Νέες ταυτότητες: Πότε και πώς να αποκτήσετε νέα δελτία ταυτότητας

Αποκτήστε τις νέες ταυτότητες και αγκαλιάστε την αλλαγή: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Νέες ταυτότητες: Πότε και πώς να αποκτήσετε νέα δελτία ταυτότητας>

Περιεχόμενα

  1. Νέες ταυτότητες: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας
  2. Τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες
  3. Διευρυμένες υπηρεσίες και επενδύσεις
  4. Νέες ταυτότητες: Ταυτοποίηση πολλαπλών χρήσεων
  5. Καινοτομίες και νομοθετικό πλαίσιο
  6. Νέος μοναδικός αριθμός και προσωπική ταυτοποίηση
  7. Βελτιωμένες διαδικασίες και απομακρυσμένη επικοινωνία
  8. Διαδικασία αντικατάστασης και μέτρα για τον κοροναϊό

Ετοιμαστείτε για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας με τις επερχόμενες νέες ταυτότητες. Αποχαιρετήστε τον ΑΜΚΑ και την ΑΦΜ και πείτε γεια σε έναν μοναδικό αριθμό που θα φέρει επανάσταση στις συναλλαγές.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και τον τρόπο απόκτησης αυτών των νέων ταυτοτήτων.

Νέα δελτία ταυτότητας και «φάκελος»: πότε και πώς θα τα αποκτήσετε.

Νέες ταυτότητες: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας

Τέρμα τα AMKA και AFM. Ποιος θα είναι ο «μοναδικός αριθμός» με τον οποίο θα πραγματοποιούμε όλες τις συναλλαγές μας. Οι νέες ταυτότητες έρχονται και φέρνουν τα πάνω κάτω. Όλες οι λεπτομέρειες σε .

Τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τις πέντε κοινοπραξίες που υποβάλλουν προσφορά για το μεγάλο έργο ύψους 515 εκατ.

ευρώ για το σύστημα έκδοσης των νέων δελτίων ταυτότητας και άλλων εντύπων ασφαλείας έχουν περάσει το τελικό στάδιο του διαγωνισμού και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την κοινοπραξία της Thales (στην οποία ανήκει η Gemalto) με την Unisystems του ομίλου Quest και την ιαπωνική Toppan Printing, την κοινοπραξία της γερμανικής Veridos με τον ΟΤΕ και την Byte και την κοινοπραξία του βελγικού ομίλου Zetes, στον οποίο ανήκει η ισραηλινή Pitkit Zetes Smartech, με την Space Hellas.

Η γαλλική κοινοπραξία Idemia με τη Neurosoft του ομίλου ΟΠΑΠ και η κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου Lykos και του Γαλλικού Ταχυδρομείου φαίνεται να αποκλείονται.

Διευρυμένες υπηρεσίες και επενδύσεις

Η νικήτρια κοινοπραξία δεν θα εκδώσει μόνο τις νέες ταυτότητες αλλά και μια σειρά άλλων εντύπων ασφαλείας, όπως διαβατήρια, άδειες οδήγησης και ειδικές κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο ανάδοχος θα επενδύσει 100 εκατ.

ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου κεντρικού τεχνολογικού εξοπλισμού και των απομακρυσμένων μηχανημάτων για την έκδοση των εντύπων ασφαλείας.

Νέες ταυτότητες: Ταυτοποίηση πολλαπλών χρήσεων

Οι νέες ταυτότητες θα χρησιμεύουν ως έγγραφα ταυτοποίησης και «κλειδιά» για ηλεκτρονικές συναλλαγές τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα.

Θα παρέχουν ηλεκτρονικά μέσα πρόσβασης σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και απόκτησης ψηφιακών πιστοποιητικών.

Καινοτομίες και νομοθετικό πλαίσιο

Το νέο νομοσχέδιο του «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» εισάγει καινοτομίες όπως η ψηφιακή υπογραφή για κάθε Έλληνα πολίτη, η οποία θα συμπεριληφθεί στις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Θα θεσπιστούν σαφή νομοθετικά πλαίσια για τη χρήση και τους κανόνες της ψηφιακής υπογραφής.

Νέος μοναδικός αριθμός και προσωπική ταυτοποίηση

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα διαθέτουν έναν μοναδικό αριθμό που θα αντικαθιστά άλλους υφιστάμενους αριθμούς, όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ.

Ο αριθμός αυτός θα παραμένει σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του πολίτη και θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές του με τις δημόσιες αρχές.

Βελτιωμένες διαδικασίες και απομακρυσμένη επικοινωνία

Οι νέες ταυτότητες θα επιτρέπουν στους πολίτες να επικοινωνούν εξ αποστάσεως με τις δημόσιες αρχές.

Το ηλεκτρονικό υπερ-τσιπ που ενσωματώνεται στις κάρτες θα πιστοποιεί τα στοιχεία του κατόχου, διευκολύνοντας την ηλεκτρονική επικοινωνία και την πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.

Διαδικασία αντικατάστασης και μέτρα για τον κοροναϊό

Με την εισαγωγή των νέων δελτίων ταυτότητας, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων με την αρμόδια υπηρεσία για να ορίσουν ραντεβού για τη διαδικασία έκδοσης.

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην πρόληψη του συνωστισμού και στη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

To top