Οι τιμές των αεροπορικών ταξιδιών εκτοξεύονται στα ύψη: Οι σοκαριστικές αλλαγές αφήνουν τους επιβάτες έξαλλους!

Σοκ στα αεροπορικά εισιτήρια: Οι επιβάτες εξοργισμένοι καθώς το κόστος ταξιδιού εκτοξεύεται – Οι αυστηρότεροι κανονισμοί της ΕΕ για το κλίμα προκαλούν έως και 29% αύξηση των ναύλων!

Οι τιμές των αεροπορικών ταξιδιών εκτοξεύονται στα ύψη: Οι σοκαριστικές αλλαγές αφήνουν τους επιβάτες έξαλλους!>

Περιεχόμενα

  1. Σοκ από την απόφαση των αεροπορικών εταιρειών: Οργή των επιβατών – Όχι άλλα ταξίδια για όλους
  2. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι αεροσυνοδοί σας χαιρετούν
  3. Αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων και επιδίωξη μείωσης των εκπομπών
  4. Απίστευτη αποκάλυψη από αεροσυνοδούς
  5. Καταρρίπτοντας το μύθο της κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων

Παρουσίαση του μεταβαλλόμενου τοπίου των αεροπορικών ταξιδιών: Κανονισμοί για το κλίμα Οι επιβάτες σε όλο τον κόσμο είναι σοκαρισμένοι και οργισμένοι καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί για το κλίμα που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) οδηγούν σε σημαντική αύξηση των ναύλων των αεροπορικών ταξιδιών. Καθώς η αεροπορική βιομηχανία είναι ένας από τους σημαντικότερους ρυπαντές άνθρακα, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται πλέον να αγοράζουν δικαιώματα CO2 για να καλύψουν τη ρύπανσή τους.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι ναύλοι θα αυξηθούν έως και 29%, προκαλώντας πιθανή μείωση κατά 17% των επιβατών που ταξιδεύουν μέσω των κόμβων της ΕΕ. Η εποχή των φθηνών πτήσεων φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς ο κλάδος παλεύει με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και το αυξανόμενο κόστος συμμόρφωσης.

Σοκ από την απόφαση των αεροπορικών εταιρειών: Οργή των επιβατών – Όχι άλλα ταξίδια για όλους

Η εμφάνιση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους έφερε επανάσταση στα ταξίδια, καθιστώντας τα προσιτά για μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων παγκοσμίως.

Ωστόσο, η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την πανδημία αντιμετωπίζει τώρα μια νέα πρόκληση – την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι αυστηρότεροι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων, με εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για αύξηση έως και 29%.

Οι κανονισμοί αυτοί απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες, ως βιομηχανίες με υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, να αγοράζουν δικαιώματα CO2 στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών για να αντισταθμίζουν τη ρύπανσή τους. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αναμένεται να αυξηθούν έως και 10 ευρώ ανά πτήση.

Μέχρι το 2026, οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα λαμβάνουν πλέον σημαντικό ποσοστό δικαιωμάτων CO2 δωρεάν και ο συνολικός αριθμός δικαιωμάτων θα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αυξάνοντας περαιτέρω το κόστος της ρύπανσης.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αερολιμένων Ευρώπης (ACI Europe) προειδοποιεί ότι αυτή η αλλαγή πολιτικής θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κλάδο, με αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες, αύξηση των ναύλων και μείωση της ζήτησης.

Η Airlines for Europe (A4E) εκτιμά ότι οι ναύλοι στους κόμβους της ΕΕ, όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη, θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 23% έως 29%, οδηγώντας σε πιθανή μείωση των επιβατών στους κόμβους αυτούς κατά 17%.

Οι ηγέτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Ryanair και του διευθύνοντος συμβούλου της KLM, έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι η εποχή των φθηνών πτήσεων έχει τελειώσει λόγω των περιβαλλοντικών φόρων και της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι αεροσυνοδοί σας χαιρετούν

Η χειρονομία καλωσορίσματος των αεροσυνοδών έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι φαίνεται. Πέρα από την ευγένεια, εξυπηρετεί τον σκοπό της αξιολόγησης των επιβατών.

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών, οι αεροσυνοδοί μπορούν να διαπιστώσουν αν κάποιος αποτελεί απειλή ή αν χρειάζεται βοήθεια. Σημειώνουν παράγοντες όπως τα επίπεδα μέθης, τα σημάδια φόβου και τα αντικείμενα που μεταφέρουν οι επιβάτες. Αυτό το πρόσθετο επίπεδο επαγρύπνησης διασφαλίζει την ασφάλεια των επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων και επιδίωξη μείωσης των εκπομπών

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων συνεχίζουν να αυξάνονται, δημιουργώντας νέες προκλήσεις για τους ταξιδιώτες. Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών τονίζει τη δέσμευση του κλάδου για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050.

Για την υποστήριξη αυτού του στόχου, υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η παραγωγή πιο πράσινων βιώσιμων καυσίμων αεροπορίας (SAF). Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις του κόστους δεν μπορούν να απορροφηθούν από μια βιομηχανία που συνήθως κερδίζει μόνο 1 δολάριο κέρδος ανά πελάτη.

Καθώς το κόστος του άνθρακα αυξάνεται, οι τιμές των εισιτηρίων θα αντικατοπτρίζουν τη μετάβαση της βιομηχανίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες υποστηρίζουν ότι το υψηλότερο κόστος των αεροπορικών ταξιδιών μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των εκπομπών, περιορίζοντας την αύξηση της κυκλοφορίας.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τον ρόλο των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και εστιάζουν στην αύξηση της παραγωγής τους, η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει επικριθεί για την επιβάρυνση των ανθρώπων αντί για την υποστήριξη πρόσθετων προμηθειών SAF. Οι κανονισμοί και οι στόχοι που έχουν τεθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποσκοπούν στην αντικατάσταση της κηροζίνης με λιγότερο ρυπογόνες πηγές, διευρύνοντας τον ορισμό των πράσινων καυσίμων.

Απίστευτη αποκάλυψη από αεροσυνοδούς

Δύο έμπειρες αεροσυνοδοί ρίχνουν φως σε διάφορες πτυχές της πτήσης και μοιράζονται χρήσιμες συμβουλές για τους επιβάτες.

Προτείνουν ότι οι πρωινές πτήσεις είναι προτιμότερες λόγω των λιγότερων καθυστερήσεων και συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να προβλέπουν λίγο επιπλέον χρόνο για πιθανές διαταραχές. Η ενυδάτωση, η σωστή διατροφή και το να ακούτε τις ανάγκες του σώματός σας είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Οι αναβαθμίσεις κανονίζονται συνήθως στο αεροδρόμιο, με τις αεροσυνοδούς να διευκολύνουν τις αλλαγές για να φιλοξενήσουν οικογένειες ή να επιλύσουν διαταραχές. Ένας άγραφος κανόνας μεταξύ των αεροσυνοδών είναι ότι ο επιβάτης της μεσαίας θέσης διεκδικεί τα μπράτσα.

Καταρρίπτοντας το μύθο της κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση.

To top