Προετοιμαστείτε για τον καύσωνα Cleon: Αισιόδοξη πρόβλεψη από τον Μαρουσάκη

Ενημερωθείτε για τον επερχόμενο καύσωνα στην Ελλάδα. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης συμβουλεύει να μην πανικοβάλλεστε και επισημαίνει τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών το 2021. Ο καύσωνας Κλέων θα φέρει θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου, αλλά αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα.

Προετοιμαστείτε για τον καύσωνα Cleon: Αισιόδοξη πρόβλεψη από τον Μαρουσάκη>

Περιεχόμενα

  1. Καιρός: Ανατροπή με τον καύσωνα – Η νέα πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη
  2. ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΎ ΚΎΜΑΤΟΣ ΚΑΎΣΩΝΑ
  3. Περιεχόμενα
  4. Καταιγίδα Κλέων: «Αυτό που θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία»

Μείνετε ενημερωμένοι για τον καιρό, καθώς ένα ισχυρό κύμα καύσωνα πλησιάζει στην Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης συμβουλεύει να μην πανικοβάλλεστε, σημειώνοντας ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου έτους ανέβασαν σημαντικά τις θερμοκρασίες. Περιμένετε ότι οι θερμοκρασίες θα σκαρφαλώσουν έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του καύσωνα με την ονομασία Κλέων, με σταδιακή αποκλιμάκωση από την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ η Δυτική Ελλάδα θα αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες, η υπόλοιπη χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη, έχοντας διδαχθεί από τους προηγούμενους καύσωνες. Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε προσεκτικοί και να λάβετε προληπτικά μέτρα. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Καιρός: Ανατροπή με τον καύσωνα – Η νέα πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη

Καιρός.

Σε νέα ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, αναλύει τον επερχόμενο ισχυρό καύσωνα και συμβουλεύει να μην πανικοβληθείτε. Αναφέρεται στους διαδοχικούς καύσωνες του 2021, οι οποίοι θύμιζαν τον φονικό καύσωνα του 1987.

Ωστόσο, η αξιοσημείωτη διαφορά αυτή τη φορά είναι οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 που ανέβασαν σημαντικά τη θερμοκρασία, γεγονός που καθιστά ζωτικής σημασίας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τώρα.

Ο κ. Μαρουσάκης επισημαίνει ότι ο καύσωνας με την ονομασία Κλέων πλησιάζει με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να φτάσουν έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (16.07.23), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει σταδιακή αποκλιμάκωση που θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΎ ΚΎΜΑΤΟΣ ΚΑΎΣΩΝΑ

Με το έντονο κύμα καύσωνα να βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα μας, φαίνεται ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ένας καύσωνας για τον οποίο μιλάμε εδώ και μερικά 24ωρα σε τέτοιο βαθμό που πολλοί πιστεύουν ότι βρισκόμαστε ήδη σε συνθήκες καύσωνα.

Γι’ αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε κάποια σημεία σε όλο αυτό το θέμα, γιατί πραγματικά διακρίνω έναν έντονο πανικό με αυτούς με τους οποίους έχω επαφή, τουλάχιστον προσωπικά.

Πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα καύσωνα που θα δώσει αρκετά υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες (μια ενδεικτική τιμή θα μπορούσε να είναι 41 έως 43 βαθμοί Κελσίου).

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν ορισμένες αισιόδοξες ενδείξεις, όπως.

  • Οι θερμοκρασίες νωρίς το πρωί θα πέσουν αρκετά, με εξαίρεση τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στον πρώτο χάρτη μας, μπορείτε να πάρετε μια γενική εικόνα των θερμοκρασιών που προβλέπονται νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ στον δεύτερο χάρτη μας, μπορείτε να δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες για την ίδια ημέρα το μεσημέρι.
  • Η σχετική υγρασία θα είναι χαμηλή, οδηγώντας σε δυσφορία. Τα μεγάλα αστικά κέντρα θα επηρεαστούν περισσότερο, καθώς οι θερμοκρασίες νωρίς το πρωί θα είναι υψηλές, ιδίως από την Παρασκευή και μετά.
  • Η διάρκεια αυτής της έντονης κατάστασης δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Από την Κυριακή και μετά, θα δούμε μια σταδιακή επιβράδυνση του έντονου αυτού φαινομένου, το οποίο θα αναπτυχθεί περαιτέρω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, η δυτική Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βιώνει υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς θα βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα και δεν θα δεχτεί την ευεργετική επίδραση του μελτεμιού.

Φαίνεται ότι οδεύουμε προς τις 20 του μήνα, όταν η δυτική Ελλάδα θα πάρει βαθιές ανάσες δροσιάς. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε βιώσει κάποιο έντονο και οργανωμένο κύμα καύσωνα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα θερμότητας σε κτίρια, τσιμέντα κλπ.

Το μελτέμι εντός του Αιγαίου και των ανατολικών ηπείρων θα λειτουργήσει ευεργετικά, καθώς και ο μηχανισμός της θαλάσσιας αύρας στις παράκτιες περιοχές, όπως φαίνεται στον τελευταίο μας χάρτη.

Έχουμε βιώσει ισχυρούς καύσωνες αρκετές φορές στο παρελθόν. Αλλά μετά τον φονικό καύσωνα (έναν πραγματικό καύσωνα, όμως) το 1987, η χώρα μας φαίνεται να είναι καλά προετοιμασμένη.

Αυτό έδειξαν οι διαδοχικοί καύσωνες του 2021, οι οποίοι θύμιζαν την ένταση του καύσωνα του 1987. Ωστόσο, το πρόβλημα το 2021 ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές, και εκεί πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και όλες!.

Περιεχόμενα

Καιρός: «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από κάθε άλλο.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον ένα σενάριο, καθώς είναι ήδη εδώ!.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής Χρήστος Ζερεφός, ανακοινώνοντας ότι «μετά το 2050, οι περιοχές που είπαμε ότι είναι στο κόκκινο θα είναι βαθύτερα στο κόκκινο. Μία από αυτές τις περιοχές του πλανήτη είναι η Μεσόγειος».

Ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής κ. Ζερεφός μίλησε στον Alpha Radio 9,89 και τον Σωτήρη Μπέσκο για την αλλαγή του καιρού όπως τη βιώνουμε μέχρι στιγμής στη χώρα μας.

Αναφέρθηκε επίσης στις παγκόσμιες προκλήσεις για την αποφυγή της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλανήτη.

Έθεσε το 2050 ως περίοδο ορόσημο και έκανε μια προβολή της κλιματικής κατάστασης που θα επικρατεί εκείνη τη στιγμή.

«Μετά το 2050, οι περιοχές που είπαμε ότι βρίσκονται στο κόκκινο, θα βρίσκονται ακόμη πιο βαθιά στο κόκκινο. Μία από αυτές τις περιοχές του κόσμου είναι η Μεσόγειος».

Η Ανατολική Ελλάδα το 2050 θα είναι ημιερημική, υποστήριξε ο καθηγητής.

«Είδαμε τεράστιες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, την Καλιφόρνια και τη Σιβηρία. Ήταν πολύ χαρακτηριστική η αντιστροφή των θερμοκρασιών».

Αυτό το καλοκαίρι, πρόσθεσε ο καθηγητής, θα έχει πιο έντονες βροχοπτώσεις, αφού δεν έβρεξε το χειμώνα.

Παρόλα αυτά, ο Ζερεφός πιστεύει ότι «κάτι πρέπει να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και όλοι πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται. Προσαρμογή είναι να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε είτε σε ένα ακραίο γεγονός είτε σε μακροπρόθεσμη προστασία.

Αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν τίποτα είναι αυτοί που ρυπαίνουν», είπε.

Καταιγίδα Κλέων: «Αυτό που θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία»

Το καλοκαίρι μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα, αλλά οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι θα μείνει στην ιστορία! Ο καιρός στην Ευρώπη είναι ασταθής τις τελευταίες ημέρες και ο Guido Guidi, ένας από τους καλύτερους μετεωρολόγους, προβλέπει ότι αυτό θα συνεχιστεί και μετά τα μέσα Ιουλίου.

Τόσο η Ιταλία όσο και ολόκληρη η Ευρώπη βιώνουν μια παράξενη μετεωρολογική περίοδο, καθώς φέτος δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου άνοιξη. Ο Απρίλιος και ο Μάιος, ειδικότερα, ήταν ασυνήθιστα κρύοι και βροχεροί μήνες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Στην Ιταλία, οι βροχοπτώσεις έσπασαν ρεκόρ όλων των εποχών σε πολλές περιοχές της χώρας, τερματίζοντας τελικά την περίοδο ξηρασίας που διήρκεσε 16 μήνες.

Ενώ βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, οι μετεωρολόγοι σημειώνουν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν αλλάξει και οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το κανονικό για την εποχή επίπεδο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται, με τάση το επόμενο διάστημα να γίνουν ακόμη πιο έντονες, σύμφωνα με το forecastweather.gr.

Σύμφωνα με τον Guido Guidi, έναν από τους κορυφαίους μετεωρολόγους της Ιταλίας, τα μαθηματικά μοντέλα ανάλυσης του παγκόσμιου καιρού επιμένουν ότι το σενάριο αυτό είναι πιθανό να διατηρηθεί και μετά τα μέσα Ιουλίου στη λεκάνη της Μεσογείου.

«Στις 27 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του ευρωπαϊκού μαθηματικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης ECMWF, οι χάρτες του οποίου είναι ήδη διαθέσιμοι. Αλλά τα πρώτα δεδομένα που παρουσιάζει είναι σαφή.

Θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου, χωρίς να έχει χτυπήσει πραγματικά κανένας καύσωνας τις μεσογειακές χώρες, κυρίως την Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια», σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Ο Guido Guidi αναλύει την πιθανότητα η Ευρώπη να περάσει ένα έτος χωρίς καλοκαίρι. Σε συνέντευξή του στον ιταλικό ιστότοπο Meteoweb.eu, αναφέρει ότι όλα είναι πιθανά και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί ως σενάριο.

Και υπάρχουν σχετικές μελέτες που λένε ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα στις 15 Ιανουαρίου 2022, στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα μπορούσε να επηρεάσει το παγκόσμιο κλίμα. Ωστόσο, δεν μπορούν να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα,.

To top