Συγκλονιστικές προμήθειες τραπεζών: Αποκάλυψη ακριβών τελών και χρεώσεων

Αποκαλύψτε συγκλονιστικές τραπεζικές προμήθειες και χρεώσεις. Οι ελληνικές τράπεζες επιβάλλουν ακριβές χρεώσεις παρά την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Μάθετε περισσότερα τώρα.

Συγκλονιστικές προμήθειες τραπεζών: Αποκάλυψη ακριβών τελών και χρεώσεων>

Περιεχόμενα

  1. Οργή: Οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τους καταθέτες με υπερβολικές χρεώσεις
  2. Ο κατάλογος των υπερβολικών τραπεζικών χρεώσεων
  3. Επιλεξιμότητα και κριτήρια: Επιδότηση ενυπόθηκου δανείου

Δείτε τη σοκαριστική αλήθεια για τις τραπεζικές προμήθειες και τις πρόσθετες χρεώσεις. Οι ελληνικές τράπεζες, παρά την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, επιβάλλουν υπέρογκες χρεώσεις.

Από την ανάληψη μετρητών έως την πληρωμή λογαριασμών, οι χρεώσεις αυτές κυμαίνονται από 0,30 ευρώ έως το ιλιγγιώδες ποσό των 100 ευρώ. Μάθετε για τις υπέρογκες χρεώσεις, την εξαφάνιση των τραπεζικών ταμείων και τις δυσκολίες στην εύρεση ΑΤΜ. Εξερευνήστε τον κατάλογο των τελών και αποκαλύψτε το υψηλό κόστος που συνδέεται με τις συναλλαγές στο εξωτερικό.

Επιπλέον, ενημερωθείτε για την επιδότηση στεγαστικού δανείου και για το ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή την οικονομική ελάφρυνση. Ενημερωθείτε και πάρτε τον έλεγχο των οικονομικών σας.

Οργή: Οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τους καταθέτες με υπερβολικές χρεώσεις

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σήμερα σε μια έντονη συζήτηση γύρω από τις υπέρογκες προμήθειες και τις πρόσθετες χρεώσεις που επιβάλλονται στους πελάτες.

Το επίμαχο αυτό ζήτημα έχει προκαλέσει την οργή των καταθετών, οι οποίοι αρχίζουν να αποκαλύπτουν την πραγματική έκταση αυτών των πρακτικών. Ειδικότερα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο για τις υπέρογκες προμήθειές τους, παρά την έμφαση που δίνουν στην προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η επιβολή των capital controls και η πανδημία COVID-19 έχει ενισχύσει σημαντικά τη χρήση του ψηφιακού χρήματος, καθιστώντας αυτές τις χρεώσεις ακόμη πιο σοκαριστικές.

Πρόσφατα, το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε κατάλογο με 12 υπερβολικές χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Οι χρεώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα εξωφρενικές επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, οι ιδιώτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιβαρυνθούν με αυτές προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, η εξαφάνιση των τραπεζικών ταμειακών υπαλλήλων που συνήθιζαν να διεκπεραιώνουν αυτές τις συναλλαγές και η έλλειψη εύκολα προσβάσιμων ΑΤΜ για αναλήψεις μετρητών έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Κατά συνέπεια, τα άτομα αναγκάζονται συχνά να κάνουν ανάληψη χρημάτων από άλλες τράπεζες λόγω της έλλειψης βολικών εναλλακτικών λύσεων.

Ο κατάλογος των υπερβολικών τραπεζικών χρεώσεων

1. Προμήθεια εισερχόμενων εμβασμάτων.

2. Τέλη εξερχόμενων εμβασμάτων για εμβάσματα από εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

3. Τέλος για την αποστολή χρημάτων σε τράπεζες εκτός της ζώνης του ευρώ.

4. Προμήθεια για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

5. Τέλος συνδρομής με πιστωτική κάρτα.

6. Προμήθεια για την επανέκδοση ληγμένων, χαμένων ή κλεμμένων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.

7. Προμήθεια για πληρωμές λογαριασμών (λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.).

8. Προμήθεια για την έκδοση αντιγράφων συναλλαγών λογαριασμού/δανείου/πιστωτικής κάρτας.

9. Κόστος αξιολόγησης αιτήσεων δανείων.

10. Κόστος νομικού και τεχνικού ελέγχου για τις αιτήσεις δανείων.

11. Κόστος που σχετίζεται με συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό.

12. Επιτροπή για την αγορά τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι τραπεζικές προμήθειες μπορεί να κυμαίνονται από 0,30 έως 100 ευρώ. Οι συγκεκριμένες συναλλαγές επιβαρύνονται με διάφορες χρεώσεις, όπως.

– Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας: περίπου 2,50 ευρώ.

– Πληρωμές λογαριασμών ενέργειας ή τηλεφωνίας: περίπου 30-40 λεπτά.

– Ανανέωση χρεωστικής κάρτας μετά τη λήξη της: 5-6 ευρώ.

– Συνδρομές με πιστωτική κάρτα με αυξημένα προνόμια: €25-100.

– Η αποστολή χρημάτων σε τράπεζα εκτός της ζώνης του ευρώ, ιδίως στη Μεγάλη Βρετανία, συνεπάγεται κόστος μετατροπής συναλλάγματος περίπου 2% του μεταφερόμενου ποσού και προμήθεια συναλλάγματος 1 ανά χιλιάδα, με ελάχιστο και μέγιστο όριο 5 και 30 ευρώ, αντίστοιχα. Αυτό καθιστά τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων ιδιαίτερα δαπανηρές για τους γονείς και τους επαγγελματίες που συναλλάσσονται με χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

– Μεταφορά χρημάτων εντός της ίδιας χώρας ή σε τράπεζα της Ευρωζώνης: μέση χρέωση 3 ευρώ, με χρόνους ολοκλήρωσης της συναλλαγής που κυμαίνονται από 1 έως 3 ημέρες.

– Άμεσες πληρωμές ή γρήγορες μεταφορές: 4-5 ευρώ, οι οποίες είναι συνήθως δωρεάν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Επιλεξιμότητα και κριτήρια: Επιδότηση ενυπόθηκου δανείου

Η άνοδος των επιτοκίων αύξησε σημαντικά τη μέση μηνιαία δόση στεγαστικού δανείου κατά περίπου 20%, προκαλώντας σημαντική οικονομική επιβάρυνση στους δανειολήπτες.

Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση και οι τράπεζες συνεργάστηκαν για να προτείνουν μια σειρά μέτρων για να βοηθήσουν τους δανειολήπτες στην εξυπηρέτηση των χρεών τους.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι τα «κόκκινα δάνεια» (καθυστερημένα ή μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

To top