Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Δείτε την ακαταμάχητη συνταγή της πορτοκαλόπιτας χωρίς φύλλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Μια αφράτη, ζουμερή και μυρωδάτη απόλαυση για όλους.

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη>

Περιεχόμενα

  1. Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
  2. Συστατικά
  3. Σιρόπι
  4. Οδηγίες

Αφεθείτε σε μια απολαυστική απόλαυση με την πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα του Δημήτρη Μακρυνιώτη. Αυτή η εύκολη συνταγή εγγυάται ένα αφράτο, ζουμερό και αρωματικό γλυκό που ευχαριστεί όλες τις ηλικίες.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Δείτε μια απολαυστική και νόστιμη συνταγή για πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα από τον διάσημο σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη. Αυτή η εύκολη συνταγή εγγυάται την πιο αφράτη, ζουμερή και αρωματική πορτοκαλόπιτα που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

Ετοιμάστε τα ακόλουθα υλικά για την πορτοκαλόπιτα.

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας Lurpak
  • 150 γραμμάρια λεπτό σιμιγδάλι
  • 120 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι
  • 20 g μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Σιρόπι

Ετοιμάστε το σιρόπι χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα υλικά.

  • 400 g ζάχαρη
  • 300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 300 ml νερό
  • 50 g μέλι
  • Φλούδες ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε τη νόστιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα.

Προετοιμασία του σιροπιού

Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε όλα τα υλικά του σιροπιού και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Προετοιμασία της πορτοκαλόπιτας

  • Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην το κάψετε.
  • Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα σύρμα, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέστε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο στο μείγμα και συνεχίστε το χτύπημα.
  • Ενσωματώστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 25 x 30 εκ. και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  • Ψήστε την πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στη μεσαία σχάρα για περίπου 35-40 λεπτά.
  • Μόλις η πίτα βγει από το φούρνο, κόψτε την προσεκτικά σε κομμάτια και περιχύστε την γενναιόδωρα με το κρύο σιρόπι.

Απολαύστε την απολαυστική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα του Δημήτρη Μακρυνιώτη! Σερβίρετε την ως ένα λαχταριστό κέρασμα για κάθε περίσταση.

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
To top