Ιερό προσκύνημα Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τους Πόντιους προγόνους μας

Ελάτε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ποντίων προγόνων μας. #ΠαναγίαΣουμέλα #ΠόντιοιΠρογόνοι #ΙερόΠροσκύνημα

Ιερό προσκύνημα Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τους Πόντιους προγόνους μας>

Περιεχόμενα

  1. Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προσκαλεί
  2. Ελάτε μαζί σε ενότητα

Ελάτε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας καλεί τον ευσεβή λαό να τιμήσει τη μνήμη των αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων αδελφών.

Ας συγκεντρωθούμε «εν σώματι και καρδία» στο νέο όρος Μελά, στη Νέα Τραπεζούντα, για να τιμήσουμε τις ψυχές των Ποντίων προγόνων μας και να ενωθούμε στη μνήμη τους. #ΠαναγιάΣουμέλα #ΠοντιακάΑδέλφιαΑδελφές #Αγιοπροσκύνημα.

Την Κυριακή 14 Μαΐου, κλήρος και λαός στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά.

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προσκαλεί

Ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεώς μας καλείται από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας να τιμήσει τη μνήμη των αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων αδελφών μας. Ελάτε μαζί μας την Κυριακή 14 Μαΐου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.

«Στην Ελλάδα υπήρχαν Πόντιοι, αλλά δεν υπήρχε Πόντος. Με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήρθε ο Πόντος», έλεγε ο μεγάλος πολιτικός Λεωνίδας Ιασωνίδης, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

Ελάτε μαζί σε ενότητα

Ας ενωθούν αρχές, κλήρος και λαός «σε ένα σώμα και μια καρδιά» στο νέο όρος Μελά, στη Νέα Τραπεζούντα. Είναι η νέα παγκόσμια έδρα του Πόντου, που βρίσκεται στις φιλόξενες πλαγιές του Βερμίου.

Εκεί έχει ενθρονιστεί εδώ και δεκαετίες η Μητέρα του Πόντου, η Παναγία η Σουμεριώτισσα, υπηρετώντας ως προστάτιδα των προσφύγων και των ξεριζωμένων. Ελάτε μαζί μας να τιμήσουμε τις ψυχές των Ποντίων προγόνων μας και να ενωθούμε στη μνήμη τους.

To top