Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για δραστικές αλλαγές του καιρού μετά το 2050 στη Μεσόγειο

Μετα-Περιγραφή: «Μετεωρολόγοι σοκαρισμένοι από τις κλιματικές προβλέψεις για το 2050 και μετά. Αναμένονται βαθιές αλλαγές στην περιοχή της Μεσογείου. Μάθετε για τις επιπτώσεις στα καιρικά φαινόμενα, τα μέτρα προσαρμογής και την επείγουσα ανάγκη για παγκόσμια δράση.

Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για δραστικές αλλαγές του καιρού μετά το 2050 στη Μεσόγειο>

Περιεχόμενα

  1. Καιρός
  2. 2050: Περίοδος ορόσημο
  3. Η Ανατολική Ελλάδα το 2050
  4. Ισχυρότερες βροχές και παγκόσμιες προσπάθειες
  5. Παράξενες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη

Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό καλοκαίρι! Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πρωτοφανείς καιρικές αλλαγές και η περιοχή της Μεσογείου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Ο διάσημος καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής Χρήστος Ζερεφός προειδοποιεί ότι μέχρι το 2050, οι περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν κλιματικές προκλήσεις θα βρεθούν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ανατροπές της θερμοκρασίας γίνονται ο νέος κανόνας, η προσαρμογή και η παγκόσμια δράση είναι ζωτικής σημασίας.

Δείτε πώς αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να γράψει ιστορία, με πιο έντονες βροχές και ασυνήθιστα μοτίβα. Ετοιμαστείτε για το απροσδόκητο, καθώς η κλιματική αλλαγή αναδιαμορφώνει τον κόσμο μας.

Σοκ από τους μετεωρολόγους – «Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από κάθε άλλο» –.

Καιρός

Ο καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής Χρήστος Ζερεφός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ανακοινώνοντας ότι «μετά το 2050, οι περιοχές που είπαμε ότι βρίσκονται στο κόκκινο, θα βρεθούν βαθύτερα στο κόκκινο.

Μία από αυτές τις περιοχές του πλανήτη είναι η Μεσόγειος».

Ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής κ. Ζερεφός μίλησε στον Alpha Radio 9,89 και τον Σωτήρη Μπέσκο για την αλλαγή του καιρού όπως τη βιώνουμε μέχρι στιγμής στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στις παγκόσμιες προκλήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη.

2050: Περίοδος ορόσημο

Έθεσε το 2050 ως περίοδο ορόσημο και έκανε μια προβολή της κλιματικής κατάστασης που θα επικρατεί εκείνη τη στιγμή.

«Μετά το 2050, οι περιοχές που είπαμε ότι βρίσκονται στο κόκκινο, θα βρίσκονται ακόμη πιο βαθιά στο κόκκινο. Μία από αυτές τις περιοχές του κόσμου είναι η Μεσόγειος».

Η Ανατολική Ελλάδα το 2050

Η Ανατολική Ελλάδα το 2050 θα είναι ημιερημική, υποστήριξε ο καθηγητής.

«Είδαμε τεράστιες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά, την Καλιφόρνια και τη Σιβηρία. Ήταν πολύ χαρακτηριστική η αντιστροφή των θερμοκρασιών».

Ισχυρότερες βροχές και παγκόσμιες προσπάθειες

Αυτό το καλοκαίρι, πρόσθεσε ο καθηγητής, θα έχει πιο έντονες βροχοπτώσεις αυτό το καλοκαίρι, αφού δεν έβρεξε το χειμώνα.

Παρόλα αυτά, ο Ζερεφός πιστεύει ότι «κάτι πρέπει να γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και όλοι πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται.

Προσαρμογή σημαίνει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε είτε σε ένα ακραίο συμβάν είτε σε μακροχρόνια προστασία.

Αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν τίποτα είναι αυτοί που ρυπαίνουν», σημείωσε.

Παράξενες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα

Καιρός… κόλαση! Καιρός: Καιρός: Οι μετεωρολόγοι έχουν μείνει άφωνοι – «Αυτό που θα συμβεί το καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία».

Το καλοκαίρι μπορεί να μην ήρθε, αλλά οι μετεωρολόγοι λένε ότι θα μείνει στην ιστορία!.

Ο καιρός στην Ευρώπη ήταν ασταθής τις τελευταίες ημέρες και ο Guido Guidi, ένας από τους καλύτερους μετεωρολόγους, προβλέπει ότι αυτό το σενάριο θα συνεχιστεί και μετά τα μέσα Ιουλίου.

Τόσο η Ιταλία όσο και ολόκληρη η Ευρώπη βιώνουν μια περίεργη μετεωρολογική περίοδο, καθώς φέτος δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου άνοιξη, αφού ο Απρίλιος και ο Μάιος ειδικότερα ήταν ασυνήθιστα κρύοι και βροχεροί μήνες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ στην Ιταλία ειδικότερα οι βροχοπτώσεις έσπασαν ρεκόρ όλων των εποχών σε πολλές περιοχές της χώρας, δίνοντας επιτέλους τέλος στην περίοδο ξηρασίας που διήρκεσε 16 μήνες.

Ενώ διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, οι μετεωρολόγοι σημειώνουν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν αλλάξει και οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις έντονες βροχοπτώσεις να συνεχίζονται, με τάση το επόμενο διάστημα να γίνουν ακόμη πιο έντονες, αναφέρει το forecastweather.gr.

Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει ο Guido Guidi, ένας από τους κορυφαίους μετεωρολόγους της Ιταλίας, τα μαθηματικά μοντέλα ανάλυσης του παγκόσμιου καιρού επιμένουν ότι το σενάριο αυτό είναι πιθανό να διατηρηθεί και μετά τα μέσα Ιουλίου στη λεκάνη της Μεσογείου.

«Στις 27 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του ευρωπαϊκού μαθηματικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης ECMWF, οι χάρτες του οποίου είναι ήδη διαθέσιμοι.

Αλλά τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάζει είναι σαφή.

Θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου, χωρίς κανένας καύσωνας να έχει πλήξει τις μεσογειακές χώρες,.

To top