Σκλαβενίτης Απάτη και έγκλημα στον κυβερνοχώρο: Προστατευτείτε από διαδικτυακές απάτες – Συμβουλές και Συχνές Ερωτήσεις Εμπειρογνωμόνων

Προστατευτείτε online – Sklavenitis Fraud Alert | Μείνετε ασφαλείς από Phishing & δόλιους διαγωνισμούς

Σκλαβενίτης Απάτη και έγκλημα στον κυβερνοχώρο: Προστατευτείτε από διαδικτυακές απάτες – Συμβουλές και Συχνές Ερωτήσεις Εμπειρογνωμόνων>

Περιεχόμενα

  1. Προσοχή: Sklavenitis Announcement – Προστατέψτε τον εαυτό σας από την απάτη
  2. Παράνομη χρήση του ονόματος του Σκλαβενίτη σε εικονικούς διαγωνισμούς
  3. Δημόσια εκστρατεία: Καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης
  4. Προστατεύοντας τον εαυτό σας από απόπειρες phishing
  5. Ασφαλείς πρακτικές για ηλεκτρονικές συναλλαγές
  6. Προστατεύοντας τον εαυτό σας από απάτες τεχνικής υποστήριξης
  7. Προσοχή στα αιτήματα μεταφοράς χρημάτων
  8. Συμβουλές για να αποφύγετε τη διαδικτυακή απάτη

Δείτε την τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας Sklavenitis σχετικά με δόλιες δραστηριότητες που χρησιμοποιούν το όνομά της. Προστατευτείτε από την ηλεκτρονική απάτη και μάθετε πώς να αποφύγετε να πέσετε θύμα.

Βρείτε πολύτιμες πληροφορίες και πηγές σχετικά με την ηλεκτρονική απάτη που παρέχονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Ενημερωθείτε και μείνετε ασφαλείς από απάτες phishing και επενδυτικές απάτες. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκστρατεία κατά της ηλεκτρονικής απάτης.

Προσοχή: Sklavenitis Announcement – Προστατέψτε τον εαυτό σας από την απάτη

Ο Σκλαβενίτης, γνωστό σούπερ μάρκετ, εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία εκθέτει υπόθεση απάτης και δυσφήμισης που αφορά το όνομά του.

Παράνομη χρήση του ονόματος του Σκλαβενίτη σε εικονικούς διαγωνισμούς

Άγνωστα άτομα χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα, το λογότυπο, τις φωτογραφίες και άλλα δεδομένα του Σκλαβενίτη σε εικονικούς διαγωνισμούς που αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπους.

Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες από τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες δελεάζονται να μοιραστούν τον παρεχόμενο σύνδεσμο και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που απαιτούν την εισαγωγή προσωπικών στοιχείων.

Υποτίθεται ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν από δωροεπιταγές, μετρητά ή άλλα δώρα από τα καταστήματα Sklavenitis.

Ο Σκλαβενίτης δεν διοργανώνει τέτοιους διαγωνισμούς και έχει υποβάλει καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Συμβουλεύουμε τους χρήστες του διαδικτύου να αποφεύγουν να ακολουθούν τέτοιους συνδέσμους και να διαγράφουν αμέσως τυχόν παραπλανητικά μηνύματα.

Εάν έχετε ήδη καταχωρίσει τα προσωπικά σας δεδομένα, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11188 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected].

Δημόσια εκστρατεία: Καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης

Μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021.

Σε αυτήν συμμετέχουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤΤ).

Η εκστρατεία μείωσε σημαντικά τα περιστατικά απάτης στις ηλεκτρονικές πληρωμές και τις επενδύσεις.

Η ΕΕΤΤ και ο Συνήγορος του Πολίτη έχουν δώσει απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με διάφορους τύπους απάτης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Προστατεύοντας τον εαυτό σας από απόπειρες phishing

Ερ: Λαμβάνω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS που αναφέρονται σε ύποπτη δραστηριότητα στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες και να δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία;.

Α: Αυτά τα μηνύματα είναι απόπειρες phishing. Η τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ να δώσετε προσωπικές πληροφορίες ή κωδικούς πρόσβασης με τέτοιο τρόπο. Ποτέ μην αποκαλύπτετε τα τραπεζικά σας στοιχεία σε κανέναν που τα ζητάει.

Ασφαλείς πρακτικές για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ε: Πρέπει να μοιραστώ τα στοιχεία της κάρτας μου ή τους κωδικούς e-banking με έναν αγοραστή που θέλει να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό μου;.

Α: Όχι, δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτετε τους κωδικούς e-banking ή τα στοιχεία της κάρτας σας. Για να λάβετε μια κατάθεση, δώστε μόνο τον IBAN του λογαριασμού σας.

Επαληθεύστε το ακριβές ποσό που κατατέθηκε μέσω του eBanking σας και μην βασίζεστε στις παρεχόμενες αποδείξεις.

Προστατεύοντας τον εαυτό σας από απάτες τεχνικής υποστήριξης

Ε: Κάποιος ισχυρίστηκε ότι είναι τεχνικός από μεγάλη εταιρεία πληροφορικής και είπε ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί. Πρέπει να τους εμπιστευτώ;.

Α: Όχι, ήταν μια προσπάθεια να σας εξαπατήσει. Ποτέ μην επιτρέπετε την πρόσβαση στον υπολογιστή σας σε άγνωστα άτομα. Αποσυνδέστε την κλήση και μην εγκαταστήσετε λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης που σας προτείνει ένα άγνωστο άτομο.

Προσοχή στα αιτήματα μεταφοράς χρημάτων

Ερ: Μου ζητήθηκε να μεσολαβήσω για τη μεταφορά χρημάτων προσφέροντας αμοιβή. Πρέπει να το κάνω;.

Α: Όχι, πρόκειται πιθανότατα για ένα σύστημα απάτης, το οποίο περιλαμβάνει τη μεταφορά παράνομων κεφαλαίων. Αποφύγετε τέτοια αιτήματα και αναφέρετε αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην τράπεζά σας και στην αστυνομία.

Συμβουλές για να αποφύγετε τη διαδικτυακή απάτη

Λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

To top