«Συναγερμός: National Bank Fraud & Catfishing Scam – What You Need to Know»

Μείνετε ασφαλείς από ηλεκτρονικές απάτες και απάτες. Μάθετε για τις πρόσφατες απόπειρες κλοπής κωδικών πρόσβασης και τις τελευταίες τακτικές των απατεώνων στον κυβερνοχώρο. Μάθετε πώς μπορείτε να προστατευτείτε και τι να κάνετε αν πέσετε θύμα.

«Συναγερμός: National Bank Fraud & Catfishing Scam – What You Need to Know»>

Περιεχόμενα

  1. Προσοχή στην απάτη: Ειδοποίηση για τους κατόχους λογαριασμών Εθνικής Τράπεζας
  2. Νέος συναγερμός απάτης: Catfishing στο Instagram
  3. Συχνές ερωτήσεις

Μείνετε σε εγρήγορση αν έχετε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα! Έχουν αυξηθεί τα ψεύτικα μηνύματα από απατεώνες που προσπαθούν να κλέψουν τραπεζικούς κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα του λογαριασμού.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τις τελευταίες απάτες, συμπεριλαμβανομένης μιας περίπτωσης catfishing και διαδικτυακού εκφοβισμού, και θα σας δώσουμε πληροφορίες για το πώς να αποφύγετε να πέσετε θύμα ηλεκτρονικής και επενδυτικής απάτης. Να θυμάστε να μην δίνετε ποτέ προσωπικές πληροφορίες σε κανέναν που τις ζητάει και να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στις αρχές. Μείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο!.

Προσοχή στην απάτη: Ειδοποίηση για τους κατόχους λογαριασμών Εθνικής Τράπεζας

Εάν έχετε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, προσέξτε τους απατεώνες που προσπαθούν να υποκλέψουν τους τραπεζικούς σας κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα του λογαριασμού σας.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση των πλαστών μηνυμάτων που αποστέλλονται στους κατόχους λογαριασμών.

Το τελευταίο μήνυμα, υποτίθεται από την Εθνική Τράπεζα, ενημέρωνε τους παραλήπτες ότι η πρόσβαση στους λογαριασμούς τους είχε ανακληθεί.

Τους ζητούσε να κάνουν κλικ σε συγκεκριμένο σύνδεσμο για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους και να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους. Ωστόσο, επρόκειτο για μια απόπειρα phishing με σκοπό την κλοπή κωδικών πρόσβασης.

Οι απατεώνες του κυβερνοχώρου εφευρίσκουν συνεχώς νέες μεθόδους επίθεσης, είτε μέσω SMS είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυξάνοντας τις πιθανότητες να παρασύρουν κάποιον στην απάτη τους. Ακολουθούν ορισμένες από τις συνήθεις μεθόδους.

  • Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS τύπου phishing ή απάτης
  • Αθέμιτες προσφορές για τη διαμεσολάβηση στη μεταφορά παράνομων χρημάτων (money muling)
  • Απάτη με το πρόσχημα της επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών
  • Επενδυτική απάτη

Νέος συναγερμός απάτης: Catfishing στο Instagram

Μια νέα απάτη έχει εμφανιστεί στο Instagram, όπου οι απατεώνες εξαπατούν τους χρήστες προσποιούμενοι ότι είναι κάποιος άλλος.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας άνδρας για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου, εξύβριση, απειλή και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα.

Η απάτη ξεκίνησε όταν το θύμα άρχισε να συνομιλεί με ένα προφίλ που φαινόταν να ανήκει σε μια γυναίκα.

Όταν το θύμα βαρέθηκε και σταμάτησε να απαντά, ο χρήστης του άλλου προφίλ – που αποδείχθηκε ότι ήταν άνδρας – θύμωσε και δημοσίευσε φωτογραφίες του θύματος σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών για ομοφυλόφιλους. Ως αποτέλεσμα, το θύμα έλαβε μηνύματα από αγνώστους.

Εάν πέσετε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, καταγγείλετε την απάτη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για περισσότερες πληροφορίες.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Πώς μπορώ να αποφύγω να γίνω θύμα ηλεκτρονικής απάτης;

Α: Η τράπεζά σας ή οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεστε έχουν αναρτήσει χρήσιμες συμβουλές στις ιστοσελίδες τους για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές με ασφάλεια.

To top