Καταστολή των αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες   Κυνήγι ελέγχων από την ΑΑΔΕ

Δείτε τον οριστικό αποκλεισμό των πολυτελών αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες στην Ελλάδα. Η ΑΑΔΕ εφαρμόζει ελέγχους σε εικονικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν. Εξερευνήστε τη συνεργασία της ΑΑΔΕ με τις βουλγαρικές αρχές, μαζί με την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Είσπραξης για την καταδίωξη των οφειλετών φόρων.

Καταστολή των αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες   Κυνήγι ελέγχων από την ΑΑΔΕ>

Περιεχόμενα

  1. ΑΑΔΕ: Σαφάρι των ελέγχων στα πολυτελή αυτοκίνητα
  2. Φαινόμενο των βουλγαρικών πλακών
  3. Παραπλανητικές πρακτικές
  4. ΑΑΔΕ: Συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές
  5. ΑΑΔΕ: Νέος γύρος κυνηγιού για τους οφειλέτες
  6. Κέντρα πιστοποίησης και συλλογής (KE.B.EIS.)

Δείτε τον οριστικό αποκλεισμό των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η ΑΑΔΕ εφαρμόζει εξονυχιστικούς ελέγχους για την καταπολέμηση του φαινομένου, στοχεύοντας σε εικονικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που φοροδιαφεύγουν. Μάθετε για το σύστημα «βουλγαρικών πινακίδων» και τις τακτικές που ακολουθούν οι Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων.

Επιπλέον, διερευνήστε τη συνεργασία μεταξύ της ΑΑΔΕ και των βουλγαρικών αρχών, εστιάζοντας στην ανταλλαγή δεδομένων και την καταπολέμηση των παρατυπιών. Ενημερωθείτε για την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Είσπραξης για την καταδίωξη φορολογικών οφειλετών που οφείλουν πάνω από 500 ευρώ και τη διαχείριση μη εισπράξιμων οφειλών.

Οριστικό μπλόκο: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτά τα αυτοκίνητα   Δείτε ποια και τι συνέβη  .

Οριστικό μπλόκο: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτά τα αυτοκίνητα   Δείτε ποια και τι συνέβη  

ΑΑΔΕ: Σαφάρι των ελέγχων στα πολυτελή αυτοκίνητα

Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έχει ξεκινήσει μια σειρά ελέγχων σε πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες.

Διαπιστώθηκε ότι πάνω από 9.500 οχήματα που είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα είχαν ταξινομηθεί στη Βουλγαρία. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να περιορίσει το φαινόμενο αυτό μέσω εκτεταμένων ελέγχων και διασταυρώσεων στοιχείων. Επίσης, θα διερευνήσει εικονικές επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί στη Βουλγαρία από ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα.

Φαινόμενο των βουλγαρικών πλακών

Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν συστήσει «εταιρείες-φαντάσματα» στη Βουλγαρία για να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να αποφύγουν την καταβολή φόρων στην Ελλάδα.

Αυτό τους επιτρέπει να κινούνται ελεύθερα εντός της Ελλάδας χωρίς υποχρεώσεις όπως οι φόροι. Η Ελληνική Αρχή Οδικής Ασφάλειας είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ελέγχους για την κυκλοφορία οχημάτων μεγάλου κυβισμού, αποκαλύπτοντας ότι πολλοί ιδιοκτήτες μετέφεραν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στη Βουλγαρία και απέκτησαν βουλγαρικές πινακίδες.

Παραπλανητικές πρακτικές

Ορισμένοι ιδιοκτήτες διεκδικούν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό πληρώνοντας χαμηλό ενοίκιο στη Βουλγαρία και δημιουργούν ένα εικονικό προφίλ κατοίκου Βουλγαρίας.

Μια άλλη τακτική περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του οχήματος σε βουλγαρική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, διατηρώντας παράλληλα την κυριότητα μέσω ιδιωτικού συμβολαίου. Οι ελληνικών συμφερόντων εταιρείες στη Βουλγαρία υπολογίζονται σε 18.136, απασχολούν 27.000 άτομα και πραγματοποιούν κύκλο εργασιών 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΑΑΔΕ: Συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές

Η βουλγαρική Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενδιαφέρεται για στοιχεία σχετικά με τους Βούλγαρους πολίτες που κατέχουν ακίνητα στην Ελλάδα, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θάσο, την Καβάλα, τις ακτές του Βορείου Αιγαίου και την Αλεξανδρούπολη.

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με στοιχεία φορολογικών εσόδων και την καταπολέμηση παρατυπιών στις τελωνειακές διαδικασίες. Ένας άμεσος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Ελληνικής Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της Βουλγαρικής Αρχής Δημοσίων Εσόδων επιτρέπει την άμεση αντίδραση στην καταστρατήγηση των κανόνων της ΕΕ.

ΑΑΔΕ: Νέος γύρος κυνηγιού για τους οφειλέτες

Οι φορολογικές αρχές εξαπολύουν συστηματικό κυνήγι των οφειλετών που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ, με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων.

Δύο νέα Κέντρα Είσπραξης θα λειτουργήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να διαχειριστούν τον αυξημένο αριθμό οφειλετών ΦΠΑ. Ο αριθμός των φορολογικών οφειλετών έχει αυξηθεί σε 4.744.758 ΑΦΜ, γεγονός που υπαγορεύει την ανάγκη για αποτελεσματική είσπραξη και διαχείριση των μη εισπράξιμων οφειλών.

Κέντρα πιστοποίησης και συλλογής (KE.B.EIS.)

Τα νεοϊδρυθέντα κέντρα είναι αρμόδια για την είσπραξη οφειλών, τα μέτρα επιβολής, την είσπραξη οφειλών σε ειδικές περιπτώσεις, τον έλεγχο και την επαλήθευση των δεδομένων των φορολογουμένων και την επεξεργασία αιτήσεων παροχής πληροφοριών.

Στόχος τους είναι η επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών και η αποτελεσματική διαχείριση των οφειλών που διέπονται από ειδικές διατάξεις.

To top