Σοκαριστική Αποκάλυψη: Αποκαλύφθηκαν καρκινογόνα τρόφιμα – Απαιτείται επείγουσα δράση

Δείτε συγκλονιστικά ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ): ορισμένα τρόφιμα περιέχουν καρκινογόνες ουσίες. Σταματήστε αμέσως την κατανάλωσή τους για να διαφυλάξετε την υγεία σας.

Σοκαριστική Αποκάλυψη: Αποκαλύφθηκαν καρκινογόνα τρόφιμα – Απαιτείται επείγουσα δράση>

Περιεχόμενα

  1. Σοκ για τον ΠΟΥ: Καρκινογόνες ουσίες βρέθηκαν στα τρόφιμα – Επείγουσα προειδοποίηση
  2. WHO σοκ: Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν καρκινογόνες ουσίες – Σταματήστε να τα τρώτε αμέσως –
  3. Ο θάνατος είναι στον αέρα – Το αόρατο καρκινογόνο που κανείς δεν γνωρίζει
  4. Ο θάνατος είναι στον αέρα – Το αόρατο καρκινογόνο που κανείς δεν γνωρίζει
  5. Υγεία: Μήπως έχετε αναπτύξει αυτά τα σπυράκια; Πιθανότατα έχετε πάθει καρδιακή προσβολή!

Σοκ για τον ΠΟΥ: Καρκινογόνες ουσίες βρέθηκαν στα τρόφιμα – Επείγουσα προειδοποίηση

Η ασπαρτάμη, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο τεχνητό γλυκαντικό, αναμένεται να ανακοινωθεί ως πιθανή καρκινογόνος ουσία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με το Reuters. Η αποκάλυψη αυτή θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων.

Η ασπαρτάμη βρίσκεται σε διάφορα προϊόντα, από αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες, και αναμένεται να καταχωρηθεί ως «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο» από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του ΠΟΥ για τον καρκίνο. Οι συνέπειες αυτής της ανακοίνωσης εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια αυτών των τροφίμων και τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.

WHO σοκ: Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν καρκινογόνες ουσίες – Σταματήστε να τα τρώτε αμέσως –.

WHO σοκ: Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν καρκινογόνες ουσίες – Σταματήστε να τα τρώτε αμέσως –

Υγεία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να ανακοινώσει και το Reuters αποκαλύπτει ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο, είναι πιθανώς καρκινογόνος.

Εάν επιβεβαιωθεί η αποκάλυψη του οργανισμού, η ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού αναμένεται να φέρει… ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων.

Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα από αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες και αναμένεται να καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του ΠΟΥ για τον καρκίνο, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο θάνατος είναι στον αέρα – Το αόρατο καρκινογόνο που κανείς δεν γνωρίζει.

Ο θάνατος είναι στον αέρα – Το αόρατο καρκινογόνο που κανείς δεν γνωρίζει

Υγεία: Μήπως έχετε αναπτύξει αυτά τα σπυράκια; Πιθανότατα έχετε πάθει καρδιακή προσβολή!.

Υγεία: Κοιμάστε αυτή την ώρα; Σταματήστε το αμέσως.

Ο θάνατος είναι στον αέρα – Το αόρατο καρκινογόνο που κανείς δεν γνωρίζει.

Ο θάνατος είναι στον αέρα – Το αόρατο καρκινογόνο που κανείς δεν γνωρίζει

Μια χημική ουσία που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα και φάρμακα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Πρόκειται για νιτροζαμίνες, χημικές ουσίες που προκύπτουν από τη χημική αντίδραση νιτρικών και νιτρωδών αλάτων (που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά ή υπάρχουν φυσικά στα τρόφιμα) και ορισμένων αμινών (λόγω αλκαλικής διάβρωσης).

Οι νιτροζαμίνες θεωρούνται καρκινογόνες και γονοτοξικές, δηλαδή μπορούν να βλάψουν το DNA.

«Για όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού της ΕΕ, το επίπεδο έκθεσης σε νιτροζαμίνες στα τρόφιμα εγείρει ανησυχίες για την υγεία», προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Προειδοποίηση είχε επίσης εκδώσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) επισημαίνοντας τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών λόγω των νιτροζαμινών που μπορούν να παραχθούν στα τρόφιμα κατά την παρασκευή και την επεξεργασία τους.

Σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), τουλάχιστον δέκα νιτροζαμίνες που βρίσκονται στα τρόφιμα είναι καρκινογόνες και γονοτοξικές.

«Η αξιολόγησή μας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού της ΕΕ, το επίπεδο έκθεσης σε νιτροζαμίνες στα τρόφιμα δημιουργεί ανησυχίες για την υγεία», δήλωσε ο Δρ Dieter Schrenk, πρόεδρος της Επιτροπής για τις επιμολύνσεις στην τροφική αλυσίδα, προσθέτοντας.

«Με βάση τις μελέτες σε ζώα, θεωρήσαμε τη συχνότητα εμφάνισης όγκων του ήπατος στα τρωκτικά ως την πιο κρίσιμη επίπτωση στην υγεία».

Οι νιτροζαμίνες έχουν βρεθεί σε διάφορα είδη τροφίμων.

Μία από τις σημαντικότερες ομάδες τροφίμων στις οποίες έχουν βρεθεί είναι το κρέας και τα προϊόντα κρέατος.

Βρίσκονται επίσης σε πολλά άλλα τρόφιμα, όπως επεξεργασμένα λαχανικά, δημητριακά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια και θαλασσινά ή τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Έχουν επίσης βρεθεί σε τουρσιά, κακάο και μπαχαρικά, μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά, ακόμη και σε φάρμακα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα νιτρικά και τα νιτρώδη, από την αντίδραση των οποίων προκύπτουν οι νιτροζαμίνες, είναι νόμιμα πρόσθετα τροφίμων, καθώς καταστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των επιβλαβών βακτηρίων (όπως αυτά που προκαλούν αλλαντίαση) και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.

Χρησιμοποιούνται επίσης στο κρέας και τα λουκάνικα για να διατηρήσουν το έντονο κόκκινο/ροζ χρώμα και να βελτιώσουν τη γεύση.

Έχουν επίσης αντιοξειδωτική δράση, ενώ στα λαχανικά παράγονται από το έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται/καλλιεργούνται.

Η περιεκτικότητα του εδάφους σε νιτρικά και νιτρώδη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τα λιπάσματα, η ποιότητα του εδάφους και του νερού και οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο τα νιτρικά και τα νιτρώδη συσκευάζονται στο κρέας σε σύγκριση με τη φυσική τους παρουσία στα λαχανικά και αυτή η διαφορά μπορεί επίσης να επηρεάσει την καρκινογένεσή τους.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του Γαλλικού Οργανισμού, η EFSA παραδέχεται ότι υπάρχουν αρκετά κενά στη γνώση σχετικά με την παρουσία νιτροζαμινών σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων.

«Για να διασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών, δημιουργήσαμε ένα σενάριο χειρότερης περίπτωσης για την αξιολόγηση κινδύνου.

Υποθέσαμε ότι όλες οι νετροζαμίνες που βρέθηκαν στα τρόφιμα είχαν την ίδια δυνατότητα να προκαλέσουν καρκίνο στον άνθρωπο με την πιο επιβλαβή νιτροζαμίνη, αν και αυτό είναι απίθανο», δήλωσε ο Dieter Schrenk.

Η ρυθμιστική αρχή πιστεύει ότι η εξισορρόπηση της διατροφής με την κατανάλωση μεγαλύτερης ποικιλίας τροφίμων θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν την πρόσληψη νιτροζαμινών.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι νιτροζαμίνες θα μπορούσαν επίσης να «μολύνουν» ορισμένα φάρμακα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναξιολόγηση της άδειας κυκλοφορίας τους, ιδίως εάν τα επίπεδα των επικίνδυνων ουσιών υπερβαίνουν ένα αποδεκτό όριο.

Σύμφωνα με άρθρο στο Pharmaceutical Journal, όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά η είδηση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είχε βρει περίπου 20 φαρμακευτικά προϊόντα που ενδέχεται να περιέχουν υπερβολικά επίπεδα νιτροζαμινών.

Εκπρόσωπος του ΕΜΑ δήλωσε ότι οι αρχές «εξετάζουν προσεκτικά» την ανάγκη λήψης ρυθμιστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα κρίσιμα φάρμακα θα παραμείνουν διαθέσιμα στους ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η ρανιτιδίνη – ένα μη συνταγογραφούμενο αντιόξινο φάρμακο που πωλείται με την εμπορική ονομασία Zantac – αποσύρθηκε από τις αγορές των ΗΠΑ και της ΕΕ λόγω της παρουσίας νιτροζαμίνης.

Στην περίπτωση αυτή, υπήρχαν εναλλακτικές θεραπείες, οπότε οι ασθενείς μπορούσαν να επιλέξουν άλλο φάρμακο.

Επίσης, το 2018, οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν σαρτάνες, μια συγκεκριμένη κατηγορία ρυθμιστών της αρτηριακής πίεσης, αναγκάστηκαν να αναδιατυπώσουν την παραγωγή τους μετά από μαζικές ανακλήσεις λόγω της παρουσίας νιτροζαμινών.

Υγεία: Μήπως έχετε αναπτύξει αυτά τα σπυράκια; Πιθανότατα έχετε πάθει καρδιακή προσβολή!.

Υγεία: Μήπως έχετε αναπτύξει αυτά τα σπυράκια; Πιθανότατα έχετε πάθει καρδιακή προσβολή!

Ένας σιωπηλός… δολοφόνος γίνεται καρδιακή προσβολή.

Υπάρχουν όμως και κάποιες όχι και τόσο προφανείς συνδέσεις, όπως πρησμένα πόδια ή αιμορραγία ούλων, οι οποίες θα πρέπει επίσης να αξίζουν έναν έλεγχο της καρδιάς από το γιατρό σας.

Τα κλασικά «κουδούνια και σφυρίχτρες» για μια καρδιακή προσβολή είναι γνωστά σε όποιον έχει παρακολουθήσει ιατρικά δράματα στην τηλεόραση.

Ο ασθενής, συνήθως ένας ηλικιωμένος άνδρας, αρχίζει να συριγίζει και να λαχανιάζει.

Στη συνέχεια σφίγγει το στήθος του, παραπαίει και τελικά πέφτει.

Στην πραγματική ζωή, τα σημάδια και τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου είναι πολύ πιο ποικίλα και ανεπαίσθητα.

Αν και η ηλικία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, αυτές μπορούν να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

Στην πραγματικότητα, οι καρδιακές προσβολές σε νέους ηλικίας 35 έως 54 ετών αυξάνονται τις τελευταίες δεκαετίες, ιδίως μεταξύ των γυναικών, σύμφωνα με μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation .

Τα υψηλά ποσοστά κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τους θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σημεία έναντι συμπτωμάτων καρδιακής νόσου.

Τα συμπτώματα της καρδιακής νόσου είναι σημάδια που αισθάνεστε ή βιώνετε, ενώ ένα σημάδι καρδιακής νόσου είναι κάτι που μπορεί να δει ή να βρει ο γιατρός σας.

Τα προφανή συμπτώματα της καρδιακής νόσου περιλαμβάνουν δύσπνοια και πόνο στο στήθος, ωστόσο υπάρχουν προειδοποιητικά «καμπανάκια» που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Κίτρινα εξογκώματα στο δέρμα.

Ξανθώματα.

To top