Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα: 1.213 διαθέσιμες θέσεις εργασίας δημοτικών αστυνομικών – Υποβάλετε αίτηση τώρα!

Ψάχνετε για θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα; Νέος διαγωνισμός για 1.213 μόνιμους δημοτικούς αστυνομικούς. Πολλαπλές διαθέσιμες θέσεις σε διάφορους δήμους. Μάθετε περισσότερα για τα προσόντα και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα: 1.213 διαθέσιμες θέσεις εργασίας δημοτικών αστυνομικών – Υποβάλετε αίτηση τώρα!>

Περιεχόμενα

 1. Θέσεις και κατανομή
 2. Απαιτήσεις και διαδικασία επιλογής
 3. Προσλήψεις σε άλλους τομείς
 4. Προσόντα

Ψάχνετε για νέες ευκαιρίες απασχόλησης στον δημόσιο τομέα; Ένας νέος διαγωνισμός είναι τώρα ανοιχτός για 1.213 μόνιμες θέσεις δημοτικών αστυνομικών.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε διάφορους δήμους της Ελλάδας, με τον Δήμο Αθηναίων να λαμβάνει το μεγαλύτερο κονδύλι. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα προσόντα και να υποβληθούν σε ενδελεχή διαδικασία επιλογής.

Εκτός από τις θέσεις δημοτικών αστυνομικών, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες πρόσληψης σε άλλους τομείς, όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ο Δήμος Ζακύνθου, ο Δήμος Παπάγου, η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑ Ηρακλείου. Μην χάσετε αυτές τις εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στους δήμους, τη ΔΕΗ και την ΕΑΒ!.

Προσλήψεις στον δημόσιο τομέα: Δημοτική Αστυνομία: Νέος διαγωνισμός για 1.213 μόνιμους δημοτικούς αστυνομικούς.

1.213 νέες προσλήψεις για 1.213 νέες θέσεις στον δημόσιο τομέα: Στην τελική ευθεία μπαίνει ο νέος διαγωνισμός για 1.213 δημοτικούς αστυνομικούς. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου τοποθετεί την προκήρυξη στις αρχές του φθινοπώρου.

Θέσεις και κατανομή

Σύμφωνα με το ΚΥΣΕΑ, οι 1.000 κενές οργανικές θέσεις θα καλυφθούν σε 137 δήμους της χώρας και αφορούν τις εξής κατηγορίες.

 • 633 θέσεις της κατηγορίας DE
 • 183 θέσεις της κατηγορίας PE
 • 184 θέσεις της κατηγορίας TE

Ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος με 181 θέσεις, εκ των οποίων 153 στην κατηγορία ΔΕ και 14 στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Οι υπόλοιπες κατανομές περιλαμβάνουν: 1.

 • Δήμος Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκης: 80 θέσεις
 • Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: 30 θέσεις
 • Δήμος Θέρμης: 20 θέσεις
 • Δήμος Αχαρνών: 16 θέσεις
 • Δήμος Θερμαϊκού: 15 θέσεις
 • Δήμος Χαλκιδέων: 13 θέσεις

Επιπλέον, 12 θέσεις κατανέμονται στους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου. Άλλοι δήμοι λαμβάνουν από 10 έως 11 θέσεις, ενώ 111 δήμοι έχουν από μία έως εννέα έδρες.

Περαιτέρω προσλήψεις 213 θέσεων θα γίνουν σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων ο Πειραιάς, τα Χανιά και η Καλαμαριά.

Απαιτήσεις και διαδικασία επιλογής

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις δημοτικών αστυνομικών πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια.

 • Ηλικία μεταξύ 20 και 35 ετών
 • Ελάχιστο ύψος 1,63 μ. για τις γυναίκες και 1,70 μ. για τους άνδρες
 • Καλή ψυχική και σωματική υγεία
 • Διανοητική ικανότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης

Οι υποψήφιοι με ιατρική καταλληλότητα θα υποβληθούν σε αθλητικό τεστ που περιλαμβάνει τρέξιμο, αγώνες δρόμου, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος και ρίψη μπάλας.

Όσοι επιτύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες θα προχωρήσουν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη για την αξιολόγηση της κρίσης, της αντίληψης, της προσαρμοστικότητας, της ετοιμότητας, της συναισθηματικής σταθερότητας και της δομής της προσωπικότητάς τους.

Προσλήψεις σε άλλους τομείς

Εκτός από τις θέσεις δημοτικών αστυνομικών, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες πρόσληψης σε άλλους τομείς.

Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Η Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΕΑΒ) προσλαμβάνει 145 άτομα στο Τμήμα Γενικής Παραγωγής για διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων Τεχνικοί Μηχανικών, Τεχνικοί Ηλεκτρονικών, Τεχνικοί Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων και Μηχανικοί Αεροσκαφών.

Δήμος Ζακύνθου

Ο Δήμος Ζακύνθου προσλαμβάνει 100 άτομα για ανταποδοτικές υπηρεσίες στο τμήμα καθαριότητας. Οι διαθέσιμες θέσεις περιλαμβάνουν οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων έργου, ηλεκτρολόγους και προσωπικό εξωτερικής καθαριότητας.

Δήμος Παπάγου

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού προσλαμβάνει 27 άτομα για εποχιακές θέσεις φύλαξης και προστασίας. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οδηγοί και εργάτες γενικών καθηκόντων.

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)

Το υποκατάστημα Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ προσλαμβάνει 128 άτομα για διάφορες θέσεις εργασίας, όπως ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, βοηθούς χειριστές και χειριστές μηχανημάτων τεχνικών έργων.

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου Κρήτης προσλαμβάνει 25 άτομα για θέσεις όπως λογιστές, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων έργου, ηλεκτρολόγοι και εργάτες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Προσόντα

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΠΕ απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου ή ισοδύναμο προσόν. Για τις θέσεις της κατηγορίας ΤΕ απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή ισοδύναμο προσόν.

Για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ απαιτείται απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισοδύναμο προσόν. Στα πρόσθετα προσόντα περιλαμβάνονται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και η γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας.

To top