Παιδί πεθαίνει από κρυπτόκοκκο: Μύκητας βρέθηκε σε κουτσουλιές περιστεριών!

Η εισπνοή σκόνης ή σταγονιδίων νερού που περιέχουν μολυσμένα περιττώματα πουλιών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτοκοκκίασης. Μάθετε περισσότερα για αυτή τη σπάνια αλλά επικίνδυνη λοίμωξη και πώς να προστατευτείτε.

Παιδί πεθαίνει από κρυπτόκοκκο: Μύκητας βρέθηκε σε κουτσουλιές περιστεριών!>

Περιεχόμενα

  1. Παιδί πέθανε από κρυπτόκοκκο – Ο μύκητας ζει στα κακά των περιστεριών!
  2. Τι είναι ο Cryptococcus;
  3. Πώς μπορεί κανείς να κολλήσει κρυπτόκοκκο από περιττώματα περιστεριών;
  4. Πόσο επικίνδυνα είναι τα κακά των πουλιών για την υγεία;

Ένα παιδί πέθανε από κρυπτοκόκκωση, μια σοβαρή λοίμωξη που προκαλείται από την εισπνοή σωματιδίων κρυπτοκόκκου που βρίσκονται σε περιττώματα περιστεριών.

Το παιδί είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Γλασκώβης για διαφορετικό λόγο όταν προσβλήθηκε από τη λοίμωξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσβάλλονται από κρυπτοκόκκωση, αλλά όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ενώ η μόλυνση δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, η εισπνοή μολυσμένων περιττωμάτων πουλιών μπορεί να οδηγήσει σε άλλες ασθένειες όπως ο κοκκύτης και η σαλμονέλα. Θα πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις κατά τον καθαρισμό ή το χειρισμό περιττωμάτων πτηνών, ιδίως για τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Παιδί πέθανε από κρυπτόκοκκο – Ο μύκητας ζει στα κακά των περιστεριών!

Ένα παιδί σε νοσοκομείο της Γλασκώβης πέθανε λόγω μόλυνσης που συνδέεται με περιττώματα περιστεριών. Το παιδί είχε προσβληθεί από τη σοβαρή λοίμωξη κρυπτοκοκκίαση από τον μύκητα που ονομάζεται Cryptococcus.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς εξαπλώνεται αυτή η λοίμωξη και τους κινδύνους από την έκθεση σε περιττώματα περιστεριών.

Τι είναι ο Cryptococcus;

Ο κρυπτόκοκκος είναι ένας μύκητας που μοιάζει με μαγιά, ο οποίος ζει φυσικά στο περιβάλλον και μπορεί να βρεθεί σε έδαφος μολυσμένο από περιττώματα περιστεριών.

Πώς μπορεί κανείς να κολλήσει κρυπτόκοκκο από περιττώματα περιστεριών;

Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν εάν εισπνεύσουν σωματίδια του Cryptococcus. Στην περίπτωση του παιδιού που πέθανε τον Δεκέμβριο σε νοσοκομείο της Γλασκώβης, οι ειδικοί λένε ότι η πιθανή πηγή του κρυπτόκοκκου ήταν ένα δωμάτιο στην οροφή του νοσοκομείου.

Τα περιττώματα περιστεριών εισήλθαν στο δωμάτιο από ένα μικρό άνοιγμα στον τοίχο που ήταν «αόρατο με γυμνό μάτι», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Σκωτίας Jeane Freeman.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσβάλλονται από κρυπτοκοκκίαση, ακόμη και αν έχουν εισπνεύσει τον μύκητα σε περιβάλλον όπου υπάρχουν περιττώματα περιστεριών σε κοντινή απόσταση.

Αλλά οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, εκείνοι με ήδη εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι πολύ πιο πιθανό να πάθουν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος ή μηνιγγίτιδα.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα κακά των πουλιών για την υγεία;

Η εισπνοή σταγονιδίων σκόνης ή νερού που περιέχουν μολυσμένα περιττώματα πτηνών μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης μιας ασθένειας που μοιάζει με γρίπη και ονομάζεται κοκκύτης.

Η σαλμονέλα – μια βακτηριακή λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει διάρροια – μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε ορισμένα περιττώματα πτηνών.

Εάν καθαρίζετε ή έρχεστε σε επαφή με περιττώματα πουλιών, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και καθαρίστε κάθε εκτεθειμένη περιοχή στο δέρμα μας πριν φάτε, πιείτε ή βάλετε τα χέρια σας κοντά στο στόμα σας.

Ομοίως, αν ταΐζετε ή χειρίζεστε πουλιά, πρέπει να πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά μετά.

Εάν έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του HIV/AIDS ή του καρκίνου, δεν πρέπει να καθαρίζετε περιττώματα πουλιών.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψετε την εξάπλωση λοιμώξεων και ασθενειών που προκαλούνται από περιττώματα πουλιών.

To top