Φθαρμένη χάρτινη άδεια οδήγησης; Προετοιμαστείτε για ένα μεγάλο πρόστιμο – Γνωρίστε τις λεπτομέρειες

Αντικαταστήστε τη φθαρμένη χάρτινη άδεια κυκλοφορίας: Αποφύγετε τεράστια πρόστιμα – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ

Φθαρμένη χάρτινη άδεια οδήγησης; Προετοιμαστείτε για ένα μεγάλο πρόστιμο – Γνωρίστε τις λεπτομέρειες>

Περιεχόμενα

  1. Πρόστιμο για φθαρμένη άδεια οδήγησης
  2. Ξεχάσατε την άδειά σας;
  3. Υποχρεωτικός εξοπλισμός αυτοκινήτου
  4. Κοινό λάθος συμπλέκτη
  5. Κουμπί για να μειώσετε την κατανάλωση βενζίνης

Ετοιμαστείτε να αποφύγετε τσουχτερά πρόστιμα για μια φθαρμένη χάρτινη άδεια οδήγησης. Οι κάτοχοι ροζ αδειών πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς τα δυσανάγνωστα στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν σε κυρώσεις.

Δείτε τα πλεονεκτήματα της νέας άδειας οδήγησης με πλαστική κάρτα, συμπεριλαμβανομένων των βελτιωμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας και της διεθνούς χρηστικότητας. Μην διακινδυνεύετε ένα πρόστιμο 200 ευρώ- αντικαταστήστε τη χαλασμένη σας άδεια σήμερα. Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση [δικτυακός τόπος].

Σας αφορά: Έχετε φθαρμένο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης; Να είστε προετοιμασμένοι για ένα βαρύ πρόστιμο!.

Εάν η άδεια οδήγησής σας έχει υποστεί ζημιά, ιδίως η χάρτινη ροζ άδεια, υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσετε σημαντικό πρόστιμο.

Οι νέες άδειες οδήγησης εκδίδονται πλέον με τη μορφή πλαστικών καρτών ή ψηφιακών μορφών, προσφέροντας ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ευκολία στην επαλήθευση.

Ωστόσο, ορισμένοι οδηγοί εξακολουθούν να διαθέτουν την παλαιού τύπου ροζ χάρτινη άδεια οδήγησης, η οποία θα πρέπει τελικά να αντικατασταθεί με τον νέο τύπο.

Η παλιά ροζ άδεια εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2033 ή μέχρι ο οδηγός να συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών. Αντίθετα, η νέα άδεια τύπου κάρτας ισχύει για 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της.

Πρόστιμο για φθαρμένη άδεια οδήγησης

Οι κάτοχοι αδειών παλαιού τύπου πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν η άδειά τους είναι υπερβολικά φθαρμένη ή αλλοιωμένη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η επαλήθευση των στοιχείων, θεωρείται ληγμένη.

Σε περίπτωση ελέγχου, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 95 του ΚΟΚ.

Ξεχάσατε την άδειά σας;

Η κατοχή φυσικής άδειας οδήγησης είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο. Αν ξεχάσετε την άδειά σας μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 20 ευρώ, όπως περιγράφεται στο άρθρο 100 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους και άλλα απαιτούμενα έγγραφα, όπως την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, την απόδειξη ασφάλισης, την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και άλλα σχετικά έγγραφα.

Ευτυχώς, οι οδηγοί έχουν τώρα τη δυνατότητα να κατεβάσουν το Gov.gr Wallet, το οποίο τους επιτρέπει να αποθηκεύουν την άδεια οδήγησης και την ταυτότητά τους ψηφιακά στο κινητό τους τηλέφωνο, εξαλείφοντας την ανάγκη για φυσικά αντίγραφα.

Υποχρεωτικός εξοπλισμός αυτοκινήτου

Όλα τα οχήματα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ειδικά αξεσουάρ ασφαλείας, όπως.

  • Ένα προειδοποιητικό τρίγωνο
  • Ένα φαρμακείο αυτοκινήτων
  • Ένας πυροσβεστήρας

Αυτά τα εξαρτήματα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η μη μεταφορά πυροσβεστήρα μπορεί να επιφέρει διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ.

Κοινό λάθος συμπλέκτη

Μια συνηθισμένη βλάβη του αυτοκινήτου αφορά τον συμπλέκτη, η επισκευή του οποίου μπορεί να είναι δαπανηρή. Ο σωστός χειρισμός του συμπλέκτη είναι απαραίτητος για την αποφυγή ζημιών.

Οι συμπλέκτες αποτελούνται από διάφορα εξαρτήματα, όπως δίσκος, πλάκα πίεσης και έδρανο. Η υπερβολική φθορά μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπλέκτη, με αποτέλεσμα ολίσθηση, δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων και υψηλά σημεία λειτουργίας.

Είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα σημάδια δυσλειτουργίας του συμπλέκτη για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά.

Κουμπί για να μειώσετε την κατανάλωση βενζίνης

Μια χρήσιμη λειτουργία σε ορισμένα οχήματα είναι το κουμπί του συστήματος stop-start. Σβήνοντας τον κινητήρα κατά τη διάρκεια μακρών στάσεων, όπως στα φανάρια, οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 12% στην κατανάλωση καυσίμου.

Το κουμπί, που συνήθως φέρει το γράμμα «Α» μέσα σε ένα κυκλικό τόξο, σταματά αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και τον επανεκκινεί όταν είναι έτοιμο να κινηθεί ξανά, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα των καυσίμων.

To top