Αίτηση για το Youth Pass: Αποκτήστε ένα κουπόνι 150 ευρώ στο gov.gr – Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε

Δείτε τη διαδικασία αίτησης για το Youth Pass στο gov.gr και κερδίστε ένα κουπόνι αξίας 150 ευρώ. Μάθετε πού θα το ξοδέψετε και πότε θα λάβετε τα χρήματα. Εξερευνήστε το Market Pass 2, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα επερχόμενα μέτρα στήριξης.

Αίτηση για το Youth Pass: Αποκτήστε ένα κουπόνι 150 ευρώ στο gov.gr – Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε>

Περιεχόμενα

 1. gov.gr: Youth Pass
 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης και επιλογές δαπανών
 3. Market Pass 2: Κριτήρια αίτησης και εισοδήματος
 4. Επερχόμενα μέτρα στήριξης
 5. Φορολογικές ελαφρύνσεις και έξοδα διαβίωσης
 6. Euro στο gov.gr: Διαβατήριο για νέους
 7. Διαδικασία αίτησης και πληρωμής
 8. Δραστηριότητες που είναι επιλέξιμες για δαπάνη του κουπονιού
 9. Market Pass 2: Εφαρμογή και κριτήρια
 10. Κριτήρια εισοδήματος και εύρος επιδότησης
 11. Πρόσθετα μέτρα στήριξης
 12. Έξοδα διαβίωσης και φορολογική ελάφρυνση

gov.gr: Youth Pass

ΤοYouth Pass επιτρέπει σε νεαρά άτομα που κλείνουν τα 18 και 19 τους χρόνια να λάβουν ένα κουπόνι αξίας 150 ευρώ. Μάθετε πότε και πώς να κάνετε αίτηση και πότε μπορείτε να περιμένετε να λάβετε τα χρήματα.

Διαδικασία υποβολής αίτησης και επιλογές δαπανών

Η αίτηση για το Youth Pass θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Οι νέοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς Taxisnet ως υποχρεωτική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το κουπόνι μπορεί να δαπανηθεί σε ταξίδια, πολιτιστικές δραστηριότητες, κινηματογράφους, ξενοδοχεία, υπηρεσίες μεταφοράς και άλλα.

Market Pass 2: Κριτήρια αίτησης και εισοδήματος

Το Market Pass 2 συνδέεται με την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, με την πλατφόρμα gov.gr να αναμένεται να ανοίξει τον Αύγουστο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μπαίνοντας στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet. Το εύρος της επιδότησης φέρεται να κυμαίνεται μεταξύ 22 ευρώ και 100 ευρώ, με εισοδηματικά κριτήρια που βασίζονται στην οικογενειακή κατάσταση, τον αριθμό των παιδιών και την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Επερχόμενα μέτρα στήριξης

Εκτός από το Youth Pass, προγραμματίζονται διάφορα μέτρα στήριξης, όπως η αύξηση του αφορολόγητου επιδόματος για μισθωτούς και συνταξιούχους με παιδιά, η κατάργηση των ποινών για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, οι αυξήσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η σταδιακή κατάργηση του φόρου επιχειρήσεων και άλλα.

Φορολογικές ελαφρύνσεις και έξοδα διαβίωσης

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με παιδιά θα επωφεληθούν από αυξημένο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Η φορολογική ελάφρυνση ξεκινά από 90 ευρώ και φτάνει μέχρι 220 ευρώ ετησίως.

Θα υπάρξει επίσης μείωση του ΕΝΦΙΑ και σταδιακή κατάργηση του φόρου επιχειρήσεων. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην ελάφρυνση της οικονομικής επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων.

Euro στο gov.gr: Διαβατήριο για νέους

Το Youth Pass προσφέρει ένα κουπόνι αξίας 150 ευρώ σε νέους που κλείνουν τα 18 ή τα 19 τους χρόνια. Μάθετε πότε ανοίγει η εφαρμογή και πότε θα λάβετε τα χρήματα.

Διαδικασία αίτησης και πληρωμής

Η αίτηση για το Youth Pass θα γίνεται μέσω του gov.gr και η έναρξη του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο. Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Το κουπόνι μπορεί να δαπανηθεί για ταξίδια και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δραστηριότητες που είναι επιλέξιμες για δαπάνη του κουπονιού

Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές μεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, υπηρεσίες ταξί, κινηματογράφους, αίθουσες χορού, εκθέσεις και πολλά άλλα.

Ο πλήρης κατάλογος των επιλέξιμων δραστηριοτήτων θα οριστικοποιηθεί σύντομα.

Market Pass 2: Εφαρμογή και κριτήρια

Το Market Pass 2 συνδέεται με την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει τον Αύγουστο στην πλατφόρμα gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής.

Κριτήρια εισοδήματος και εύρος επιδότησης

Η επιδότηση για το Market Pass 2 θα κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 100 ευρώ. Τα εισοδηματικά κριτήρια ποικίλλουν για άγαμα άτομα, παντρεμένα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου επηρεάζει επίσης την επιλεξιμότητα.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης

Άλλα μέτρα στήριξης περιλαμβάνουν την αύξηση του αφορολόγητου επιδόματος, την κατάργηση των κυρώσεων για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα, μείωση του ΕΝΦΙΑ, σταδιακή μείωση του φόρου επιχειρήσεων και άλλα.

Έξοδα διαβίωσης και φορολογική ελάφρυνση

Το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με παιδιά. Θα υπάρξει επίσης μείωση του ΕΝΦΙΑ και σταδιακή κατάργηση του φόρου επιχειρήσεων, παρέχοντας οικονομική ελάφρυνση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

To top