Πάσχα 2023 Καιρός: Ψυχρή και βροχερή πρόγνωση στην Ελλάδα, οι προβλέψεις της Μερομήνια αποκαλύφθηκαν

Λάβετε την τελευταία ενημέρωση για τον καιρό του Πάσχα 2023 στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της λεπτομερούς πρόγνωσης και των παραδοσιακών προβλέψεων με την αρχαία μέθοδο της «Μερομήνια».

Πάσχα 2023 Καιρός: Ψυχρή και βροχερή πρόγνωση στην Ελλάδα, οι προβλέψεις της Μερομήνια αποκαλύφθηκαν>

Περιεχόμενα

  1. Βροχερός και ψυχρός: Ανατροπή στις προβλέψεις καιρού για το Πάσχα 2023
  2. Τι λένε οι Μερομήνιες για τον καιρό του Πάσχα 2023
  3. Οι προβλέψεις της Μερομήνια για τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2023

Ετοιμαστείτε για τον καιρό του Πάσχα 2023, καθώς αναμένεται να είναι ψυχρός και βροχερός για τους Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η αναλυτική πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη προβλέπει έναν ιδιαίτερα άστατο καιρό με βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χιόνια μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη – Τετάρτη το πρωί σε αρκετές περιοχές λόγω ψυχρών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα. Παράλληλα, η αρχαία μέθοδος πρόβλεψης του καιρού, η «Μερομήνια», αποκαλύπτει τον καιρό που θα βιώσουμε για το υπόλοιπο του έτους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους «μερομήνιους μήνες».

Βροχερός και ψυχρός: Ανατροπή στις προβλέψεις καιρού για το Πάσχα 2023

Με τις ψυχρές αέριες μάζες να κυριαρχούν στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα, οι Έλληνες μπορούν να περιμένουν ψυχρό και βροχερό καιρό στα περισσότερα μέρη της χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να σταθεροποιηθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη και θα θυμίζει άνοιξη, αλλά τη Μεγάλη Παρασκευή ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και νεφώσεις σε αρκετές περιοχές. Αναμένονται επίσης μεγάλες θερμοκρασιακές αντιθέσεις, ενώ ένα βαρομετρικό χαμηλό προβλέπεται να περάσει από τα βόρεια Βαλκάνια.

Αν και η επίσημη μετεωρολογία αμφισβητεί την αρχαία μέθοδο πρόβλεψης του καιρού που ονομάζεται «μερομήνια», εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για τους επιστήμονες, καθώς προσφέρει αποτελέσματα από αυτή την πανάρχαια λαϊκή παράδοση.

Τι λένε οι Μερομήνιες για τον καιρό του Πάσχα 2023

Η «Μερομήνια» είναι μια αρχαία μέθοδος πρόβλεψης του καιρού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η 1η Αυγούστου σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της παράδοσης, όπου κάθε ημέρα αντιστοιχεί στον καιρό του επόμενου μήνα.

Αν και αμφισβητείται από την επίσημη μετεωρολογία, τα «meromena» παρέχουν σημαντικό ενδιαφέρον στους επιστήμονες. Σύμφωνα με τους παλαιοημερολογίτες, η σωστή παρατήρηση αρχίζει από τις 14 έως τις 25 Αυγούστου του ίδιου μήνα. Τα «μερομήνια» σχετίζονται με τη σελήνη, τα αστέρια, τον ήλιο, τους γαλαξίες, τον άνεμο, τα σύννεφα, την υγρασία, τα ζώα και τα φυτά.

Οι προβλέψεις της Μερομήνια για τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2023

Οι προβλέψεις της Μερομήνια για τον Απρίλιο δείχνουν ευχάριστες θερμοκρασίες, μέτρια κύματα και χαμηλή ένταση ανέμων. Η πιθανότητα βροχής αναμένεται λίγο πριν την Ανάσταση. Ο Μάιος φέρνει ήπιες βροχοπτώσεις με χαλαρό, ζεστό και ευχάριστο αεράκι.

Στα μισά του μήνα, ο καιρός γίνεται πιο ασταθής, με περισσότερες βροχοπτώσεις και δροσερά βράδια. Ο Ιούνιος μας υποδέχεται με χαρά και αισιοδοξία, με ένα μικρό συνοφρύωμα να διαλύεται γρήγορα. Ο πρώτος μελτέμι της χρονιάς καταφθάνει στα μέσα του μήνα, ακολουθούμενος από ζεστά απογεύματα και δροσερά βράδια.

Ο Ιούλιος φέρνει ανέμους, λευκά «πρόβατα» στις θάλασσες και μικρές ενοχλήσεις. Ένας ανεκτός καύσωνας αναμένεται λίγο πριν από την εικοστή, ακολουθούμενος από ήπια καλοκαιρινά χαρακτηριστικά.

To top