Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τι να περιμένουν μαθητές, καθηγητές και γονείς

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς>

Περιεχόμενα

  1. Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές, καθηγητές και γονείς
  2. Χωρίς θεαματικές αλλαγές: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023
  3. Βαθμολόγηση: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023
  4. Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αποτελέσματα και Μηχανογραφική Εφαρμογή
  5. Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αλλαγές στις προσφορές των τμημάτων
  6. Πρόγραμμα εξετάσεων: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023
  7. Λυκείου: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής, σημαντικές λεπτομέρειες για μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Δείτε το τροποποιημένο σύστημα βαθμολόγησης και τα νέα τμήματα, μαζί με το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής. Οι προσδοκίες παραμένουν σταθερές, με παρόμοιο αριθμό υποψηφίων με πέρυσι και ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 60%.

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στις προτιμήσεις των υποψηφίων μεταξύ των επιστημονικών πεδίων και τις ενημερώσεις στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Αρχαίων Ελληνικών. Προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις με τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές, καθηγητές και γονείς

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 είναι προ των πυλών και οι υποψήφιοι των Γενικών και των ΕΠΑΛ ετοιμάζονται για τη μάχη να εξασφαλίσουν μία από τις 68.574 πολυπόθητες θέσεις στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Καθώς πλησιάζουμε στις εξετάσεις, είναι σημαντικό για τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να γνωρίζουν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες.

Χωρίς θεαματικές αλλαγές: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις αναμένεται να είναι παρόμοιος με πέρυσι, περίπου 90.000.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας σημείωσε ότι και το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων είναι πιθανό να παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, περίπου 60%. Ως εκ τούτου, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές ή εκπλήξεις για τις φετινές εξετάσεις.

Βαθμολόγηση: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Ενώ η γενική μορφή των εξετάσεων παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, υπάρχουν μερικές τροποποιήσεις που πρέπει να σημειώσετε.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, η βαρύτητα του πρώτου θέματος, της περίληψης, έχει αυξηθεί από 15 σε 20 μονάδες από τις 100. Ομοίως, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, η μία από τις δύο ερωτήσεις του κειμένου έχει καταργηθεί και οι 2 αυτές μονάδες έχουν προστεθεί στη μετάφραση του αδόκιμου κειμένου, καθιστώντας την ενότητα αυτή 10 μονάδες αντί των προηγούμενων 8 μονάδων.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αποτελέσματα και Μηχανογραφική Εφαρμογή

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, όπως και πέρυσι.

Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις βαθμολογίες τους και αργότερα να μάθουν τη σχολή και το τμήμα στο οποίο έχουν εισαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και των ειδοποιήσεων μέσω SMS. Η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει σε μία φάση, επιτρέποντας στους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση στις 10 πρώτες σχολές της επιλογής τους από την αρχή.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Αλλαγές στις προσφορές των τμημάτων

Φέτος, υπάρχουν συναρπαστικές προσθήκες και αλλαγές στις προσφορές του τμήματος. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα εισαγάγει δύο νέα τμήματα, το Τμήμα Αειφόρου Γεωργίας στο Αγρίνιο και το Τμήμα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.

Επιπλέον, οκτώ τμήματα θα ενταχθούν στο 4ο Πεδίο, όπως το Περιβάλλον στη Μυτιλήνη, τη Λάρισα και τη Ζάκυνθο, η Κοινωνική Πολιτική στην Αθήνα και την Κομοτηνή, η Δασολογία και Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Ορεστιάδα, η Αγροτική Ανάπτυξη στην Ορεστιάδα και η Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία.

Πρόγραμμα εξετάσεων: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Οι εξετάσεις του Γενικού Λυκείου θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου 2023 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι εξετάσεις του ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν επίσης την 1η Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε εξειδικευμένα μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Βιολογία, Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική, Ιστορία, Φυσική και Οικονομικά.

Λυκείου: Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

Η 1η Ιουνίου σηματοδοτεί τη λήξη των μαθημάτων τόσο για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου όσο και για τους μαθητές του Γυμνασίου. Στη συνέχεια, οι προαγωγικές και τελικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Ιουνίου.

Έχοντας κατά νου αυτές τις βασικές λεπτομέρειες, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

To top