλογα με τα επίπεδα δυσκολίας των μαθημάτων.

Δεδομένου ότι όλα τα μαθήματα είχαν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις βαθμολογίες. Οι βαθμολογίες αυτές θα επηρεάσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία αναμένεται να είναι παρόμοια με την περσινή.

Αποδέσμευση και κοινοποίηση αποτελεσμάτων

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και θα αποσταλούν στους υποψηφίους μέσω SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου 2023

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου το Μηχανογραφικό Δελτίο 2023 για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ.

Αναμενόμενη μετακίνηση βάσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο

Ανθρωπιστικές επιστήμες: Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Οι πιο περιζήτητες σχολές, όπως η Νομική και η Ψυχολογία, θα διατηρήσουν παρόμοιες προϋποθέσεις εισαγωγής με μικρές αυξομειώσεις.

Επιστήμες: Δεν αναμένονται αξιοσημείωτες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Επιστήμες Υγείας και Ζωής: Αυτός ο τομέας προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων φοιτητών. Οι κατατάξεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να είναι παρόμοιες με πέρυσι, ενδεχομένως με μικρές διακυμάνσεις.

Οικονομικά και Επιστήμες Υπολογιστών: με μικρές διακυμάνσεις στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες και μικρή αύξηση στις υψηλές βαθμολογίες.

2023: Χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι βαθμολογίες για τα κανονικά μαθήματα (εξαιρουμένων των ειδικών μαθημάτων) αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ελέγξουν τις βαθμολογίες τους και αργότερα τη σχολή και το τμήμα που έχουν εισαχθεί μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας. Θα λάβουν επίσης τις πληροφορίες μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφημένο έντυπο αίτησής τους.

Φέτος, η υποβολή δεν θα χωριστεί σε δύο φάσεις, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων (93% το 2022) έγινε δεκτό στις 10 καλύτερες επιλογές του από την πρώτη φάση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, συμπεριλαμβανομένης της.

To top