Η σημασία του Αγίου Πνεύματος: Απόψεις από τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Δείτε τη βαθιά εξήγηση του γιατί το Άγιο Πνεύμα έρχεται πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Αποκαλύπτοντας την ιερότητα του αριθμού επτά στη Βίβλο, αυτή η διορατική αποκάλυψη ρίχνει φως στη σημασία της Πεντηκοστής και στην ολοκλήρωση της γιορτής του Σαββάτου στη γη.

Η σημασία του Αγίου Πνεύματος: Απόψεις από τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο>

Περιεχόμενα

  1. Γιατί το Άγιο Πνεύμα έρχεται πενήντα ημέρες μετά την ανάσταση;
  2. Γιατί το Άγιο Πνεύμα έρχεται πενήντα ημέρες μετά την ανάσταση;

Γιατί το Άγιο Πνεύμα έρχεται πενήντα ημέρες μετά την ανάσταση;

Δείτε τη βαθιά εξήγηση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, καθώς αποκαλύπτει την ιερή σημασία του αριθμού επτά στη Βίβλο, ρίχνοντας φως στο γιατί το Άγιο Πνεύμα κατεβαίνει πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση. Μέσα από τον πολλαπλασιασμό του επτά επί τον εαυτό του, με μια μέρα δανεισμένη από την αιωνιότητα, προκύπτει ο αριθμός πενήντα, καθιερώνοντας την τιμή της Πεντηκοστής και σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της γιορτής του Σαββάτου στη γη.

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος-Λόγος ΜΑ 2, ΕΠΕ 5.

Γιατί το Άγιο Πνεύμα έρχεται πενήντα ημέρες μετά την ανάσταση;

Σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, το Άγιο Πνεύμα έρχεται πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση λόγω της ιερής σημασίας του αριθμού επτά στη Βίβλο.

Όταν πολλαπλασιάζεται με τον εαυτό του, το επτά γίνεται σαράντα εννέα, και προσθέτοντας μια ημέρα δανεισμένη από την αιωνιότητα, ο αριθμός φτάνει στα πενήντα.

Ο Άγιος Γρηγόριος εξηγεί: «Ο τιμώμενος αριθμός επτά καθιερώνει επίσης την τιμή της Πεντηκοστής.

Όταν πολλαπλασιάζεται με τον εαυτό του, εκτός από μία ημέρα που λαμβάνεται από τον μέλλοντα αιώνα, έχουμε την όγδοη και ταυτόχρονα πρώτη ημέρα, αδιαίρετη και ολόκληρη. Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του εορτασμού του Σαββάτου στη γη από τις ψυχές».

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος-Λόγος MA 2, EPE 5.

To top