Προσοχή: Συναγερμός για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Εκτυλίσσονται πρωτοφανείς συνθήκες

Προσοχή στον καιρό της Αττικής: Συναγερμός στην Αττική: Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – ΕΜΥ Alert

Προσοχή: Συναγερμός για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Εκτυλίσσονται πρωτοφανείς συνθήκες>

Περιεχόμενα

  1. Καιρός: Αττικής – Τι θα συμβεί
  2. Καιρός: «Αυτό που θα συμβεί το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία»
  3. Καιρός: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα
  4. Καιρός: Πιθανότητα ενός έτους χωρίς καλοκαίρι στην Ευρώπη
  5. Καιρός: Μετεωρολόγοι επιβεβαιώνουν!
  6. Καιρός: Επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των κυμάτων καύσωνα

Ετοιμαστείτε για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική! Βροχές και καταιγίδες με υψηλή συχνότητα εμφάνισης κεραυνών και χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα καλοκαίρι χωρίς καύσωνες, αλλά η κλιματική αλλαγή παραμένει μια ανησυχία. Με την άνοδο της θερμοκρασίας και την ξηρασία, οι πυρκαγιές αποτελούν σημαντικό κίνδυνο. Η Ελλάδα γνώρισε θερμοκρασίες ρεκόρ στο παρελθόν και ενώ το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι ηπιότερο, το μέλλον επιφυλάσσει περισσότερους καύσωνες.

Απαιτούνται επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του ύπουλου κινδύνου και την προστασία της ζωής και της παραγωγής. Ας προετοιμαστούμε και ας δώσουμε προτεραιότητα στην πρόληψη για να διαφυλάξουμε τη χώρα μας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Καιρός: Αττικής – Τι θα συμβεί

Αναλυτικότερα, σήμερα Δευτέρα (12-06-2023) θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα εμφάνισης αστραπών και χαλαζοπτώσεων.

Καιρός: «Αυτό που θα συμβεί το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία»

Το καλοκαίρι μπορεί να μην ήρθε, αλλά οι μετεωρολόγοι λένε ότι θα μείνει στην ιστορία!.

Ο καιρός στην Ευρώπη ήταν ασταθής τις τελευταίες ημέρες και ο Guido Guidi, ένας από τους καλύτερους μετεωρολόγους, προβλέπει ότι αυτό το σενάριο θα συνεχιστεί και μετά τα μέσα Ιουλίου.

Καιρός: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1980-1989, στο λεκανοπέδιο της Αττικής καταγράφηκαν 125 ημέρες με θερμοκρασίες 37 βαθμών Κελσίου και άνω, ιδίως το 1987 και το 1988, που ήταν 12 συνεχόμενες ημέρες.

Κατά τη δεκαετία 2000-2009, ο συνολικός αριθμός των ημερών ήταν 158, ενώ κατά τη δεκαετία 2010-2019 έφτασε τις 221 ημέρες.

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της παραπάνω δεκαετίας, παρατηρήθηκε ότι το θερμότερο έτος ήταν το 2012, καθώς συνολικά 44 ημέρες καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το 2014, υπήρξαν 30 ημέρες.

Το 2016 καταγράφηκαν 28 ημέρες, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 27 ημέρες.

Καιρός: Πιθανότητα ενός έτους χωρίς καλοκαίρι στην Ευρώπη

Ο Guido Guidi αναλύει την πιθανότητα η Ευρώπη να περάσει ένα έτος χωρίς καλοκαίρι. Σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελίδα Meteoweb.eu, αναφέρει ότι όλα είναι πιθανά και επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί ως σενάριο.

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα στις 15 Ιανουαρίου 2022 στον Ειρηνικό Ωκεανό θα μπορούσε να επηρεάσει το παγκόσμιο κλίμα.

Καιρός: Μετεωρολόγοι επιβεβαιώνουν!

Οι προβλέψεις για την καλοκαιρινή… κόλαση επιβεβαιώνονται και τα θερμόμετρα στην Ελλάδα θα «σπάσουν» ρεκόρ!.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του ιστορικού -σε διάρκεια- καύσωνα του 2021 το φετινό καλοκαίρι μίλησε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγόβαρδος, ενώ οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο ευδιάκριτες.

Καιρός: Επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των κυμάτων καύσωνα

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το θερμόμετρο στην Ελλάδα να φτάσει τους 50 βαθμούς το καλοκαίρι, ο κ. Λαγοβάρδος είπε: «Το 2021 είδαμε θερμοκρασίες πάνω από 45 βαθμούς, τις επόμενες δεκαετίες αυτό θα συνεχιστεί. Πιθανότατα θα το δούμε.

Δεν σημαίνει ότι θα το δούμε άμεσα και δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας την πολιτεία να λάβει μέτρα πριν αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα.

«Δυστυχώς, αν δεν πάρουμε μέτρα, θα.

To top